0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sorbet z krvavých pomerančů

Sorbet z krvavých pomerančů
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sorbet z krvavých pomerančů

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1911 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 467 g
Tuky 0 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na sezonu krvavých pomerančů se každoročně nesmírně těšíme. Červená dužina je šťavnatá a krásně barevná. A sorbet z ní je úplně stejný!

Suroviny

pomeranč červený 1.5 kg
krupicový cukr 300 g
xanthanová guma 0.25 ČL

Postup

1

Z krvavých pomerančů vymačkejte šťávu, měli byste získat 1 litr. Do šťávy nasypte cukr a důkladně rozmixujte, až se rozpustí. Pokud máte, rozmixujte i s xanthanovou gumou pro lepší soudržnost zmrzliny. Pokud xanthanovou gumu nemáte, nic se neděje, zmrzlina se povede i tak.

2

Nalijte do zmrzlinovače a dejte umíchat nebo směs zamrazte podle návodu níže. Uložte
v mrazuvzdorné nádobě na pár hodin do mrazáku.

BEZ ZMRZLINOVAČE
Hotovou chladnou směs přelijte do širší a mělčí mrazuvzdorné nádoby a vložte do mrazáku. Po 40 minutách vytáhněte, směs bude tuhnout po krajích, střed bude tekutý. Kraje rozrušte vidličkou směrem ke středu a vraťte do mrazáku. Proces opakujte každých 30 minut, dokud nebude zmrzlina hladká a pevná. Trvá to cca 4 hodiny, v závislosti na typu zmrzliny.

NĚCO NAVÍC
Xanthanovou gumu lze koupit v prodejnách zdravé výživy. Váže na sebe vodu a funguje jako pojidlo. Na chuti se v takto malém množství vůbec neprojeví.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit