Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlové vanilkové rohlíčky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 223
Více než hodinu Velmi snadné 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5506 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 596 g
Tuky 287 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O „svých“ vanilkových rohlíčcích každý tvrdí, že jsou zkrátka ty nejlepší. Totéž tvrdíme i my o našich malinkatých rohlíčcích plných mandlí. Až zkusíte mandlové vanilkové rohlíčky, natrvalo jim propadnete a vezmete je za své. Během Vánoc na talíři s cukrovím už nikdy nebudou chybět. Nebo tedy budou, zmizí totiž jako první. A každý bude na rohlíčky s mandlemi chtít recept!

Suroviny

Na těsto
máslo 200 g
mandle 100 g
oloupané a mleté
Na obalování

Postup

1

Mouku, cukr, máslo, mandle i žloutky dejte do větší mísy nebo na vál a prohněťte do hladkého kompaktního těsta.

2

Zakryjte potravinářskou fólií a nechte v ledničce přes noc uležet.

3

Z lehce povoleného těsta postupně odebírejte menší kousky těsta. Vyvalujte mezi prsty krásně zahnuté rohlíčky. Pečte při 180 °C přibližně 7-10 minut.

4

Ještě teplé obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Vychladlé nechte dva týdny odležet.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Komentáře

17.01.2015 20:17

Nestihly nam odlezet, ale i tak byly bozske. Rodina je malem cele snedla jeste pred vanoci :-)

Apetit magazín