Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2358 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 289 g
Tuky 83 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobrota do ruky – stačí je popadnout a běžet!

Suroviny

mrkev 1 ks
nasrouhaná
med 1 ČL
lze nahradit javorovým sirupem
limetová šťáva
podle chuti
okurka 1 ks
avokádo 1 ks
dužina
chleba 4 plátky
dobrý a kvalitní
klíčky 1 hrst
nebo mladý hrášek
Na bazalkovou ricottu
ricotta 1 hrnek
olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
menší
sůl 1 špetka
bazalka 1 hrst
lístky

1 Ricottu rozmixujte s olivovým olejem, česnekem, solí a bazalkou.

2 Mrkev promíchejte s medem či javorovým sirupem a zakápněte limetovou šťávou.

3 Okurku nakrájejte na kolečka, avokádo na plátky. Avokádo zakapejte limetovou šťávou.

4 Polovinu plátků pečiva potřete ochucenou ricottou, rozložte na ni mrkev, okurku, avokádo a klíčky a přiklopte zbylými plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit