0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Srnčí masové koule s houbovým ragú

Srnčí masové koule s houbovým ragú
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Srnčí masové koule s houbovým ragú

4.2 / 5. Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3713 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 348 g
Tuky 138 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Česku asi nejpopulárnější skandinávské jídlo budete podle tohoto receptu vařit celou zimu. Kromě skvělé chuti mají masové kuličky ještě jednu přednost – lze je i s omáčkou zamrazit a mít tak stále po ruce. 

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
kopr ¼ svazku
nasekaný
srnčí maso 500 g
mleté, lze nahradit libovým hovězím mletým
toustový chléb 80 g
rozmixovaný
vejce 1 ks
lehce prošlehané
hořčice dijonská 70 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
máslo 60 g
houby 400 g
směs hub – my použili krémové žampiony, hlívu královskou a ústřičnou
paprika mletá uzená ½ ČL
mletá
mouka pšeničná hladká 1 PL
rajčatová pasta 1 PL
lze nahradit zahuštěným protlakem doppio concentrato či rozmixovanými sušenými rajčaty
vývar hovězí 400 ml
silný, domácí
brandy 80 ml
zakysaná smetana 150 g
30%, lze nahradit crème fraîche
tagliatelle 400 g
lze nahradit jinými dlouhými těstovinami
mák celý 1 PL
petrželka 2 PL
hladkolistá, nasekaná

1 V hluboké pánvi na 1 lžíci oleje opékejte cibuli 3–4 minuty dosklovita. Přidejte česnek a ještě minutu míchejte. Přendejte do mísy a nechte vychladnout. Promíchejte s koprem, mletým masem, chlebem, vejcem a 2 lžičkami hořčice. Osolte, opepřete a ze směsi vytvarujte asi 30 kuliček. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a upečte v troubě předehřáté na 200°C dozlatova. Trvá to asi 20 minut. Pak uchovejte horké.

2 Mezitím do uvolněné pánve dejte 30g másla a zprudka na něm opékejte houby 4–5 minut dozlatova. Vsypte papriku a mouku a míchejte 1 minutu. Přidejte rajčatovou pastu a zalijte vývarem a brandy. Rozmíchejte a vařte 7–8 minut do zhoustnutí. Pak vložte upečené masové kuličky, přidejte zakysanou smetanu a zbylou hořčici a prohřívejte 5 minut.

3 Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte je a promíchejte s mákem, půlkou petrželky a zbylými 30g másla. Na závěr osolte.

4 Rozdělte těstoviny a ragú na talíře, posypte zbylou petrželkou a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč