0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Medové ‚objetí a polibky‘

Medové ‚objetí a polibky‘

5 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné 45 sušenek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5705 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 941 g
Tuky 168 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sladkost pro měsíc lásky nebo třeba k Valentýnu. V Americe O znamená ‚kissies –polibky‘ a X ‚hugs – objetí‘.

Suroviny

máslo 180 g
cukr 60 g
přírodní
med 225 g
mouka pšeničná hladká 400 g
+ na posypání válu
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
skořice 0.5 ČL
mletá
vejce 1 ks
Na polevu
moučkový cukr 450 g
potravinářské barvivo
růžové

1 Máslo a cukr vyšlehejte v robotu dohladka. Přidejte med, mouku, prášek do pečiva, skořici a vejce a míchejte, až získáte hladké těsto. Přemístěte ho na pomoučněný vál a zlehka prohněťte. Pak hmotu rozdělte na dvě poloviny, zabalte je do potravinářské fólie a dejte na hodinu do lednice.

2 Troubu předehřejte na 180 °C. Na nepřilnavém pečicím papíru nebo potravinářské fólii rozválejte těsto na 8mm tloušťku. Z jedné poloviny těsta vykrajujte kolečka o průměru 5 cm, ze druhé vykrajujte ‚X‘ vysoká 5 cm. Pečte asi 8 minut na plechu vyloženém pečicím papírem dozlatova. Nechte vychladit.

3 Na polevu míchejte cukr se dvěma a půl lžícemi teplé vody, až se propojí. Polovinou polevy potřete část sušenek. Do zbytku polevy kápněte barvivo, promíchejte a potřete zbylé sušenky. Nechte zaschnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit