Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Masové koule & omáčka chimichurri

Bylinky, kam se podíváš! Přidali jsme je do samotných koulí, které jsme odlehčili mangoldem, a navíc z nich udělali skvělou salsu. Je to svěží, čerstvé, voňavé, plné chuti a neskutečně jedlé. S bramborovou kaší přesně splňují to, čemu se říká ‚comfort food‘.

Vydání: 2019/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 3–4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Opékání 0:10
Maso

Ingredience

    • 2 stroužky česneku, utřené
    • 4 jarní cibulky
    • 1/4 hrnku hladkolisté petržele
    • 2 hrnky mangoldu (zbaveného stonků) nebo čerstvého špenátu, nasekaného nahrubo
    • 1/2 lžičky chilli vloček
    • 1 lžička čerstvého oregana
    • 1–2 lžičky soli
    • 500 g směsi hovězího a vepřového mletého masa
    • 1 vejce
    • rostlinný olej na opékání
    • bramborová kaše k podávání

    NA OMÁČKU CHIMICHURRI

    • velký svazek hladkolisté petržele
    • 1 jarní cibulka
    • malý svazek koriandru
    • šťáva z 1/2 limetky
    • 1–2 stroužky česneku
    • pár snítek čerstvého oregana
    • 1 lžička soli
    • 1–2 lžičky chilli vloček nebo kousek čerstvé chilli papričky
    • 1/2 hrnku olivového oleje

Příprava jídla

1 Na omáčku chimichurri dejte všechny ingredience do robotu a rozmixujte je na pastu, podle potřeby dochuťte solí nebo zřeďte olejem. Přendejte do misky a mísu od robotu nemyjte.

2 Česnek, cibulku, petržel, mangold, chilli, oregano a sůl rozsekejte v robotu nadrobno. Přidejte mleté maso, vejce a pár pulzy promíchejte. Vyjměte a propracujte směs ručně. Vytvořte koule a v rozpálené pánvi je opečte dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší, přelité omáčkou chimichurri.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Houbové koule s fazolemi a smetanovou omáčkou

Vegetariánské koule v rajčatové omáčce

Asijské krůtí masové koule à la bánh mì

REKLAMA

Přidat komentář