Dětem ke svačině, rodičům ke kávě...
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200°C, plech vyložte pečicím papírem. Jablka rozkrájejte na osminky a zbavte jádřince. Promíchejte s máslem a dejte stranou.
V misce promíchejte cukr, koření nebo skořici, zhruba lžíci oddělte a dejte stranou.
Listové těsto rozložte na pracovní plochu a překrojte tak, aby vám vznikly dva dlouhé obdélníky. Každý pak rozkrájejte na 8 trojúhelníků, posypte je směsí hnědého cukru a koření a nasekanými ořechy. Na kraj trojúhelníku položte vždy osminku jablka a těsto stočte tak, abyste končili špičkou (jako byste balili croissant). Vůbec nevadí, když bude kousek jablíčka vykukovat.
Hotové kousky skládejte na plech, potřete je prošlehaným vejcem, posypte odloženým ochuceným cukrem a ořechy. Pečte 15–20 minut dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vášeň pro jablka: 20 receptů pro milovníky jablek(20 receptů )
- Snadné domácí pečení s dětmi(16 receptů )
- Svačiny a svačinky(43 receptů )