Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Letní kuře z jednoho hrnce
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.6/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1691 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 152 g
Tuky 35 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brokolice, hrášek, kapustičky a jarní cibulka v jednom hrnci s kuřecími prsíčky. Voňavé jídlo z jednoho hrnce.

Suroviny

olivový olej 1 PL
nakrájená najemno
vykostěná, v celku
vývar zeleninový 430 ml
pepř barevný
čerstvý, drcený
na malé růžičky
nasekané najemno
mražený hrášek 140 g
jarní cibulka 1 svazek
nasekaná
bazalkové pesto 2 PL

Postup

1

Rozpalte olej ve velké a těžké pánvi. Pět minut na mírném plameni opékejte doměkka cibuli. Vhoďte kuřecí maso a osmahněte ho z obou stran tak, aby se lehce zabarvilo. Přidejte brambory, vývar a zelený pepř (nemusíte jím šetřit). Přiveďte k varu, přiklopte a vařte na mírném plameni půl hodiny tak, aby byly brambory měkké a maso uvařené.

2

Přidejte brokolici, kapustičky, hrášek a jarní cibulku, dobře promíchejte a opět přiveďte k varu. Přiklopte a ještě pět minut povařte. Nechte chvíli stát a nakonec přimíchejte pesto.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...