O "tech svých" rohlíčcích každý tvrdí, že jsou zkrátka ty nejlepší. Totéž tvrdíme i my o našich malinkatých rohlíčcích plných mandlí. Až zkusíte mandlové vanilkové rohlíčky, natrvalo jim propadnete a vezmete je "za své".
Suroviny
Na těsto
mouka pšeničná hladká
300
g
moučkový cukr
50
g
máslo
200
g
mandle
100
g
oloupané a mleté
žloutek
2
ks
Na obalování
moučkový cukr
150
g
smíchaný s vanilkovým cukrem
vanilkový cukr
2
bal
1–2 balíčky
Postup
1
Mouku, cukr, máslo, mandle i žloutky dejte do větší mísy nebo na vál a prohněťte do hladkého kompaktního těsta.
2
Zakryjte potravinářskou fólií a nechte v ledničce přes noc uležet.
3
Pak z těsta postupně odebírejte a mezi prsty vyvalujte menší krásně zahnuté rohlíčky.
4
Pečte při 180 stupních 7 minut.
5
Ještě teplé obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
6
Vychladlé nechte dva týdny odležet.
Komentáře
17.01.2015 20:17
Nestihly nam odlezet, ale i
Nestihly nam odlezet, ale i tak byly bozske. Rodina je malem cele snedla jeste pred vanoci :-)