Kuře s rajčaty, slaninou a houbami

Kuře s rajčaty, slaninou a houbami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2963 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 56 g
Tuky 210 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svádí k jídlu rovnou z pekáčku...

Související recepty

Suroviny

kuřecí stehna 4 ks
kuřecí stehna spodní 6 ks
spodní stehna
mouka pšeničná hladká 2 PL
olivový olej 2 PL
150 g
sušená slanina lze nahradit anglickou, na nudličky
cibule 2 ks
300 g
směs pevných hub např. mladé hříbky, křemenáče apod., lišky, holubinky
paprika uzená 1 ČL
česnek 2 stroužek
drcené
oregano 1 PL
nasekané
víno bílé 125 ml
400 g
konzerva třešňových rajčátek
vývar kuřecí 250 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí maso osolte, opepřete a obalte v hladké mouce, přebytečnou oklepněte.

2 V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm maso ze všech stran dočervena. Přendejte do zapékací nádoby. Do uvolněné pánve dejte slaninu a opečte ji dozlatova. Děrovanou sběračkou ji vyberte a přidejte ke kuřeti. Do pánve nasypte cibuli, houby, papriku, česnek a oregano a míchejte 5 minut. Zalijte vínem a pár minut vařte, přičemž do šťávy odškrábejte všechny připečeniny. Přidejte rajčata a přilijte vývar, osolte a přiveďte k varu. Přelijte ke kuřeti do zapékací nádoby a zlehka promíchejte. Přiklopte a pečte 30 minut. Odklopte a pečte ještě asi 10 minut, až bude maso zcela měkké.

3 Podávejte ozdobené oreganem a s křupavou bagetou nebo s bramborovou kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit