Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Medové ‚objetí a polibky‘

Medové ‚objetí a polibky‘

5/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné 45 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5705 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 941 g
Tuky 168 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladkost pro měsíc lásky nebo třeba k Valentýnu. V Americe O znamená ‚kissies –polibky‘ a X ‚hugs – objetí‘.

Suroviny

máslo 180 g
cukr 60 g
přírodní
med 225 g
+ na posypání válu
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
skořice ½ ČL
mletá
vejce 1 ks
Na polevu

Postup

1

Máslo a cukr vyšlehejte v robotu dohladka. Přidejte med, mouku, prášek do pečiva, skořici a vejce a míchejte, až získáte hladké těsto. Přemístěte ho na pomoučněný vál a zlehka prohněťte. Pak hmotu rozdělte na dvě poloviny, zabalte je do potravinářské fólie a dejte na hodinu do lednice.

2

Troubu předehřejte na 180 °C. Na nepřilnavém pečicím papíru nebo potravinářské fólii rozválejte těsto na 8mm tloušťku. Z jedné poloviny těsta vykrajujte kolečka o průměru 5 cm, ze druhé vykrajujte ‚X vysoká 5 cm. Pečte asi 8 minut na plechu vyloženém pečicím papírem dozlatova. Nechte vychladit.

3

Na polevu míchejte cukr se dvěma a půl lžícemi teplé vody, až se propojí. Polovinou polevy potřete část sušenek. Do zbytku polevy kápněte barvivo, promíchejte a potřete zbylé sušenky. Nechte zaschnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...