
Masové koule & omáčka chimichurri
Bylinky, kam se podíváš! Přidali jsme je do samotných koulí, které jsme odlehčili mangoldem, a navíc z nich udělali skvělou salsu. Je to svěží, čerstvé, voňavé, plné chuti a neskutečně jedlé. S bramborovou kaší přesně splňují to, čemu se říká ‚comfort food‘.
Ingredience
- 2 stroužky česneku, utřené
- 4 jarní cibulky
- 1/4 hrnku hladkolisté petržele
- 2 hrnky mangoldu (zbaveného stonků) nebo čerstvého špenátu, nasekaného nahrubo
- 1/2 lžičky chilli vloček
- 1 lžička čerstvého oregana
- 1–2 lžičky soli
- 500 g směsi hovězího a vepřového mletého masa
- 1 vejce
- rostlinný olej na opékání
- bramborová kaše k podávání
- velký svazek hladkolisté petržele
- 1 jarní cibulka
- malý svazek koriandru
- šťáva z 1/2 limetky
- 1–2 stroužky česneku
- pár snítek čerstvého oregana
- 1 lžička soli
- 1–2 lžičky chilli vloček nebo kousek čerstvé chilli papričky
- 1/2 hrnku olivového oleje
NA OMÁČKU CHIMICHURRI
Příprava jídla
1 Na omáčku chimichurri dejte všechny ingredience do robotu a rozmixujte je na pastu, podle potřeby dochuťte solí nebo zřeďte olejem. Přendejte do misky a mísu od robotu nemyjte.
2 Česnek, cibulku, petržel, mangold, chilli, oregano a sůl rozsekejte v robotu nadrobno. Přidejte mleté maso, vejce a pár pulzy promíchejte. Vyjměte a propracujte směs ručně. Vytvořte koule a v rozpálené pánvi je opečte dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší, přelité omáčkou chimichurri.
Přidat komentář