Drůbeží medailonky v tymiánovém těstíčku jsou skvělé jen tak samotné jako chuťovka na mejdan. Uvařte k nim hedvábnou bramborovou kaši a máte báječný sobotní oběd.
Suroviny
krůtí maso
500
g
česnek
5
stroužků
drcený
jogurt bílý
200
g
pepř
čerstvě mletý
tymián
1
PL
lístků
vejce
2
ks
mouka pšeničná hladká
150
g
mléko
200
ml
olej
na smažení
1 Krůtí maso důkladně omyjte, osušte a nakrájejte na medailonky o velikosti menší dlaně. Pak řízečky z obou stran osolte a důkladně potřete drceným česnekem, naložte do jogurtu a nechte v chladničce přes noc marinovat.
2 Maso očistěte od jogurtu. Z vajec, mouky, mléka, špetky soli, pepře a tymiánu připravte těstíčko. V něm obalujte medailonky a ihned je smažte na rozpáleném oleji 2–3 mimuty po každé straně. Servírujte teplé.