Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Medové kuře
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 39
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 297 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 16 g
Tuky 2 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Medové kuře je opravdu velmi snadný recept! Na dochucení stačí jen sůl, sójová omáčka, med a dobře omytý citron. Těchto pár ingrediencí vykouzlí doslova neodolatelný výsledek. Kuře na medu má krásně křupavou kůrčičku a skvěle se k němu hodí jakákoliv bramborová příloha.

Související recepty

Suroviny

nejlépe s kůži
sůl
citron ½ ks
dobře omytý
med 1 PL
sójová omáčka 1 PL

Postup

1

Položte kuřecí maso do malé zapékací misky a osolte ho.

2

Do hrnečku vymačkejte šťávu z citronu, přidejte med i sójovou omáčku a promíchejte. Směsí potřete kousky masa a pak mezi ně položte vymačkaný citron – kuře bude díky tomu ještě voňavější.

3

Předehřejte troubu na 190 °C (horkovzdušnou na 170 °C).

4

Kuře dejte do zapékací misky a pečte asi 30 minut.

5

Pak vyzkoušejte, zda je maso už dostatečně propečené: zmáčkněte ho prstem – pokud je stále trochu měkké a pruží, nechte ho ještě chvíli dopékat. Upečené kuře by mělo mít krásně zlatou kůrčičku.

6

Podávejte se zeleninovým salátem a s pečenými bramborami, které jste ochutili bylinkami a česnekem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

14.09.2007 08:42
(opsáno z tištěné verze Apetita): předehřejte troubu na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Kuře dejte do zapékací misky a pečte asi půl hodiny. Pak vyzkoušejte, zda je maso už dostatečně propečené: zmáčkněte ho prstem - pokud je stále trochu měkké a pruží, nechte ho ještě chvíli dopékat.
24.09.2007 20:26
Aleno, vy jste naprosto úúúúžasná!!!
14.09.2007 08:34
Recept se nachází v č.3/07, str.18
16.08.2007 15:07
recept vypadá lákavě, bohužel žádný návod na pečení úplně vlevo na stránce není
22.08.2007 21:11
opravdu bych si smlsla ovšem ten návod na peční úlně vlevo na stránce taky nevidím ....

Apetit magazín