0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Letní kuře z jednoho hrnce

Letní kuře z jednoho hrnce

3 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1688 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 151 g
Tuky 35 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Brokolice, hrášek, kapustičky a jarní cibulka v jednom hrnci s kuřecími prsíčky. Voňavé jídlo z jednoho hrnce.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená najemno
kuřecí prsa 500 g
vykostěná, v celku
brambory 300 g
vývar zeleninový 430 ml
pepř barevný
čerstvý, drcený
brokolice 350 g
na malé růžičky
růžičková kapusta 350 g
nasekané najemno
mražený hrášek 140 g
jarní cibulka svazek
nasekaná
bazalkové pesto 2 PL

Rozpalte olej ve velké a těžké pánvi. Pět minut na mírném plameni opékejte doměkka cibuli. Vhoďte kuřecí maso a osmahněte ho z obou stran tak, aby se lehce zabarvilo. Přidejte brambory, vývar a zelený pepř (nemusíte jím šetřit). Přiveďte k varu, přiklopte a vařte na mírném plameni půl hodiny tak, aby byly brambory měkké a maso uvařené.

Přidejte brokolici, kapustičky, hrášek a jarní cibulku, dobře promíchejte a opět přiveďte k varu. Přiklopte a ještě pět minut povařte. Nechte chvíli stát a nakonec přimíchejte pesto.

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit