1/Maso nakrájejte na menší kostky, osolte a zprudka opečte na másle ghí. Děrovanou naběračkou vyjměte a nechte stranou. Na stejném tuku osmahněte pokrájenou cibulku. Přidejte všechno koření kromě pískavice (kardamom nejdřív lehce rozmáčkněte), zázvor nakrájený na tenké plátky a promíchávejte. Nepřipálit!
2/Do směsi nasypte pokrájená rajčata. Zmírněte plamen a přikryté duste 30 minut. Rajčata je možné předem spařit a oloupat. Podle potřeby doplňte vodu. Po půl hodině směs rozmixujte do hladka, vraťte maso, přidejte lžíci pískavice, smetanu a vařte, dokud maso není zcela měkké. Omáčku můžeme podle chuti dosladit cukrem. Do hotového kari lze ještě přidat čerstvý zázvor a listy pískavice.
Do pokrmu můžete navíc přidat krapet černého pepře, špetku skořice, maličko kurkumy, zlehka hřebíčku, nádech česneku, oříšek i květ - obojí muškátové. Podávat s rýží basmati, lze ozdobit smetanou a čersvým koriandrem.
Suroviny
Porce
Suroviny
Porce
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 452.5 kcal
- Bílkoviny 27.75 g
- Sacharidy 29 g
- Tuky 22.5 g