Nechce se vám dlouho vařit? Vraťte chléb a sardinky do spíže a uvařte si tyto těstoviny. Snadné, rychlé a přitom vynikající jídlo.
Suroviny
penne
250
g
nebo jiné krátké těstoviny
olivový olej
4
PL
chilli paprička
1
ks
bez semen, najemno
česnek
2
stroužky
na plátky
ančovičky (konzerva)
4
ks
filety, nasekané
kapusta
200
g
nakrouhaná
z půlky citronu
parmazán
50
g
1/2 nastrouhaná, 1/2 na hobliny
Postup
1
Uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Zatímco se vaří, osmahněte v pánvi na polovině oleje chilli, česnek a sardelky (asi minutu). Přidejte kapustu a zvolna ji opékejte pár minut, aby zůstala křupavá.
2
Slijte těstoviny a pár lžic vody zachyťte. Obojí přidejte ke kapustě. Vmíchejte zbylý olej, citron a strouhaný parmazán. Podávejte ozdobené hoblinami parmazánu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(39 receptů )
- Rybičky z konzervy: 39 snadných jídel (39 receptů )