Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rybí tacos
Rybí tacos
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rybí tacos

3.2/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4814 kcal
Bílkoviny 224 g
Sacharidy 513 g
Tuky 177 g
Vláknina 83 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ano, je to spousta ingrediencí a spousta kroků, ale nenechte se odradit. Odměnou vám bude absolutně božské jídlo. My jsme rybí tacos při focení doslova kradli fotografovi pod objektivem...

Suroviny

NA RYBU
treska 800 g
nakájená na 16 kousků, lze nahradit jinou bělomasou rybou
sůl 1 špetka
koření 2 ČL
cajunské koření (viz Něco navíc)
lze nahradit minerálkou
olej
na smažení
NA SALÁT
nakrouhané
nakrouhané
mrkev 2 ks
nakrouhaná nahrubo
meloun ½ ks
cantaloupe nebo galia, na proužky
na půlku a na tenké proužky
jarní cibulka 1 ks
nadrobno
koriandr čerstvý 1 hrst
lístky + na ozdobení
limetová šťáva
z 1 limety
rybí omáčka
podle chuti
NA PIKANTNÍ MAJONÉZU
majonéza 80 ml
limetová šťáva 2 PL
česnek sušený 1 ČL
sriracha 1 ČL
Na dokončení
dužina
sůl
limetová šťáva
podle chuti
červená
malé, kukuřičné tortillové placky
klínky k podávání
koriandr čerstvý 1 hrst

Postup

1

Připravte salát, do mísy dejte oba druhy zelí, mrkev, meloun, cibuli i cibulku. Koriandr nasekejte nahrubo a přidejte do mísy. Vše promíchejte, přilijte limetovou šťávu, ochuťte rybí omáčkou, promíchejte a dejte stranou.

2

Na majonézu smíchejte v misce všechny ingredience.

3

Rybu osolte, posypte 1 lžičkou koření a opatrně promněte. Mouku vsypte do misky, přidejte lžičku koření, sůl, promíchejte a poté vlijte pivo nebo minerálku a prošlehejte na hladké těstíčko. Postupně rybu obalujte v těstíčku a smažte ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.

4

Avokádovou dužinu rozmačkejte a ochuťte solí a limetovou šťávou, poté vmíchejte chilli papričku.

5

Tortillové placky krátce nahřejte nasucho v pánvi, ohněte je do tvaru tacos. Potřete je avokádovou pastou, do každé vložte 2 kousky ryby, přidejte salát a nakonec pocákejte majonézou. Podávejte zdobené koriandrem a s měsíčkem limety.

NĚCO NAVÍC
Cajunské koření koupíte ve větších supermarketech v oddělení zahraniční kuchyně nebo na internetu. Můžete si ho ale připravit sami. Smíchejte 1 lžičku soli, 2 lžičky sušeného česneku, 2 a 1/2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžičku čerstvého drceného pepře, 1 lžičku sušené cibule, 1 lžičku kajenského pepře, 1 a 1/4 lžičky sušeného oregana, 1 a 1/4 lžičky sušeného tymiánu a 1/2 lžičky sušeného drceného chilli.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...