0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybí tacos

Rybí tacos

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4814 kcal
Bílkoviny 224 g
Sacharidy 513 g
Tuky 177 g
Vláknina 83 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ano, je to spousta ingrediencí a spousta kroků, ale nenechte se odradit. Odměnou vám bude absolutně božské jídlo. My jsme rybí tacos při focení doslova kradli fotografovi pod objektivem...

Suroviny

NA RYBU
treska 800 g
nakájená na 16 kousků, lze nahradit jinou bělomasou rybou
sůl 1 špetka
koření 2 ČL
cajunské koření (viz Něco navíc)
mouka pšeničná hladká 100 g
pivo světlé 250 ml
lze nahradit minerálkou
olej
na smažení
NA SALÁT
zelí červené 0.25 ks
nakrouhané
zelí bílé 0.25 ks
nakrouhané
mrkev 2 ks
nakrouhaná nahrubo
meloun 0.5 ks
cantaloupe nebo galia, na proužky
cibule červená 1 ks
na půlku a na tenké proužky
jarní cibulka 1 ks
nadrobno
koriandr 1 hrst
lístky + na ozdobení
limetová šťáva
z 1 limety
rybí omáčka
podle chuti
NA PIKANTNÍ MAJONÉZU
zakysaná smetana 125 ml
majonéza 80 ml
limetová šťáva 2 PL
česnek sušený 1 ČL
sriracha 1 ČL
Na dokončení
avokádo 2 ks
dužina
sůl
limetová šťáva
podle chuti
chilli paprička 1 ks
červená
tortilla 8 ks
malé, kukuřičné tortillové placky
limeta
klínky k podávání
koriandr 1 hrst

1 Připravte salát, do mísy dejte oba druhy zelí, mrkev, meloun, cibuli i cibulku. Koriandr nasekejte nahrubo a přidejte do mísy. Vše promíchejte, přilijte limetovou šťávu, ochuťte rybí omáčkou, promíchejte a dejte stranou.

2 Na majonézu smíchejte v misce všechny ingredience.

3 Rybu osolte, posypte 1 lžičkou koření a opatrně promněte. Mouku vsypte do misky, přidejte lžičku koření, sůl, promíchejte a poté vlijte pivo nebo minerálku a prošlehejte na hladké těstíčko. Postupně rybu obalujte v těstíčku a smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.

4 Avokádovou dužinu rozmačkejte a ochuťte solí a limetovou šťávou, poté vmíchejte chilli papričku.

5 Tortillové placky krátce nahřejte nasucho v pánvi, ohněte je do tvaru tacos. Potřete je avokádovou pastou, do každé vložte 2 kousky ryby, přidejte salát a nakonec pocákejte majonézou. Podávejte zdobené koriandrem a s měsíčkem limety.

NĚCO NAVÍC
Cajunské koření koupíte ve větších supermarketech v oddělení zahraniční kuchyně nebo na internetu. Můžete si ho ale připravit sami. Smíchejte 1 lžičku soli, 2 lžičky sušeného česneku, 2 a 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžičku čerstvého drceného pepře, 1 lžičku sušené cibule, 1 lžičku kajenského pepře, 1 a 1/4 lžičky sušeného oregana, 1 a 1/4 lžičky sušeného tymiánu a 1/2 lžičky sušeného drceného chilli.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit