
recept
s Philadelphia
Matcha cheesecake
Zelený čaj dodává tradičnímu dezertu až nečekaně zajímavou a osvěžující příchuť.
Ingredience
Korpus
100g máslových sušenek
50g rozehřátého másla
Náplň
580 krémového sýru (Philadelphie)
3 větší vejce
80g cukru
80g šlehačky
3 lžíce hl.mouky
3 lžíce prášku matcha + 3 lžíce horké vody
Příprava jídla
Sušenky vložíme do igel.pytlíku a rozdrtíme pomocí válečku na drobenku, smícháme s máslem, pomocí lžíce natlačíme a uhladíme do menší dortové formy vyložené peč. papírem
Dáme chladit do lednice
Krémový sýr tipu philadelphie pokojové teploty vymícháme do hladka a po jednom pomalu přidáváme vejce, vmícháme cukr a šlehačku. Mouku jen zlehka přimícháme do základu a jako poslední zamícháme prášek matcha spojený s horkou vodou do pasty
Spodek formy, která odpočívala v lednici, zabalíme do alu folie a opatrně vlijeme těsto. Formou párkrát bouchnem o podložku, aby případné bublinky vyplavaly. Koláč vložíme na vyšší plech, do vyhřáté trouby na 170 st. a do plechu vlijeme cca hrnek vroucí vody. Pečeme 15 minut. Poté stlumíme na 150st, zakryjeme alobalem a pečeme 60-70minut tak, aby povrch měl jen lehce zrůžovělou barvu a prostředek koláče nebyl zcela tuhý.
Přidat komentář