Marocké palačinky jsou typické svým vzhledem – na povrchu se objeví spousta dírek, do kterých krásně zateče med a máslo.
Suroviny
mouka semolina
150
g
krupicový cukr
1
ČL
sůl
špetka
kypřicí prášek do pečiva
1
ČL
droždí sušené
½
ČL
mléko
250
ml
lze nahradit vodou
vejce
1
ks
Na dokončení
med
¼
hrnku
máslo
¼
hrnku
pistácie
hrst
nasekané
Postup
1
Všechny ingredience na palačinky dejte do mixéru a rozmixujte. Nechte 30 minut až hodinu odstát, těsto by mělo skoro zdvojnásobit svůj objem. Postupně opékejte palačinky: do nepřilnavé, lehce vymaštěné pánve vlijte vždy malou naběračku těstíčka a nechte roztéct. Palačinky pečte zvolna a neobracejte. Na povrchu se začne dělat spousta malých bublinek, které budou praskat. Když je těsto na povrchu zaschlé, jsou palačinky hotové.
2
Na dokončení zahřejte med a nechte rozpustit máslo. Podávejte společně s pistáciemi k hotovým palačinkám.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Recept jako suvenýr z celého světa(61 receptů )
- Palačinky a lívance: 50 ověřených receptů od českých po japonské(50 receptů )