0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5 / 5. Počet hodnocení: 139
Více než hodinu Velmi snadné 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5506 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 596 g
Tuky 287 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

O "tech svých" rohlíčcích každý tvrdí, že jsou zkrátka ty nejlepší. Totéž tvrdíme i my o našich malinkatých rohlíčcích plných mandlí. Až zkusíte mandlové vanilkové rohlíčky, natrvalo jim propadnete a vezmete je "za své".

Suroviny

Na těsto
mouka pšeničná hladká 300 g
moučkový cukr 50 g
máslo 200 g
mandle 100 g
oloupané a mleté
žloutek 2 ks
Na obalování
moučkový cukr 150 g
smíchaný s vanilkovým cukrem
vanilkový cukr 2 bal
1–2 balíčky

Postup

1

Mouku, cukr, máslo, mandle i žloutky dejte do větší mísy nebo na vál a prohněťte do hladkého kompaktního těsta.

2

Zakryjte potravinářskou fólií a nechte v ledničce přes noc uležet.

3

Pak z těsta postupně odebírejte a mezi prsty vyvalujte menší krásně zahnuté rohlíčky.

4

Pečte při 180 stupních 7 minut.

5

Ještě teplé obalujte v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

6

Vychladlé nechte dva týdny odležet.

Související články

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/12

Komentáře

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit