Medové kuře je opravdu velmi snadný recept! Na dochucení stačí jen sůl, sójová omáčka, med a dobře omytý citron. Těchto pár ingrediencí vykouzlí doslova neodolatelný výsledek. Kuře na medu má krásně křupavou kůrčičku a skvěle se k němu hodí jakákoliv bramborová příloha.
Suroviny
Postup
Položte kuřecí maso do malé zapékací misky a osolte ho.
Do hrnečku vymačkejte šťávu z citronu, přidejte med i sójovou omáčku a promíchejte. Směsí potřete kousky masa a pak mezi ně položte vymačkaný citron – kuře bude díky tomu ještě voňavější.
Předehřejte troubu na 190 °C (horkovzdušnou na 170 °C).
Kuře dejte do zapékací misky a pečte asi 30 minut.
Pak vyzkoušejte, zda je maso už dostatečně propečené: zmáčkněte ho prstem – pokud je stále trochu měkké a pruží, nechte ho ještě chvíli dopékat. Upečené kuře by mělo mít krásně zlatou kůrčičku.
Podávejte se zeleninovým salátem a s pečenými bramborami, které jste ochutili bylinkami a česnekem.
Komentáře