Mák je sice netradiční, ale naprosto bombastická přísada, kterou byste měli vyzkoušet v tomto klasickém italském dezertu.
Suroviny
med
80
g
mák celý
80
g
vejce
3
ks
žloutek
2
ks
vanilkový extrakt
1
ČL
krupicový cukr
110
g
smetana ke šlehání
500
ml
mandle plátky
3
PL
Postup
1
Na mírném ohni zvolna zahřívejte med a mák asi 2 minuty. Sejměte a dejte stranou. Dejte do ohnivzdorné mísy vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte a nechte zchladnout.
2
Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Vmíchejte med s mákem a mandlové lupínky. Dejte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin nebo přes noc. Při podávání rozdělte do keramických pohárků.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dokonalé medové dezerty(18 receptů )
- 38 sladkých makových receptů(38 receptů )