Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Srnčí masové koule s houbovým ragú
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3713 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 348 g
Tuky 138 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V Česku asi nejpopulárnější skandinávské jídlo budete podle tohoto receptu vařit celou zimu. Kromě skvělé chuti mají masové kuličky ještě jednu přednost – lze je i s omáčkou zamrazit a mít tak stále po ruce. 

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
kopr ¼ svazku
nasekaný
mleté, lze nahradit libovým hovězím mletým
rozmixovaný
vejce 1 ks
lehce prošlehané
hořčice dijonská 70 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
houby 400 g
směs hub – my použili krémové žampiony, hlívu královskou a ústřičnou
paprika mletá uzená ½ ČL
mletá
rajčatová pasta 1 PL
lze nahradit zahuštěným protlakem doppio concentrato či rozmixovanými sušenými rajčaty
vývar hovězí 400 ml
silný, domácí
brandy 80 ml
30%, lze nahradit crème fraîche
tagliatelle 400 g
lze nahradit jinými dlouhými těstovinami
mák celý 1 PL
petrželka 2 PL
hladkolistá, nasekaná

1 V hluboké pánvi na 1 lžíci oleje opékejte cibuli 3–4 minuty dosklovita. Přidejte česnek a ještě minutu míchejte. Přendejte do mísy a nechte vychladnout. Promíchejte s koprem, mletým masem, chlebem, vejcem a 2 lžičkami hořčice. Osolte, opepřete a ze směsi vytvarujte asi 30 kuliček. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem a upečte v troubě předehřáté na 200°C dozlatova. Trvá to asi 20 minut. Pak uchovejte horké.

2 Mezitím do uvolněné pánve dejte 30g másla a zprudka na něm opékejte houby 4–5 minut dozlatova. Vsypte papriku a mouku a míchejte 1 minutu. Přidejte rajčatovou pastu a zalijte vývarem a brandy. Rozmíchejte a vařte 7–8 minut do zhoustnutí. Pak vložte upečené masové kuličky, přidejte zakysanou smetanu a zbylou hořčici a prohřívejte 5 minut.

3 Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Sceďte je a promíchejte s mákem, půlkou petrželky a zbylými 30g másla. Na závěr osolte.

4 Rozdělte těstoviny a ragú na talíře, posypte zbylou petrželkou a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč