Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Malinovo-banánový raw dort

Malinovo-banánový raw dort

Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 24
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3495 kcal
Bílkoviny 46 g
Sacharidy 266 g
Tuky 247 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušené datle 200 g
jemně mleté, nebo datlová pasta
kokos 3 PL
kokosová mouka
mák bílý 1 PL
Banánová vrstva
agávový sirup 2 PL
voda 1 PL
kokosový olej 4 PL
kešú 100 g
namočené přes noc
Malinová vrstva
maliny 100 g
kokosový olej 4 PL
agávový sirup 2 PL
kešú 100 g
namočené přes noc

Postup

1

Začneme přípravou korpusu, smícháme datlovou pastu, mák, kokosovou mouku a propracujeme v kompaktní těsto. To rovnoměrně vtlačujeme na dno formy které jsme vyložili pečícím papírem. Korpus si vložíme  do lednice a necháme odpočívat.

2

Zatím si připravíme banánovou vrstvu. Veškeré ingredience vložíme do vyšší nádoby a ponorným mixérem rozmixujeme do zcela hladké konzistence , tu opatrně vlijeme na korpus a opět vložíme ztuhnout do lednice.

3

S přípravou malinové vrstvy chvilku posečkejte aby nám banánová vrstva stihla ztuhnout a při nalévání se nám obě nesmíchaly.

4

Zhruba za 30 minut se můžete pomalu pouštet do mixování malinové vrstvy tu umixujeme stejně tak jako předchozí a opět opatrně vlijeme a necháme v lednici ztuhnout. 

5

Dort můžete nechat tuhnout i v mrazáku a urychlit si tak čekání. V toto případě dort před podáváním vyndejte asi půl hodiny a krájejte nožem nahřátým od teplou vodou.

Recept je na dort o průměru 20cm

Apetit magazín