Listové rohlíčky s jablky

Listové rohlíčky s jablky

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na 16 rohlíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6649 kcal
Bílkoviny 106 g
Cukr 484 g
Tuky 483 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dětem ke svačině, rodičům ke kávě...

Suroviny

jablka 2 ks
máslo 6 PL
rozpuštěné
cukr 1 hrnek
třtinový, tmavý
perníkové koření 1 ČL
lze nahradit 0,5 lžičkou mleté skořice
listové těsto 500 g
vyválené
vlašské ořechy 2 hrnek
lze nahradit lískovými, nasekané, a trocha na posypání
vejce 1 ks
prošlehané, na potření

1 Troubu předehřejte na 200°C, plech vyložte pečicím papírem. Jablka rozkrájejte na osminky a zbavte jádřince. Promíchejte s máslem a dejte stranou.

2 V misce promíchejte cukr, koření nebo skořici, zhruba lžíci oddělte a dejte stranou.

3 Listové těsto rozložte na pracovní plochu a překrojte tak, aby vám vznikly dva dlouhé obdélníky. Každý pak rozkrájejte na 8 trojúhelníků, posypte je směsí hnědého cukru a koření a nasekanými ořechy. Na kraj trojúhelníku položte vždy osminku jablka a těsto stočte tak, abyste končili špičkou (jako byste balili croissant). Vůbec nevadí, když bude kousek jablíčka vykukovat.

4 Hotové kousky skládejte na plech, potřete je prošlehaným vejcem, posypte odloženým ochuceným cukrem a ořechy. Pečte 15–20 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit