Sendviče s kávovým semifreddem

Sendviče s kávovým semifreddem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Na 2 litry

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3675 kcal
Bílkoviny 80 g
Sacharidy 242 g
Tuky 260 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Osvěžující zmrzlinový dezert s kávovou příchutí servírujte na letní party nebo jako sladkou tečku za nedělním obědem.

Suroviny

káva instantní 3 PL
likér 2 PL
kávový
vejce 3 ks
žloutek 2 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
krupicový cukr 220 g
smetana ke šlehání 500 ml
sušenky
nebo oplatky k podávání

1V kastrůlku zahřívejte kávu, 2 lžíce vody a kávový likér do rozpuštění. Dejte stranou a nechte vychladnout. Do ohnivzdorné mísy rozklepněte vejce, přidejte žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte mísu a nechte zchladnout. Občas prošlehejte.

2Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Přimíchejte do směsi kávovou příchuť. Vlijte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin nebo přes noc. Po zmrazení rozdělte semifreddo vždy mezi dvě sušenky a podávejte.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Komentáře

Anonym

Jednoduchá příprava se zaručeným výsledkem. Obohatila jsem o vlašské ořechy a použila likér Amareto. Nejsnadnější domácí zmrzka.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit