Ano, je to spousta ingrediencí a spousta kroků, ale nenechte se odradit. Odměnou vám bude absolutně božské jídlo. My jsme rybí tacos při focení doslova kradli fotografovi pod objektivem...
Suroviny
1 Připravte salát, do mísy dejte oba druhy zelí, mrkev, meloun, cibuli i cibulku. Koriandr nasekejte nahrubo a přidejte do mísy. Vše promíchejte, přilijte limetovou šťávu, ochuťte rybí omáčkou, promíchejte a dejte stranou.
2 Na majonézu smíchejte v misce všechny ingredience.
3 Rybu osolte, posypte 1 lžičkou koření a opatrně promněte. Mouku vsypte do misky, přidejte lžičku koření, sůl, promíchejte a poté vlijte pivo nebo minerálku a prošlehejte na hladké těstíčko. Postupně rybu obalujte v těstíčku a smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.
4 Avokádovou dužinu rozmačkejte a ochuťte solí a limetovou šťávou, poté vmíchejte chilli papričku.
5 Tortillové placky krátce nahřejte nasucho v pánvi, ohněte je do tvaru tacos. Potřete je avokádovou pastou, do každé vložte 2 kousky ryby, přidejte salát a nakonec pocákejte majonézou. Podávejte zdobené koriandrem a s měsíčkem limety.
NĚCO NAVÍC
Cajunské koření koupíte ve větších supermarketech v oddělení zahraniční kuchyně nebo na internetu. Můžete si ho ale připravit sami. Smíchejte 1 lžičku soli, 2 lžičky sušeného česneku, 2 a 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžičku čerstvého drceného pepře, 1 lžičku sušené cibule, 1 lžičku kajenského pepře, 1 a 1/4 lžičky sušeného oregana, 1 a 1/4 lžičky sušeného tymiánu a 1/2 lžičky sušeného drceného chilli.