Medové semifreddo s mákem

Medové semifreddo s mákem

3.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné Na 2 litry zmrzliny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4162 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 209 g
Tuky 318 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mák je sice netradiční, ale naprosto bombastická přísada, kterou byste měli vyzkoušet v tomto klasickém italském dezertu.

Suroviny

med 80 g
mák celý 80 g
vejce 3 ks
žloutek 2 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
krupicový cukr 110 g
smetana ke šlehání 500 ml
mandle plátky 3 PL

1Na mírném ohni zvolna zahřívejte med a mák asi 2 minuty. Sejměte a dejte stranou. Dejte do ohnivzdorné mísy vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte a nechte zchladnout.

2Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Vmíchejte med s mákem a mandlové lupínky. Dejte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin nebo přes noc. Při podávání rozdělte do keramických pohárků.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....

Obchod Apetit