0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masové koule & omáčka chimichurri
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3 / 5. Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2674 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 71 g
Tuky 195 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bylinky, kam se podíváš! Přidali jsme je do samotných koulí, které jsme odlehčili mangoldem, a navíc z nich udělali skvělou salsu. Je to svěží, čerstvé, voňavé, plné chuti a neskutečně jedlé. S bramborovou kaší přesně splňují to, čemu se říká ‚comfort food‘.

Suroviny

česnek 2 stroužky
jarní cibulka 4 ks
petrželka 0.25 hrnku
hladkolistá
mangold 2 hrnky
nahrubo, příp. špenát
chilli sušené 0.5 ČL
vločky
oregano 1 ČL
čerstvé
sůl 1.5 ČL
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
vejce 1 ks
rostlinný olej
na opékání
bramborová kaše
k podávání
Na omáčku chimichurri
petrželka 1 svazek
hladkolistá, velký svazek
jarní cibulka 1 ks
koriandr čerstvý 1 svazek
malý svazek
limeta 0.5 ks
šťáva vymačkaná
česnek 2 stroužky
oregano
pár snítek čerstvého oregano
sůl 1 ČL
chilli sušené 1 ČL
olivový olej 0.5 hrnku

1 Na omáčku chimichurri dejte všechny ingredience do robotu a rozmixujte je na pastu, podle potřeby dochuťte solí nebo zřeďte olejem. Přendejte do misky a mísu od robotu nemyjte.

2 Česnek, cibulku, petržel, mangold, chilli, oregano a sůl rozsekejte v robotu nadrobno. Přidejte mleté maso, vejce a pár pulzy promíchejte. Vyjměte a propracujte směs ručně. Vytvořte koule a v rozpálené pánvi je opečte dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší, přelité omáčkou chimichurri.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit