Kuře s rajčaty, slaninou a houbami

Kuře s rajčaty, slaninou a houbami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2963 kcal
Bílkoviny 192 g
Cukr 56 g
Tuky 210 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Svádí k jídlu rovnou z pekáčku...

Suroviny

kuřecí stehna 4 ks
kuřecí stehna spodní 6 ks
spodní stehna
mouka pšeničná hladká 2 PL
olivový olej 2 PL
150 g
sušená slanina lze nahradit anglickou, na nudličky
cibule 2 ks
300 g
směs pevných hub např. mladé hříbky, křemenáče apod., lišky, holubinky
paprika uzená 1 ČL
česnek 2 stroužek
drcené
oregano 1 PL
nasekané
víno bílé 125 ml
400 g
konzerva třešňových rajčátek
vývar kuřecí 250 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí maso osolte, opepřete a obalte v hladké mouce, přebytečnou oklepněte.

2 V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm maso ze všech stran dočervena. Přendejte do zapékací nádoby. Do uvolněné pánve dejte slaninu a opečte ji dozlatova. Děrovanou sběračkou ji vyberte a přidejte ke kuřeti. Do pánve nasypte cibuli, houby, papriku, česnek a oregano a míchejte 5 minut. Zalijte vínem a pár minut vařte, přičemž do šťávy odškrábejte všechny připečeniny. Přidejte rajčata a přilijte vývar, osolte a přiveďte k varu. Přelijte ke kuřeti do zapékací nádoby a zlehka promíchejte. Přiklopte a pečte 30 minut. Odklopte a pečte ještě asi 10 minut, až bude maso zcela měkké.

3 Podávejte ozdobené oreganem a s křupavou bagetou nebo s bramborovou kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit