Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2963 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 56 g
Tuky 210 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svádí k jídlu rovnou z pekáčku...

Suroviny

spodní stehna
olivový olej 2 PL
150 g
sušená slanina lze nahradit anglickou, na nudličky
300 g
směs pevných hub např. mladé hříbky, křemenáče apod., lišky, holubinky
paprika mletá uzená 1 ČL
česnek 2 stroužek
drcené
oregano 1 PL
nasekané
400 g
konzerva třešňových rajčátek
vývar kuřecí 250 ml
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Kuřecí maso osolte, opepřete a obalte v hladké mouce, přebytečnou oklepněte.

2 V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm maso ze všech stran dočervena. Přendejte do zapékací nádoby. Do uvolněné pánve dejte slaninu a opečte ji dozlatova. Děrovanou sběračkou ji vyberte a přidejte ke kuřeti. Do pánve nasypte cibuli, houby, papriku, česnek a oregano a míchejte 5 minut. Zalijte vínem a pár minut vařte, přičemž do šťávy odškrábejte všechny připečeniny. Přidejte rajčata a přilijte vývar, osolte a přiveďte k varu. Přelijte ke kuřeti do zapékací nádoby a zlehka promíchejte. Přiklopte a pečte 30 minut. Odklopte a pečte ještě asi 10 minut, až bude maso zcela měkké.

3 Podávejte ozdobené oreganem a s křupavou bagetou nebo s bramborovou kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč