Osvěžující zmrzlinový dezert s kávovou příchutí servírujte na letní party nebo jako sladkou tečku za nedělním obědem.
Suroviny
káva instantní
3
PL
likér
2
PL
kávový
vejce
3
ks
žloutek
2
ks
vanilkový extrakt
1
ČL
krupicový cukr
220
g
smetana ke šlehání
500
ml
sušenky
nebo oplatky k podávání
Postup
1
V kastrůlku zahřívejte kávu, 2 lžíce vody a kávový likér do rozpuštění. Dejte stranou a nechte vychladnout. Do ohnivzdorné mísy rozklepněte vejce, přidejte žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte mísu a nechte zchladnout. Občas prošlehejte.
2
Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Přimíchejte do směsi kávovou příchuť. Vlijte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin nebo přes noc. Po zmrazení rozdělte semifreddo vždy mezi dvě sušenky a podávejte.
Komentáře