0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Medové kuře

medové kuře
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Medové kuře

4.7 / 5. Počet hodnocení: 28
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 297 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 16 g
Tuky 2 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opravdu snadné!

Suroviny

kuřecí prsa 2 ks
nejlépe s kůži
sůl
citron 0.5 ks
dobře omytý
med 1 PL
sójová omáčka 1 PL

Postup

1

Položte kuřecí maso do malé zapékací misky a osolte ho.

2

Do hrnečku vymačkejte šťávu z citronu, přidejte med i sójovou omáčku a promíchejte. Směsí potřete kousky masa a pak mezi ně položte vymačkaný citron – kuře bude díky tomu ještě voňavější.

3

Předehřejte troubu na 190°C (horkovzdušnou na 170°C).

4

Kuře dejte do zapékací misky a pečte asi 30 minut.

5

Pak vyzkoušejte, zda je maso už dostatečně propečené: zmáčkněte ho prstem – pokud je stále trochu měkké a pruží, nechte ho ještě chvíli dopékat. Upečené kuře by mělo mít krásně zlatou kůrčičku.

6

Podávejte se zeleninovým salátem a s pečenými bramborami, které jste ochutili bylinkami a česnekem.

Související články

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat
  • Tipy a triky

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat

Každý rok spořádáme každý v průměru až 82 kg masa, z toho 29 kg tvoří drůbež. V domácnostech se připravuje na nespočet způsobů. Hodí se k pečení, smažení, grilování, pošírování nebo dušení. Kuřata a krůty jsou lehčí a dietnější než tučnější...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/3

Komentáře

Anonym

recept vypadá lákavě, bohužel žádný návod na pečení úplně vlevo na stránce není

Anonym

opravdu bych si smlsla ovšem ten návod na peční úlně vlevo na stránce taky nevidím ....

Anonym

(opsáno z tištěné verze Apetita): předehřejte troubu na 190, horkovzdušnou na 170 stupňů. Kuře dejte do zapékací misky a pečte asi půl hodiny. Pak vyzkoušejte, zda je maso už dostatečně propečené: zmáčkněte ho prstem - pokud je stále trochu měkké a pruží, nechte ho ještě chvíli dopékat.

Anonym

Aleno, vy jste naprosto úúúúžasná!!!

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit