Na sezonu krvavých pomerančů se každoročně nesmírně těšíme. Červená dužina je šťavnatá a krásně barevná. A sorbet z ní je úplně stejný!
Suroviny
Postup
Z krvavých pomerančů vymačkejte šťávu, měli byste získat 1 litr. Do šťávy nasypte cukr a důkladně rozmixujte, až se rozpustí. Pokud máte, rozmixujte i s xanthanovou gumou pro lepší soudržnost zmrzliny. Pokud xanthanovou gumu nemáte, nic se neděje, zmrzlina se povede i tak.
Nalijte do zmrzlinovače a dejte umíchat nebo směs zamrazte podle návodu níže. Uložte
v mrazuvzdorné nádobě na pár hodin do mrazáku.
BEZ ZMRZLINOVAČE
Hotovou chladnou směs přelijte do širší a mělčí mrazuvzdorné nádoby a vložte do mrazáku. Po 40 minutách vytáhněte, směs bude tuhnout po krajích, střed bude tekutý. Kraje rozrušte vidličkou směrem ke středu a vraťte do mrazáku. Proces opakujte každých 30 minut, dokud nebude zmrzlina hladká a pevná. Trvá to cca 4 hodiny, v závislosti na typu zmrzliny.
NĚCO NAVÍC
Xanthanovou gumu lze koupit v prodejnách zdravé výživy. Váže na sebe vodu a funguje jako pojidlo. Na chuti se v takto malém množství vůbec neprojeví.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zmrzlina podle Katky(35 receptů )