0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Linecká srdce
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8 / 5. Počet hodnocení: 71
Více než hodinu Velmi snadné 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2772 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 204 g
Tuky 182 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vánoce bez lineckých koleček, hvězdiček nebo čtverečků? Nemožné!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 210 g
moučkový cukr 70 g
+ navíc na poprášení
máslo 140 g
+ navíc na vymazání plechu
žloutek 2 ks
citronová kůra
z jednoho citronu, jemně nastrouhaná
rybízový džem
na slepování

1 Mouku prosijte na vál, přidejte cukr, máslo, žloutky i citronovou kůru. Co nejrychleji zpracujte na hladké těsto, zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu do ledničky. Troubu předehřejte na 180 °C, z těsta vyválejte plát silný zhruba 2 milimetry. Vykrajovátky vypichujte vlnité obdélníčky (polovina jich musí mít uprostřed srdíčko) a nožem je přenášejte na máslem vymazaný plech. Pečte asi 5 minut dorůžova. Vychladlé cukroví slepujte zavařeninou a poprašte cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit