Kuře s rajčaty, slaninou a houbami

Kuře s rajčaty, slaninou a houbami

4.8 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2963 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 56 g
Tuky 210 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svádí k jídlu rovnou z pekáčku...

Suroviny

kuřecí stehna 4 ks
kuřecí stehna spodní 6 ks
spodní stehna
mouka pšeničná hladká 2 PL
olivový olej 2 PL
150 g
sušená slanina lze nahradit anglickou, na nudličky
cibule 2 ks
300 g
směs pevných hub např. mladé hříbky, křemenáče apod., lišky, holubinky
paprika uzená 1 ČL
česnek 2 stroužek
drcené
oregano 1 PL
nasekané
víno bílé 125 ml
400 g
konzerva třešňových rajčátek
vývar kuřecí 250 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí maso osolte, opepřete a obalte v hladké mouce, přebytečnou oklepněte.

2 V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm maso ze všech stran dočervena. Přendejte do zapékací nádoby. Do uvolněné pánve dejte slaninu a opečte ji dozlatova. Děrovanou sběračkou ji vyberte a přidejte ke kuřeti. Do pánve nasypte cibuli, houby, papriku, česnek a oregano a míchejte 5 minut. Zalijte vínem a pár minut vařte, přičemž do šťávy odškrábejte všechny připečeniny. Přidejte rajčata a přilijte vývar, osolte a přiveďte k varu. Přelijte ke kuřeti do zapékací nádoby a zlehka promíchejte. Přiklopte a pečte 30 minut. Odklopte a pečte ještě asi 10 minut, až bude maso zcela měkké.

3 Podávejte ozdobené oreganem a s křupavou bagetou nebo s bramborovou kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit