Třešňové semifreddo

Třešňové semifreddo

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 ()
Více než hodinu Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2818 kcal
Bílkoviny 56 g
Cukr 253 g
Tuky 164 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Využijte sezonu třešní a připravte si lahodné osvěžující a smetanové semifreddo.

Suroviny

třešně 1 kg
nebo višně, bez pecek
smetana 400 ml
40%
olej
na vytření formy
moučkový cukr 100 g
vejce 4 ks
bílky a žloutky zvlášť
sušenky
vaflové, k servírování

1Velkou hrst třešní dejte stranou a zbytek přendejte do velkého hrnce a na středním plameni ho spolu se smetanou a polovinou cukru přiveďte k varu. Nechte probublávat zhruba pět minut, aby třešně začaly měknout. Pak dobře rozmixujte v robotu nebo tyčovým mixérem a nakonec ještě propasírujte přes síto. Vraťte do hrnce.

2Poté část horkých třešní v misce dobře rozmíchejte se žloutky, našlehejte a přelijte zpátky do hrnce. Vařte pět minut, nebo dokud nezačne hmota lehce tuhnout a lepit se na vařečku. Pak propasírujte do mísy, přikryjte potravinářskou fólií a nechte zchladnout.

3Bílky ušlehejte dotuha a pak k nim po částech přimíchejte druhou půlku cukru. Poté bílky pomalu a postupně vmíchejte k vychladlému krému.

4Potravinářskou fólií vyložte hranatou vyšší formu (třeba chlebíčkovou) lehce vymazanou olejem a dovnitř přelijte hmotu, přikryjte fólií a nechte 3 hodiny mrazit. Poté do semifredda vmíchejte zbylé třešně a dejte na dalších osm hodin nebo přes noc do mrazáku.

5Servírujte nakrájené mezi vaflovými oplatkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit