Marocké koření

Marocké koření

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 295 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 31 g
Tuky 12 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vytvořte si vlastní aromatickou směs.  K jehněčímu pasuje dokonale.

Suroviny

tymián 0.5 PL
sezamová semínka 0.5 PL
kardamom 0.5 PL
mletý
koriandr 1 PL
anýz 1 PL
fenyklová semínka 1 PL
římský kmín 1 PL
paprika sladká 0.25 PL
pepř 0.25 PL
celý
kajenský pepř 0.25 PL

1Koření rozdrťte v hmoždíři. Použijte na kotlety, zbytek uchovejte ve vzduchotěsné dóze. Podobnou, už hotovou směs můžete i koupit v orientálních obchodech nebo ve specializovaných prodejnách s kořením.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit