Využijte sezonu třešní a připravte si lahodné osvěžující a smetanové semifreddo.
1Velkou hrst třešní dejte stranou a zbytek přendejte do velkého hrnce a na středním plameni ho spolu se smetanou a polovinou cukru přiveďte k varu. Nechte probublávat zhruba pět minut, aby třešně začaly měknout. Pak dobře rozmixujte v robotu nebo tyčovým mixérem a nakonec ještě propasírujte přes síto. Vraťte do hrnce.
2Poté část horkých třešní v misce dobře rozmíchejte se žloutky, našlehejte a přelijte zpátky do hrnce. Vařte pět minut, nebo dokud nezačne hmota lehce tuhnout a lepit se na vařečku. Pak propasírujte do mísy, přikryjte potravinářskou fólií a nechte zchladnout.
3Bílky ušlehejte dotuha a pak k nim po částech přimíchejte druhou půlku cukru. Poté bílky pomalu a postupně vmíchejte k vychladlému krému.
4Potravinářskou fólií vyložte hranatou vyšší formu (třeba chlebíčkovou) lehce vymazanou olejem a dovnitř přelijte hmotu, přikryjte fólií a nechte 3 hodiny mrazit. Poté do semifredda vmíchejte zbylé třešně a dejte na dalších osm hodin nebo přes noc do mrazáku.
5Servírujte nakrájené mezi vaflovými oplatkami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dezerty z třešní nejen pro letní dny(40 receptů)
- Dezerty jako pro panenku Barbie. Dvacet růžových zákusků z borůvek, malin a višní(21 receptů)
- 14x šťavnaté třešně(14 receptů)
- Čas třešní: 8 voňavých třešňových receptů(8 receptů)