Suroviny
Postup
Sušenky vložíme do igel.pytlíku a rozdrtíme pomocí válečku na drobenku, smícháme s máslem, pomocí lžíce natlačíme a uhladíme do menší dortové formy vyložené peč. papírem. Dáme chladit do lednice
Krémový sýr tipu philadelphie pokojové teploty vymícháme do hladka a po jednom pomalu přidáváme vejce, vmícháme cukr a šlehačku. Mouku jen zlehka přimícháme do základu a jako poslední zamícháme prášek matcha spojený s horkou vodou do pasty
Spodek formy, která odpočívala v lednici, zabalíme do alu folie a opatrně vlijeme těsto. Formou párkrát bouchnem o podložku, aby případné bublinky vyplavaly.
Koláč vložíme na vyšší plech, do vyhřáté trouby na 170 st. a do plechu vlijeme cca hrnek vroucí vody. Pečeme 15 minut.
Poté stlumíme na 150st, zakryjeme alobalem a pečeme 60-70minut tak, aby povrch měl jen lehce zrůžovělou barvu a prostředek koláče nebyl zcela tuhý.