Pestré zeleninové těstoviny

Pestré zeleninové těstoviny

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 480 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 33 g
Tuky 28 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Dýně snadno a rychle

Suroviny

300 g
široké nudle pappardelle
dýně 1 ks
malá / kus velké (400-450g), hokaido, oloupaná, bez semínek, pokrájená
olivový olej 2 PL
hrst
piniová jadérka lze nahradit nasekanými loupanými mandlemi
česnek 1 stroužek
oloupaný, jemně nasekaný
žampiony 4 ks
velké, krémové, nakrájené
špenát 250 g
čerstvý
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
chilli paprička
drcené, sušené, k podávání (nemusí být)
parmazán
strouhaný, k podávání (nemusí být)
1.  Aby to šlo rychleji, vlijte do hrnce vroucí vodu z konvice a postavte ho na oheň. Vsypte těstoviny a vařte podle instrukcí na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Pět minut před plánovaným koncem přípravy přisypte do hrnce kousky dýně a povařte spolu s nudlemi.

2.  Mezitím zahřejte polovinu oleje ve velké silnostěnné pánvi a vsypte piniová jadérka. Rychle a pozorně je osmažte; jakmile chytí barvu, přihoďte k nim česnek a vteřinku smažte. Přilijte zbylý olej, zvyšte plamen a přidejte houby. Opékejte minutu dvě, pak zvyšte plamen na maximum, vsypte opláchnutý špenát a poduste minutu dvě, jen co špenát zavadne.

3.  Sceďte těstoviny s dýní, vraťte do hrnce a promíchejte se směsí z pánve. Podle potřeby dochuťte a podávejte. Pro zájemce připravte na stůl chilli a strouhaný parmazán.

Kouzelná přísada:
Kilo porcované muškátové dýně koupíte u stánků a v tržnicích za 35–50 Kč.

Komentáře

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit