Ano, je to spousta ingrediencí a spousta kroků, ale nenechte se odradit. Odměnou vám bude absolutně božské jídlo. My jsme rybí tacos při focení doslova kradli fotografovi pod objektivem...
Suroviny
Postup
Připravte salát, do mísy dejte oba druhy zelí, mrkev, meloun, cibuli i cibulku. Koriandr nasekejte nahrubo a přidejte do mísy. Vše promíchejte, přilijte limetovou šťávu, ochuťte rybí omáčkou, promíchejte a dejte stranou.
Na majonézu smíchejte v misce všechny ingredience.
Rybu osolte, posypte 1 lžičkou koření a opatrně promněte. Mouku vsypte do misky, přidejte lžičku koření, sůl, promíchejte a poté vlijte pivo nebo minerálku a prošlehejte na hladké těstíčko. Postupně rybu obalujte v těstíčku a smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.
Avokádovou dužinu rozmačkejte a ochuťte solí a limetovou šťávou, poté vmíchejte chilli papričku.
Tortillové placky krátce nahřejte nasucho v pánvi, ohněte je do tvaru tacos. Potřete je avokádovou pastou, do každé vložte 2 kousky ryby, přidejte salát a nakonec pocákejte majonézou. Podávejte zdobené koriandrem a s měsíčkem limety.
NĚCO NAVÍC
Cajunské koření koupíte ve větších supermarketech v oddělení zahraniční kuchyně nebo na internetu. Můžete si ho ale připravit sami. Smíchejte 1 lžičku soli, 2 lžičky sušeného česneku, 2 a 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžičku čerstvého drceného pepře, 1 lžičku sušené cibule, 1 lžičku kajenského pepře, 1 a 1/4 lžičky sušeného oregana, 1 a 1/4 lžičky sušeného tymiánu a 1/2 lžičky sušeného drceného chilli.