Vánoce bez lineckých koleček, hvězdiček nebo čtverečků? Nemožné!
Suroviny
mouka pšeničná hladká
210
g
moučkový cukr
70
g
+ navíc na poprášení
máslo
140
g
+ navíc na vymazání plechu
žloutek
2
ks
z jednoho citronu, jemně nastrouhaná
rybízový džem
na slepování
Postup
1
Mouku prosijte na vál, přidejte cukr, máslo, žloutky i citronovou kůru. Co nejrychleji zpracujte na hladké těsto, zabalte do potravinářské fólie a dejte na hodinu do ledničky.
2
Troubu předehřejte na 180 °C, z těsta vyválejte plát silný zhruba 2 milimetry.
3
Vykrajovátky vypichujte vlnité obdélníčky (polovina jich musí mít uprostřed srdíčko) a nožem je přenášejte na máslem vymazaný plech. Pečte asi 5 minut dorůžova. Vychladlé cukroví slepujte zavařeninou a poprašte cukrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tradiční vánoční cukroví(9 receptů )
- Jak na linecké cukroví, aby se vždy povedlo: Nejdůležitější je dokonalý poměr surovin(18 receptů )
- Využijte linecké těsto na maximum: Od slepované klasiky přes elegantní košíčky k jednoduchému cukroví, které stačí nakrájet(29 receptů )
- Hvězdy vánočního cukroví: Jak připravit dokonalé křehké linecké(17 receptů )