Malinovo-banánový raw dort

Malinovo-banánový raw dort

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do hodiny Snadné

Suroviny

Korpus:

200g datlové pasty ( nebo jemně mletých sušených datlí)

3 lžíce kokosové mouky

1 lžíce bílého máku

 

Banánová vrstva:

1 zralý banán

2 lžíce agávového sirupu

1 lžíce vody

4 lžíce kokosového oleje

100g kešu ořechů namočených přes noc

 

Malinová vrstva:

100g kešu ořechů namočených přes noc

4 lžíce kokosového oleje

100g malin

2 lžíce agávového sirupu

 

 

ovoce,mák a ořechy na dozdobení

 

(váha ořechů je počítána v suchém stavu před namáčením)

Začneme přípravou korpusu, smícháme datlovou pastu, mák, kokosovou mouku a propracujeme v kompaktní těsto. To rovnoměrně vtlačujeme na dno formy které jsme vyložili pečícím papírem. Korpus si vložíme  do lednice a necháme odpočívat.

Zatím si připravíme banánovou vrstvu. Veškeré ingredience vložíme do vyšší nádoby a ponorným mixérem rozmixujeme do zcela hladké konzistence , tu opatrně vlijeme na korpus a opět vložíme ztuhnout do lednice.

S přípravou malinové vrstvy chvilku posečkejte aby nám banánová vrstva stihla ztuhnout a při nalévání se nám obě nesmíchaly.

Zhruba za 30 minut se můžete pomalu pouštet do mixování malinové vrstvy tu umixujeme stejně tak jako předchozí a opět opatrně vlijeme a necháme v lednici ztuhnout. 

Dort můžete nechat tuhnout i v mrazáku a urychlit si tak čekání. V toto případě dort před podáváním vyndejte asi půl hodiny a krájejte nožem nahřátým od teplou vodou.

 

Recept je na dort o průměru 20cm

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit