0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lučinové těstoviny se šalotkou a rajčaty

Lučinové těstoviny se šalotkou a rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lučinové těstoviny se šalotkou a rajčaty

4.2/5 Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 922 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 51 g
Tuky 64 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčka z čerstvého sýra je skvělým základem pro lehkou letní večeři. 

Suroviny

Lučina 100 g
olivový olej 3 PL
menší
šalotka 2 ks
tymián 2 snítky
těstoviny
pro 4 osoby
sůl

1 Dejte vařit vodu do menšího hrnce, rajčata nakrojte do křížku, ve vroucí vodě je 2–3 minuty spařte a po vyndání je oloupejte. Zároveň si dejte vařit osolenou vodu a uvařte v ní těstoviny.

2 Oloupaná rajčata nakrájejte na kostičky a oloupané šalotky nasekejte najemno. V pánvi na olivovém oleji zpěňte šalotku, až zesklovatí, přidejte nakrájená rajčata, krátce orestujte a pak vypněte plotýnku.

3 Přidejte Lučinu a vmíchejte ji do rajčat se šalotkou, směs okořeňte tymiánem. Těstoviny vmíchejte do připravené omáčky a můžete je dozdobit kostičkami čerstvého rajčete.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč