0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Medové semifreddo s mákem

Medové semifreddo s mákem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Medové semifreddo s mákem

3.8 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Snadné Na 2 litry zmrzliny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4162 kcal
Bílkoviny 107 g
Sacharidy 209 g
Tuky 318 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mák je sice netradiční, ale naprosto bombastická přísada, kterou byste měli vyzkoušet v tomto klasickém italském dezertu.

Suroviny

med 80 g
mák celý 80 g
vejce 3 ks
žloutek 2 ks
vanilkový extrakt 1 ČL
krupicový cukr 110 g
smetana ke šlehání 500 ml
mandle plátky 3 PL

1Na mírném ohni zvolna zahřívejte med a mák asi 2 minuty. Sejměte a dejte stranou. Dejte do ohnivzdorné mísy vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte a nechte zchladnout.

2Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Vmíchejte med s mákem a mandlové lupínky. Dejte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin nebo přes noc. Při podávání rozdělte do keramických pohárků.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit