Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Medové semifreddo s mákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Snadné Na 2 litry zmrzliny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4162 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 209 g
Tuky 318 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mák je sice netradiční, ale naprosto bombastická přísada, kterou byste měli vyzkoušet v tomto klasickém italském dezertu.

Suroviny

med 80 g
mák celý 80 g
vejce 3 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
mandle plátky 3 PL

Postup

1

Na mírném ohni zvolna zahřívejte med a mák asi 2 minuty. Sejměte a dejte stranou. Dejte do ohnivzdorné mísy vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte a nechte zchladnout.

2

Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Vmíchejte med s mákem a mandlové lupínky. Dejte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin nebo přes noc. Při podávání rozdělte do keramických pohárků.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč