0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6 / 5. Počet hodnocení: 14
Do hodiny Velmi snadné Na 16 rohlíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4448 kcal
Bílkoviny 63 g
Sacharidy 346 g
Tuky 314 g
Vláknina 28 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dětem ke svačině, rodičům ke kávě...

Suroviny

jablko 3 ks
máslo 6 PL
rozpuštěné
třtinový cukr ½ hrnku
perníkové koření 1 ČL
lze nahradit 0,5 lžičky mleté skořice
listové těsto 500 g
vyválené
vlašské ořechy hrnek
nasekané + na posypání, lze nahradit lískovými oříšky
vejce 1 ks
prošlehané, na potření

1 Troubu předehřejte na 200°C, plech vyložte pečicím papírem. Jablka rozkrájejte na osminky a zbavte jádřince. Promíchejte s máslem a dejte stranou.

2 V misce promíchejte cukr, koření nebo skořici, zhruba lžíci oddělte a dejte stranou.

3 Listové těsto rozložte na pracovní plochu a překrojte tak, aby vám vznikly dva dlouhé obdélníky. Každý pak rozkrájejte na 8 trojúhelníků, posypte je směsí hnědého cukru a koření a nasekanými ořechy. Na kraj trojúhelníku položte vždy osminku jablka a těsto stočte tak, abyste končili špičkou (jako byste balili croissant). Vůbec nevadí, když bude kousek jablíčka vykukovat.

4 Hotové kousky skládejte na plech, potřete je prošlehaným vejcem, posypte odloženým ochuceným cukrem a ořechy. Pečte 15–20 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč