Rybí tacos

Rybí tacos

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2476 kcal
Bílkoviny 151 g
Cukr 141 g
Tuky 129 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ano, je to spousta ingrediencí a spousta kroků, ale nenechte se odradit. Odměnou vám bude absolutně božské jídlo. My jsme rybí tacos při focení doslova kradli fotografovi pod objektivem...

Suroviny

NA RYBU
treska 800 g
lze nahradit jinou bělomasou rybou, nakrájené na 16 kousků
sůl špetka
2 ČL
cajunské koření (viz Něco navíc)
mouka pšeničná hladká 100 g
pivo světlé 250 ml
lze nahradit minerálkou
olej
na smažení
NA SALÁT
zelí červené 0.25 ks
malá, nakrouhaná
zelí bílé 0.25 ks
malá, nakrouhaná
mrkev 1 ks
nakrouhané nahrubo
meloun 0.5 ks
(cantaloupe nebo galia), na proužky
cibule červená 1 ks
na půlku a na tenké proužky
jarní cibulka 1 ks
nadrobno
koriandr hrst
+ na ozdobení
limeta 1 ks
šťáva
rybí omáčka
dle chut
NA PIKANTNÍ MAJONÉZU
zakysaná smetana 125 ml
majonéza 80 ml
2 PL
limetková šťáva
česnek sušený 1 ČL
1 ČL
omáčka sriracha
Na dokončení
avokádo 2 ks
dužina
sůl
limetková šťáva dle chuti
chilli paprička 1 ks
červená

1 Připravte salát, do mísy dejte oba druhy zelí, mrkev, meloun, cibuli i cibulku. Koriandr nasekejte nahrubo a přidejte do mísy. Vše promíchejte, přilijte limetovou šťávu, ochuťte rybí omáčkou, promíchejte a dejte stranou.

2 Na majonézu smíchejte v misce všechny ingredience.

3 Rybu osolte, posypte 1 lžičkou koření a opatrně promněte. Mouku vsypte do misky, přidejte lžičku koření, sůl, promíchejte a poté vlijte pivo nebo minerálku a prošlehejte na hladké těstíčko. Postupně rybu obalujte v těstíčku a smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.

4 Avokádovou dužinu rozmačkejte a ochuťte solí a limetovou šťávou, poté vmíchejte chilli papričku.

5 Tortillové placky krátce nahřejte nasucho v pánvi, ohněte je do tvaru tacos. Potřete je avokádovou pastou, do každé vložte 2 kousky ryby, přidejte salát a nakonec pocákejte majonézou. Podávejte zdobené koriandrem a s měsíčkem limety.

NĚCO NAVÍC
Cajunské koření koupíte ve větších supermarketech v oddělení zahraniční kuchyně nebo na internetu. Můžete si ho ale připravit sami. Smíchejte 1 lžičku soli, 2 lžičky sušeného česneku, 2 a 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžičku čerstvého drceného pepře, 1 lžičku sušené cibule, 1 lžičku kajenského pepře, 1 a 1/4 lžičky sušeného oregana, 1 a 1/4 lžičky sušeného tymiánu a 1/2 lžičky sušeného drceného chilli.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit