0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí řízečky

Krůtí řízečky

3.6 / 5. Počet hodnocení: 54
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1616 kcal
Bílkoviny 178 g
Sacharidy 125 g
Tuky 41 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drůbeží medailonky v tymiánovém těstíčku jsou skvělé jen tak samotné jako chuťovka na mejdan. Uvařte k nim hedvábnou bramborovou kaši a máte báječný sobotní oběd.

Suroviny

krůtí maso 500 g
česnek 5 stroužků
drcený
jogurt bílý 200 g
pepř
čerstvě mletý
tymián 1 PL
lístků
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 150 g
mléko 200 ml
olej
na smažení

1 Krůtí maso důkladně omyjte, osušte a nakrájejte na medailonky o velikosti menší dlaně. Pak řízečky z obou stran osolte a důkladně potřete drceným česnekem, naložte do jogurtu a nechte v chladničce přes noc marinovat.

2 Maso očistěte od jogurtu. Z vajec, mouky, mléka, špetky soli, pepře a tymiánu připravte těstíčko. V něm obalujte medailonky a ihned je smažte na rozpáleném oleji 2–3 mimuty po každé straně. Servírujte teplé.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit