Listové rohlíčky s jablky

Listové rohlíčky s jablky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do hodiny Velmi snadné Na 16 rohlíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4448 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 346 g
Tuky 314 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dětem ke svačině, rodičům ke kávě...

Suroviny

jablka 3 ks
máslo 6 PL
rozpuštěné
třtinový cukr 0.5 hrnku
perníkové koření 1 ČL
lze nahradit 0,5 lžičky mleté skořice
listové těsto 500 g
vyválené
vlašské ořechy 0.66 hrnek
nasekané + na posypání, lze nahradit lískovými oříšky
vejce 1 ks
prošlehané, na potření

1 Troubu předehřejte na 200°C, plech vyložte pečicím papírem. Jablka rozkrájejte na osminky a zbavte jádřince. Promíchejte s máslem a dejte stranou.

2 V misce promíchejte cukr, koření nebo skořici, zhruba lžíci oddělte a dejte stranou.

3 Listové těsto rozložte na pracovní plochu a překrojte tak, aby vám vznikly dva dlouhé obdélníky. Každý pak rozkrájejte na 8 trojúhelníků, posypte je směsí hnědého cukru a koření a nasekanými ořechy. Na kraj trojúhelníku položte vždy osminku jablka a těsto stočte tak, abyste končili špičkou (jako byste balili croissant). Vůbec nevadí, když bude kousek jablíčka vykukovat.

4 Hotové kousky skládejte na plech, potřete je prošlehaným vejcem, posypte odloženým ochuceným cukrem a ořechy. Pečte 15–20 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...

Obchod Apetit