Sorbet z krvavých pomerančů

Sorbet z krvavých pomerančů
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sorbet z krvavých pomerančů

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 litr

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1911 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 467 g
Tuky 0 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na sezonu krvavých pomerančů se každoročně nesmírně těšíme. Červená dužina je šťavnatá a krásně barevná. A sorbet z ní je úplně stejný!

Suroviny

pomeranč červený 1.5 kg
krupicový cukr 300 g
xanthanová guma 0.25 ČL

Postup

1

Z krvavých pomerančů vymačkejte šťávu, měli byste získat 1 litr. Do šťávy nasypte cukr a důkladně rozmixujte, až se rozpustí. Pokud máte, rozmixujte i s xanthanovou gumou pro lepší soudržnost zmrzliny. Pokud xanthanovou gumu nemáte, nic se neděje, zmrzlina se povede i tak.

2

Nalijte do zmrzlinovače a dejte umíchat nebo směs zamrazte podle návodu níže. Uložte
v mrazuvzdorné nádobě na pár hodin do mrazáku.

BEZ ZMRZLINOVAČE
Hotovou chladnou směs přelijte do širší a mělčí mrazuvzdorné nádoby a vložte do mrazáku. Po 40 minutách vytáhněte, směs bude tuhnout po krajích, střed bude tekutý. Kraje rozrušte vidličkou směrem ke středu a vraťte do mrazáku. Proces opakujte každých 30 minut, dokud nebude zmrzlina hladká a pevná. Trvá to cca 4 hodiny, v závislosti na typu zmrzliny.

NĚCO NAVÍC
Xanthanovou gumu lze koupit v prodejnách zdravé výživy. Váže na sebe vodu a funguje jako pojidlo. Na chuti se v takto malém množství vůbec neprojeví.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/1

Apetit magazín

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...
Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...

Obchod Apetit