0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Medové ‚objetí a polibky‘

Medové ‚objetí a polibky‘

5/5 Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné 45 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5705 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 941 g
Tuky 168 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladkost pro měsíc lásky nebo třeba k Valentýnu. V Americe O znamená ‚kissies –polibky‘ a X ‚hugs – objetí‘.

Suroviny

máslo 180 g
cukr 60 g
přírodní
med 225 g
mouka pšeničná hladká 400 g
+ na posypání válu
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
skořice ½ ČL
mletá
vejce 1 ks
Na polevu
moučkový cukr 450 g
potravinářské barvivo
růžové

1 Máslo a cukr vyšlehejte v robotu dohladka. Přidejte med, mouku, prášek do pečiva, skořici a vejce a míchejte, až získáte hladké těsto. Přemístěte ho na pomoučněný vál a zlehka prohněťte. Pak hmotu rozdělte na dvě poloviny, zabalte je do potravinářské fólie a dejte na hodinu do lednice.

2 Troubu předehřejte na 180 °C. Na nepřilnavém pečicím papíru nebo potravinářské fólii rozválejte těsto na 8mm tloušťku. Z jedné poloviny těsta vykrajujte kolečka o průměru 5 cm, ze druhé vykrajujte ‚X‘ vysoká 5 cm. Pečte asi 8 minut na plechu vyloženém pečicím papírem dozlatova. Nechte vychladit.

3 Na polevu míchejte cukr se dvěma a půl lžícemi teplé vody, až se propojí. Polovinou polevy potřete část sušenek. Do zbytku polevy kápněte barvivo, promíchejte a potřete zbylé sušenky. Nechte zaschnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč