0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí řízečky

Krůtí řízečky

3.6 / 5. Počet hodnocení: 54
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1616 kcal
Bílkoviny 178 g
Sacharidy 125 g
Tuky 41 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Drůbeží medailonky v tymiánovém těstíčku jsou skvělé jen tak samotné jako chuťovka na mejdan. Uvařte k nim hedvábnou bramborovou kaši a máte báječný sobotní oběd.

Suroviny

krůtí maso 500 g
česnek 5 stroužků
drcený
jogurt bílý 200 g
pepř
čerstvě mletý
tymián 1 PL
lístků
vejce 2 ks
mouka pšeničná hladká 150 g
mléko 200 ml
olej
na smažení

1 Krůtí maso důkladně omyjte, osušte a nakrájejte na medailonky o velikosti menší dlaně. Pak řízečky z obou stran osolte a důkladně potřete drceným česnekem, naložte do jogurtu a nechte v chladničce přes noc marinovat.

2 Maso očistěte od jogurtu. Z vajec, mouky, mléka, špetky soli, pepře a tymiánu připravte těstíčko. V něm obalujte medailonky a ihned je smažte na rozpáleném oleji 2–3 mimuty po každé straně. Servírujte teplé.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?
  • Lidé a jídlo

Kdo je to someliér, co umí a s čím poradí?

Someliér (nebo také sommeliér) vám v restauraci servíruje ideální víno k jídlu, které máte před sebou, a nejen to. Čím více budete o roli someliéra vědět, tím lépe budete moci plně využít jeho znalostí a zkušeností, až budete příště...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč