0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2358 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 289 g
Tuky 83 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dobrota do ruky – stačí je popadnout a běžet!

Suroviny

mrkev 1 ks
nasrouhaná
med 1 ČL
lze nahradit javorovým sirupem
limetová šťáva
podle chuti
okurka 1 ks
avokádo 1 ks
dužina
chleba 4 plátky
dobrý a kvalitní
klíčky 1 hrst
nebo mladý hrášek
Na bazalkovou ricottu
ricotta 1 hrnek
olivový olej 2 PL
česnek 1 stroužek
menší
sůl 1 špetka
bazalka 1 hrst
lístky

1 Ricottu rozmixujte s olivovým olejem, česnekem, solí a bazalkou.

2 Mrkev promíchejte s medem či javorovým sirupem a zakápněte limetovou šťávou.

3 Okurku nakrájejte na kolečka, avokádo na plátky. Avokádo zakapejte limetovou šťávou.

4 Polovinu plátků pečiva potřete ochucenou ricottou, rozložte na ni mrkev, okurku, avokádo a klíčky a přiklopte zbylými plátky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit