Marocké palačinky jsou typické svým vzhledem – na povrchu se objeví spousta dírek, do kterých krásně zateče med a máslo.
1 Všechny ingredience na palačinky dejte do mixéru a rozmixujte. Nechte 30 minut až hodinu odstát, těsto by mělo skoro zdvojnásobit svůj objem. Postupně opékejte palačinky: do nepřilnavé, lehce vymaštěné pánve vlijte vždy malou naběračku těstíčka a nechte roztéct. Palačinky pečte zvolna a neobracejte. Na povrchu se začne dělat spousta malých bublinek, které budou praskat. Když je těsto na povrchu zaschlé, jsou palačinky hotové.
2 Na dokončení zahřejte med a nechte rozpustit máslo. Podávejte společně s pistáciemi k hotovým palačinkám.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Recept jako suvenýr z celého světa(61 receptů)
- Palačinky a lívance: 46 ověřených receptů od českých po japonské(46 receptů)