Medové ‚objetí a polibky‘

Medové ‚objetí a polibky‘

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 30 minut Velmi snadné 45 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5705 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 941 g
Tuky 168 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladkost pro měsíc lásky nebo třeba k Valentýnu. V Americe O znamená ‚kissies –polibky‘ a X ‚hugs – objetí‘.

Suroviny

máslo 180 g
cukr 60 g
přírodní
med 225 g
mouka pšeničná hladká 400 g
+ na posypání válu
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
skořice 0.5 ČL
mletá
vejce 1 ks
Na polevu
moučkový cukr 450 g
potravinářské barvivo
růžové

1 Máslo a cukr vyšlehejte v robotu dohladka. Přidejte med, mouku, prášek do pečiva, skořici a vejce a míchejte, až získáte hladké těsto. Přemístěte ho na pomoučněný vál a zlehka prohněťte. Pak hmotu rozdělte na dvě poloviny, zabalte je do potravinářské fólie a dejte na hodinu do lednice.

2 Troubu předehřejte na 180 °C. Na nepřilnavém pečicím papíru nebo potravinářské fólii rozválejte těsto na 8mm tloušťku. Z jedné poloviny těsta vykrajujte kolečka o průměru 5 cm, ze druhé vykrajujte ‚X‘ vysoká 5 cm. Pečte asi 8 minut na plechu vyloženém pečicím papírem dozlatova. Nechte vychladit.

3 Na polevu míchejte cukr se dvěma a půl lžícemi teplé vody, až se propojí. Polovinou polevy potřete část sušenek. Do zbytku polevy kápněte barvivo, promíchejte a potřete zbylé sušenky. Nechte zaschnout.

Apetit magazín

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit