Masové koule & omáčka chimichurri

Masové koule & omáčka chimichurri
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Masové koule & omáčka chimichurri

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (2)
Do hodiny Velmi snadné Pro 3–4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2705 kcal
Bílkoviny 140 g
Sacharidy 73 g
Tuky 197 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bylinky, kam se podíváš! Přidali jsme je do samotných koulí, které jsme odlehčili mangoldem, a navíc z nich udělali skvělou salsu. Je to svěží, čerstvé, voňavé, plné chuti a neskutečně jedlé. S bramborovou kaší přesně splňují to, čemu se říká ‚comfort food‘.

Suroviny

česnek 2 stroužky
utržené
jarní cibulka 4 ks
petrželka 0.25 hrnku
hladkolistá
mangold 2 hrnky
zbavený stonků, nasekaný nahrubo, lze nahradit čerstvým špenátem, nahrubo
chilli sušené 0.5 ČL
vločky
oregano 1 ČL
čerstvé
sůl 2 ČL
1–2 lžičky, podle chuti
mleté maso (mix hovězího a vepřového) 500 g
vejce 1 ks
rostlinný olej
na opékání
bramborová kaše
k podávání
Na omáčku chimichurri
petrželka 1 svazek
hladkolistá, velký svazek
jarní cibulka 1 ks
koriandr 1 svazek
malý svazek
limeta 0.5 ks
šťáva vymačkaná
česnek 2 stroužky
oregano
pár snítek čerstvého oregano
sůl 1 ČL
chilli sušené 2 ČL
1–2 lžičky vloček, možno nahradit kouskem čerstvé chilli papričky
olivový olej 0.5 hrnku

1 Na omáčku chimichurri dejte všechny ingredience do robotu a rozmixujte je na pastu, podle potřeby dochuťte solí nebo zřeďte olejem. Přendejte do misky a mísu od robotu nemyjte.

2 Česnek, cibulku, petržel, mangold, chilli, oregano a sůl rozsekejte v robotu nadrobno. Přidejte mleté maso, vejce a pár pulzy promíchejte. Vyjměte a propracujte směs ručně. Vytvořte koule a v rozpálené pánvi je opečte dozlatova. Podávejte s bramborovou kaší, přelité omáčkou chimichurri.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/5

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...

Obchod Apetit