Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Matcha cheesecake s máslovými sušenkami

Matcha cheesecake s máslovými sušenkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2977 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 209 g
Tuky 185 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 100 g
máslové
Náplň
vejce 3 ks
cukr 80 g
čaj matcha 3 PL
voda 3 PL
horká

Postup

1

Sušenky vložíme do igel.pytlíku a rozdrtíme pomocí válečku na drobenku,  smícháme s máslem, pomocí lžíce natlačíme a uhladíme do menší dortové formy vyložené peč. papírem. Dáme chladit do lednice

2

Krémový sýr tipu philadelphie pokojové teploty vymícháme do hladka a po jednom pomalu přidáváme vejce, vmícháme cukr a šlehačku. Mouku jen zlehka přimícháme do základu a jako poslední zamícháme prášek matcha spojený s horkou vodou do pasty

3

Spodek formy, která odpočívala v lednici, zabalíme do alu folie a opatrně vlijeme těsto. Formou párkrát bouchnem o podložku, aby případné bublinky vyplavaly.

4

Koláč vložíme na vyšší plech, do vyhřáté trouby na 170 st. a do plechu vlijeme cca hrnek vroucí vody. Pečeme 15 minut.

5

Poté stlumíme na 150st, zakryjeme alobalem a pečeme 60-70minut tak, aby povrch měl jen lehce zrůžovělou barvu a prostředek koláče nebyl zcela tuhý.

Autor: danuse71

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...