O „svých“ vanilkových rohlíčcích každý tvrdí, že jsou zkrátka ty nejlepší. Totéž tvrdíme i my o našich malinkatých rohlíčcích plných mandlí. Až zkusíte mandlové vanilkové rohlíčky, natrvalo jim propadnete a vezmete je za své. Během Vánoc na talíři s cukrovím už nikdy nebudou chybět. Nebo tedy budou, zmizí totiž jako první. A každý bude na rohlíčky s mandlemi chtít recept!
Suroviny
Postup
Mouku, cukr, máslo, mandle i žloutky dejte do větší mísy nebo na vál a prohněťte do hladkého kompaktního těsta.
Zakryjte potravinářskou fólií a nechte v ledničce přes noc uležet.
Z lehce povoleného těsta postupně odebírejte menší kousky těsta. Vyvalujte mezi prsty krásně zahnuté rohlíčky. Pečte při 180 °C přibližně 7-10 minut.
Ještě teplé obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Vychladlé nechte dva týdny odležet.
Komentáře
Nestihly nam odlezet, ale i tak byly bozske. Rodina je malem cele snedla jeste pred vanoci :-)