0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mafalde s rybím tartarem

Mafalde s rybím tartarem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mafalde s rybím tartarem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2281 kcal
Bílkoviny 113 g
Sacharidy 186 g
Tuky 117 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Protože se v této úpravě těstovin používá syrové rybí maso, kupte opravdu kvalitní, čerstvou rybu z ověřeného zdroje.

Suroviny

halibut 350 g
filet, na kostičky
limetová šťáva
ze dvou limet
sůl
pepř
čerstvě mletý
rajče 300 g
pokrájená
jarní cibulka 2 ks
nasekané
olivový olej panenský 6 PL
bazalka 1 hrst
čerstvá
oregano 1 PL
čerstvé
těstoviny 320 g
mafalda, uvařené al dente

1 Filety halibuta (350 g) nakrájejte na kostičky, promíchejte se šťávou ze 2 limet, osolte, opepřete a nechte 30 minut marinovat. Pak smíchejte s 300 g pokrájených rajčat bez slupky, 2 nasekanými jarními cibulkami, 6 lžícemi panenského olivového oleje, hrstí čerstvé bazalky a lžičkou čerstvého oregana.

2 Dokořeňte a promíchejte s těstovinami mafalda.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit