Dobrota do ruky – stačí je popadnout a běžet!
Suroviny
mrkev
1
ks
nasrouhaná
med
1
ČL
lze nahradit javorovým sirupem
limetová šťáva
podle chuti
okurka
1
ks
avokádo
1
ks
dužina
chleba
4
plátky
dobrý a kvalitní
klíčky
1
hrst
nebo mladý hrášek
Na bazalkovou ricottu
ricotta
1
hrnek
olivový olej
2
PL
česnek
1
stroužek
menší
sůl
1
špetka
bazalka
1
hrst
lístky
Postup
1
Ricottu rozmixujte s olivovým olejem, česnekem, solí a bazalkou.
2
Mrkev promíchejte s medem či javorovým sirupem a zakápněte limetovou šťávou.
3
Okurku nakrájejte na kolečka, avokádo na plátky. Avokádo zakapejte limetovou šťávou.
4
Polovinu plátků pečiva potřete ochucenou ricottou, rozložte na ni mrkev, okurku, avokádo a klíčky a přiklopte zbylými plátky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Svačiny a svačinky(43 receptů )