Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Třešňové semifreddo
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.3/5 Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2818 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 253 g
Tuky 164 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Využijte sezonu třešní a připravte si lahodné osvěžující a smetanové semifreddo.

Suroviny

nebo višně, bez pecek
smetana 400 ml
40%
olej
na vytření formy
vejce 4 ks
bílky a žloutky zvlášť
sušenky
vaflové, k servírování

Postup

1

Velkou hrst třešní dejte stranou a zbytek přendejte do velkého hrnce a na středním plameni ho spolu se smetanou a polovinou cukru přiveďte k varu. Nechte probublávat zhruba pět minut, aby třešně začaly měknout. Pak dobře rozmixujte v robotu nebo tyčovým mixérem a nakonec ještě propasírujte přes síto. Vraťte do hrnce.

2

Poté část horkých třešní v misce dobře rozmíchejte se žloutky, našlehejte a přelijte zpátky do hrnce. Vařte pět minut, nebo dokud nezačne hmota lehce tuhnout a lepit se na vařečku. Pak propasírujte do mísy, přikryjte potravinářskou fólií a nechte zchladnout.

3

Bílky ušlehejte dotuha a pak k nim po částech přimíchejte druhou půlku cukru. Poté bílky pomalu a postupně vmíchejte k vychladlému krému.

4

Potravinářskou fólií vyložte hranatou vyšší formu (třeba chlebíčkovou) lehce vymazanou olejem a dovnitř přelijte hmotu, přikryjte fólií a nechte 3 hodiny mrazit. Poté do semifredda vmíchejte zbylé třešně a dejte na dalších osm hodin nebo přes noc do mrazáku.

5

Servírujte nakrájené mezi vaflovými oplatkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/8

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...