Malinovo-banánový raw dort

Malinovo-banánový raw dort

Hodnocení receptu
4.7 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Snadné

Suroviny

Korpus:

200g datlové pasty ( nebo jemně mletých sušených datlí)

3 lžíce kokosové mouky

1 lžíce bílého máku

 

Banánová vrstva:

1 zralý banán

2 lžíce agávového sirupu

1 lžíce vody

4 lžíce kokosového oleje

100g kešu ořechů namočených přes noc

 

Malinová vrstva:

100g kešu ořechů namočených přes noc

4 lžíce kokosového oleje

100g malin

2 lžíce agávového sirupu

 

 

ovoce,mák a ořechy na dozdobení

 

(váha ořechů je počítána v suchém stavu před namáčením)

Začneme přípravou korpusu, smícháme datlovou pastu, mák, kokosovou mouku a propracujeme v kompaktní těsto. To rovnoměrně vtlačujeme na dno formy které jsme vyložili pečícím papírem. Korpus si vložíme  do lednice a necháme odpočívat.

Zatím si připravíme banánovou vrstvu. Veškeré ingredience vložíme do vyšší nádoby a ponorným mixérem rozmixujeme do zcela hladké konzistence , tu opatrně vlijeme na korpus a opět vložíme ztuhnout do lednice.

S přípravou malinové vrstvy chvilku posečkejte aby nám banánová vrstva stihla ztuhnout a při nalévání se nám obě nesmíchaly.

Zhruba za 30 minut se můžete pomalu pouštet do mixování malinové vrstvy tu umixujeme stejně tak jako předchozí a opět opatrně vlijeme a necháme v lednici ztuhnout. 

Dort můžete nechat tuhnout i v mrazáku a urychlit si tak čekání. V toto případě dort před podáváním vyndejte asi půl hodiny a krájejte nožem nahřátým od teplou vodou.

 

Recept je na dort o průměru 20cm

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit