Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Sendviče s kávovým semifreddem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Na 2 litry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3675 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 242 g
Tuky 260 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvěžující zmrzlinový dezert s kávovou příchutí servírujte na letní party nebo jako sladkou tečku za nedělním obědem.

Suroviny

káva instantní 3 PL
kávový
vejce 3 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
sušenky
nebo oplatky k podávání

Postup

1

V kastrůlku zahřívejte kávu, 2 lžíce vody a kávový likér do rozpuštění. Dejte stranou a nechte vychladnout. Do ohnivzdorné mísy rozklepněte vejce, přidejte žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte mísu a nechte zchladnout. Občas prošlehejte.

2

Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Přimíchejte do směsi kávovou příchuť. Vlijte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin nebo přes noc. Po zmrazení rozdělte semifreddo vždy mezi dvě sušenky a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Komentáře

05.07.2010 16:22
Jednoduchá příprava se zaručeným výsledkem. Obohatila jsem o vlašské ořechy a použila likér Amareto. Nejsnadnější domácí zmrzka.

Apetit magazín