0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Letní kuře z jednoho hrnce
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1691 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 152 g
Tuky 35 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brokolice, hrášek, kapustičky a jarní cibulka v jednom hrnci s kuřecími prsíčky. Voňavé jídlo z jednoho hrnce.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená najemno
vykostěná, v celku
vývar zeleninový 430 ml
pepř barevný
čerstvý, drcený
na malé růžičky
nasekané najemno
mražený hrášek 140 g
jarní cibulka 1 svazek
nasekaná
bazalkové pesto 2 PL

1 Rozpalte olej ve velké a těžké pánvi. Pět minut na mírném plameni opékejte doměkka cibuli. Vhoďte kuřecí maso a osmahněte ho z obou stran tak, aby se lehce zabarvilo. Přidejte brambory, vývar a zelený pepř (nemusíte jím šetřit). Přiveďte k varu, přiklopte a vařte na mírném plameni půl hodiny tak, aby byly brambory měkké a maso uvařené.

2 Přidejte brokolici, kapustičky, hrášek a jarní cibulku, dobře promíchejte a opět přiveďte k varu. Přiklopte a ještě pět minut povařte. Nechte chvíli stát a nakonec přimíchejte pesto.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/6

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...