Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lučinové těstoviny se šalotkou a rajčaty
Lučinové těstoviny se šalotkou a rajčaty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lučinové těstoviny se šalotkou a rajčaty

3.8/5 Počet hodnocení: 19
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 922 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 51 g
Tuky 64 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Omáčka z čerstvého sýra je skvělým základem pro lehkou letní večeři. 

Suroviny

Lučina 100 g
olivový olej 3 PL
menší
tymián 2 snítky
těstoviny
pro 4 osoby
sůl

Postup

1

Dejte vařit vodu do menšího hrnce, rajčata nakrojte do křížku, ve vroucí vodě je 2–3 minuty spařte a po vyndání je oloupejte. Zároveň si dejte vařit osolenou vodu a uvařte v ní těstoviny.

2

Oloupaná rajčata nakrájejte na kostičky a oloupané šalotky nasekejte najemno. V pánvi na olivovém oleji zpěňte šalotku, až zesklovatí, přidejte nakrájená rajčata, krátce orestujte a pak vypněte plotýnku.

3

Přidejte Lučinu a vmíchejte ji do rajčat se šalotkou, směs okořeňte tymiánem. Těstoviny vmíchejte do připravené omáčky a můžete je dozdobit kostičkami čerstvého rajčete.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...