Lučinové těstoviny se šalotkou a rajčaty

Lučinové těstoviny se šalotkou a rajčaty

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 939 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 54 g
Tuky 64 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčka z čerstvého sýra je skvělým základem pro lehkou letní večeři. 

Suroviny

krémový sýr 2 bal
Lučina 100 g
olivový olej 3 PL
rajčata 4 ks
menší
šalotka 2 ks
tymián 2 snítka
těstoviny
pro 4 osoby
sůl

Dejte vařit vodu do menšího hrnce, rajčata nakrojte do křížku, ve vroucí vodě je 2–3 minuty spařte a po vyndání je oloupejte. Zároveň si dejte vařit osolenou vodu a uvařte v ní těstoviny. Oloupaná rajčata nakrájejte na kostičky a oloupané šalotky nasekejte najemno. V pánvi na olivovém oleji zpěňte šalotku, až zesklovatí, přidejte nakrájená rajčata, krátce orestujte a pak vypněte plotýnku. Přidejte Lučinu a vmíchejte ji do rajčat se šalotkou, směs okořeňte tymiánem. Těstoviny vmíchejte do připravené omáčky a můžete je dozdobit kostičkami čerstvého rajčete.

 

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit