Dýně snadno a rychle
Suroviny
300
g
široké nudle pappardelle
dýně
1
ks
malá / kus velké (400-450g), hokaido, oloupaná, bez semínek, pokrájená
olivový olej
2
PL
hrst
piniová jadérka lze nahradit nasekanými loupanými mandlemi
česnek
1
stroužek
oloupaný, jemně nasekaný
žampiony
4
ks
velké, krémové, nakrájené
špenát
250
g
čerstvý
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
drcené, sušené, k podávání (nemusí být)
strouhaný, k podávání (nemusí být)
Postup
1
Aby to šlo rychleji, vlijte do hrnce vroucí vodu z konvice a postavte ho na oheň. Vsypte těstoviny a vařte podle instrukcí na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Pět minut před plánovaným koncem přípravy přisypte do hrnce kousky dýně a povařte spolu s nudlemi.
2. Mezitím zahřejte polovinu oleje ve velké silnostěnné pánvi a vsypte piniová jadérka. Rychle a pozorně je osmažte; jakmile chytí barvu, přihoďte k nim česnek a vteřinku smažte. Přilijte zbylý olej, zvyšte plamen a přidejte houby. Opékejte minutu dvě, pak zvyšte plamen na maximum, vsypte opláchnutý špenát a poduste minutu dvě, jen co špenát zavadne.
3. Sceďte těstoviny s dýní, vraťte do hrnce a promíchejte se směsí z pánve. Podle potřeby dochuťte a podávejte. Pro zájemce připravte na stůl chilli a strouhaný parmazán.
Kouzelná přísada:
Kilo porcované muškátové dýně koupíte u stánků a v tržnicích za 35-50Kč.
2. Mezitím zahřejte polovinu oleje ve velké silnostěnné pánvi a vsypte piniová jadérka. Rychle a pozorně je osmažte; jakmile chytí barvu, přihoďte k nim česnek a vteřinku smažte. Přilijte zbylý olej, zvyšte plamen a přidejte houby. Opékejte minutu dvě, pak zvyšte plamen na maximum, vsypte opláchnutý špenát a poduste minutu dvě, jen co špenát zavadne.
3. Sceďte těstoviny s dýní, vraťte do hrnce a promíchejte se směsí z pánve. Podle potřeby dochuťte a podávejte. Pro zájemce připravte na stůl chilli a strouhaný parmazán.
Kouzelná přísada:
Kilo porcované muškátové dýně koupíte u stánků a v tržnicích za 35-50Kč.
Komentáře