
Marocké baghrir
Marocké palačinky jsou typické svým vzhledem – na povrchu se objeví spousta dírek, do kterých krásně zateče med a máslo.
Vydání: 2018/2
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Ingredience
- 150 g semolinové mouky
- 1 lžička krupicového cukru
- špetka soli
- 1 lžička kypřicího prášku
- 1/2 lžičky sušeného droždí
- 250 ml mléka nebo vody
- 1 vejce
- 1/4 hrnku medu
- 1/4 hrnku másla
- hrst nasekaných pistácií
NA DOKONČENÍ
Příprava jídla
1 Všechny ingredience na palačinky dejte do mixéru a rozmixujte. Nechte 30 minut až hodinu odstát, těsto by mělo skoro zdvojnásobit svůj objem. Postupně opékejte palačinky: do nepřilnavé, lehce vymaštěné pánve vlijte vždy malou naběračku těstíčka a nechte roztéct. Palačinky pečte zvolna a neobracejte. Na povrchu se začne dělat spousta malých bublinek, které budou praskat. Když je těsto na povrchu zaschlé, jsou palačinky hotové.
2 Na dokončení zahřejte med a nechte rozpustit máslo. Podávejte společně s pistáciemi k hotovým palačinkám.
Přidat komentář