Omáčka z čerstvého sýra je skvělým základem pro lehkou letní večeři.
Suroviny
krémový sýr
2
bal
Lučina 100 g
olivový olej
3
PL
rajče
4
ks
menší
šalotka
2
ks
tymián
2
snítky
těstoviny
pro 4 osoby
sůl
Postup
1
Dejte vařit vodu do menšího hrnce, rajčata nakrojte do křížku, ve vroucí vodě je 2–3 minuty spařte a po vyndání je oloupejte. Zároveň si dejte vařit osolenou vodu a uvařte v ní těstoviny.
2
Oloupaná rajčata nakrájejte na kostičky a oloupané šalotky nasekejte najemno. V pánvi na olivovém oleji zpěňte šalotku, až zesklovatí, přidejte nakrájená rajčata, krátce orestujte a pak vypněte plotýnku.
3
Přidejte Lučinu a vmíchejte ji do rajčat se šalotkou, směs okořeňte tymiánem. Těstoviny vmíchejte do připravené omáčky a můžete je dozdobit kostičkami čerstvého rajčete.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Krémové těstoviny aneb Kouzlo krémových omáček(16 receptů )