0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sendviče s kávovým semifreddem

Sendviče s kávovým semifreddem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Sendviče s kávovým semifreddem

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Na 2 litry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3675 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 242 g
Tuky 260 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvěžující zmrzlinový dezert s kávovou příchutí servírujte na letní party nebo jako sladkou tečku za nedělním obědem.

Suroviny

káva instantní 3 PL
likér 2 PL
kávový
vejce 3 ks
žloutek 2 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
krupicový cukr 220 g
smetana ke šlehání 500 ml
sušenky
nebo oplatky k podávání

1V kastrůlku zahřívejte kávu, 2 lžíce vody a kávový likér do rozpuštění. Dejte stranou a nechte vychladnout. Do ohnivzdorné mísy rozklepněte vejce, přidejte žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte mísu a nechte zchladnout. Občas prošlehejte.

2Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Přimíchejte do směsi kávovou příchuť. Vlijte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin nebo přes noc. Po zmrazení rozdělte semifreddo vždy mezi dvě sušenky a podávejte.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Komentáře

Anonym

Jednoduchá příprava se zaručeným výsledkem. Obohatila jsem o vlašské ořechy a použila likér Amareto. Nejsnadnější domácí zmrzka.

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit