Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro zkušené
< 60 min
3,0 (4x)
20. 1. 2015
Máslové kuře Šárky (od Enzíka)
Máslové kuře Šárky (od Enzíka)


Pro zkušené
< 60 min
3,0 (4x)

1/Maso nakrájejte na menší kostky, osolte a zprudka opečte na másle ghí. Děrovanou naběračkou vyjměte a nechte stranou. Na stejném tuku osmahněte pokrájenou cibulku. Přidejte všechno koření kromě pískavice (kardamom nejdřív lehce rozmáčkněte), zázvor nakrájený na tenké plátky a promíchávejte. Nepřipálit!

2/Do směsi nasypte pokrájená rajčata. Zmírněte plamen a přikryté duste 30 minut. Rajčata je možné předem spařit a oloupat. Podle potřeby doplňte vodu. Po půl hodině směs rozmixujte do hladka, vraťte maso, přidejte lžíci pískavice, smetanu a vařte, dokud maso není zcela měkké. Omáčku můžeme podle chuti dosladit cukrem. Do hotového kari lze ještě přidat čerstvý zázvor a listy pískavice.

Do pokrmu můžete navíc přidat krapet černého pepře, špetku skořice, maličko kurkumy, zlehka hřebíčku, nádech česneku, oříšek i květ - obojí muškátové. Podávat s rýží basmati, lze ozdobit smetanou a čersvým koriandrem.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 452.5 kcal
  • Bílkoviny 27.75 g
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 22.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt