Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Marocké baghrir

Marocké palačinky jsou typické svým vzhledem – na povrchu se objeví spousta dírek, do kterých krásně zateče med a máslo.

Vydání: 2018/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ kynutí
PT15M
Opékání 0:15
Středomořská

Ingredience

    • 150 g semolinové mouky
    • 1 lžička krupicového cukru
    • špetka soli
    • 1 lžička kypřicího prášku
    • 1/2 lžičky sušeného droždí
    • 250 ml mléka nebo vody
    • 1 vejce

    NA DOKONČENÍ

    • 1/4 hrnku medu
    • 1/4 hrnku másla
    • hrst nasekaných pistácií

Příprava jídla

1 Všechny ingredience na palačinky dejte do mixéru a rozmixujte. Nechte 30 minut až hodinu odstát, těsto by mělo skoro zdvojnásobit svůj objem. Postupně opékejte palačinky: do nepřilnavé, lehce vymaštěné pánve vlijte vždy malou naběračku těstíčka a nechte roztéct. Palačinky pečte zvolna a neobracejte. Na povrchu se začne dělat spousta malých bublinek, které budou praskat. Když je těsto na povrchu zaschlé, jsou palačinky hotové.

2 Na dokončení zahřejte med a nechte rozpustit máslo. Podávejte společně s pistáciemi k hotovým palačinkám.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ruské bliny

Japonské lívanečky

Indické palačinky dosa s kořeněnými bramborami

Americké lívance s banánem a slaninou

Palačinky a lívance

Recept jako suvenýr

REKLAMA

Přidat komentář