0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Máslové kuře Šárky (od Enzíka)

Máslové kuře Šárky (od Enzíka)

Hodnocení receptu
3 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1810 kcal
Bílkoviny 111 g
Sacharidy 116 g
Tuky 90 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
rajče 10 ks
cibule 2 ks
zázvor (čerstvý) 1 plátek
cca 4 cm
smetana 2
pískavice řecké seno 2 PL
kardamom 4
pískavice řecké seno 1 PL
chilli sušené
koriandr mletý
sůl
cukr

1/Maso nakrájejte na menší kostky, osolte a zprudka opečte na másle ghí. Děrovanou naběračkou vyjměte a nechte stranou. Na stejném tuku osmahněte pokrájenou cibulku. Přidejte všechno koření kromě pískavice (kardamom nejdřív lehce rozmáčkněte), zázvor nakrájený na tenké plátky a promíchávejte. Nepřipálit!

2/Do směsi nasypte pokrájená rajčata. Zmírněte plamen a přikryté duste 30 minut. Rajčata je možné předem spařit a oloupat. Podle potřeby doplňte vodu. Po půl hodině směs rozmixujte do hladka, vraťte maso, přidejte lžíci pískavice, smetanu a vařte, dokud maso není zcela měkké. Omáčku můžeme podle chuti dosladit cukrem. Do hotového kari lze ještě přidat čerstvý zázvor a listy pískavice.

Do pokrmu můžete navíc přidat krapet černého pepře, špetku skořice, maličko kurkumy, zlehka hřebíčku, nádech česneku, oříšek i květ - obojí muškátové. Podávat s rýží basmati, lze ozdobit smetanou a čersvým koriandrem.

Autor: mo-nika

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...
KVÍZ: Jíte zdravě?
  • Kvízy

KVÍZ: Jíte zdravě?

Zdravý jídelníček je takový, který je pestrý a obsahuje optimální poměr živin a mikroživiny. Do těla byste měli dostávat komplexní bílkoviny a sacharidy, zdravé tuky, vlákninu, minerály a vitaminy. Spokojený organismus vás odmění lepším...

Obchod Apetit