Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těstoviny s kapustou a ančovičkami
Těstoviny s kapustou a ančovičkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Těstoviny s kapustou a ančovičkami

4.7/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2753 kcal
Bílkoviny 173 g
Sacharidy 206 g
Tuky 133 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nechce se vám dlouho vařit? Vraťte chléb a sardinky do spíže a uvařte si tyto těstoviny. Snadné, rychlé a přitom vynikající jídlo.

Suroviny

penne 250 g
nebo jiné krátké těstoviny
olivový olej 4 PL
bez semen, najemno
česnek 2 stroužky
na plátky
ančovičky (konzerva) 4 ks
filety, nasekané
kapusta 200 g
nakrouhaná
z půlky citronu
1/2 nastrouhaná, 1/2 na hobliny

Postup

1

Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Zatímco se vaří, osmahněte v pánvi na polovině oleje chilli, česnek a sardelky (asi minutu). Přidejte kapustu a zvolna ji opékejte pár minut, aby zůstala křupavá.

2

Slijte těstoviny a pár lžic vody zachyťte. Obojí přidejte ke kapustě. Vmíchejte zbylý olej, citron a strouhaný parmazán. Podávejte ozdobené hoblinami parmazánu.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/11

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...