Rib-eye steak s bylinkovým máslem

Rib-eye steak s bylinkovým máslem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1814 kcal
Bílkoviny 86 g
Cukr 28 g
Tuky 150 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vysoký roštěnec v podobě steaku nemá konkurenci!

Suroviny

4 ks
rib-eye steak vysoké 3-4 cm
sůl mořská
nejlépe vločková
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na potření
Na bylinkové máslo
máslo 125 g
změklé
pažitka 1.5 ČL
nasekaná
estragon 1.5 ČL
nasekaný
petrželka 1.5 ČL
nasekaná
šalotka 2 ks
nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
kapary 1 PL
nasekané
sardelky 3 ks
nadrobno
worcesterská omáčka 2 ČL
citronová štáva 2 ČL
0.5 ČL
jemné práškové kari
paprika sladká 0.5 ČL
domácí hranolky k podávání

1 Dobře promíchejte přísady na bylinkové máslo a osolte a opepřete podle chuti. Zformujte váleček, zabalte ho do alobalu a dejte do chladničky.

2 Steaky potřete olivovým olejem. Rozpalte litinovou nebo grilovací pánev a steaky na ni položte. Opékejte 3–4 minuty po každé straně. Pak obraťte na první stranu, stáhněte z ohně a přiklopte. Nechte cca 10 minut dojít. Osolte, opepřete a podávejte s plátky bylinkového másla a s bramborovými hranolky.

NĚCO NAVÍC 
Na domácí hranolky oloupejte 400 g brambor (dobré jsou s červenou slupkou) a nakrájejte je na 1 cm plátky a ty pak na 1cm silné hranolky. Troubu předehřejte na maximum (230 °C). Hranolky vhoďte do vroucí osolené vody a povařte 3 minuty. Slijte a rozložte na plech v jedné vrstvě. Pokapejte arašídovým olejem a promíchejte, aby byl každý hranolek obalený. Řádně osolte a pečte 15–20 minut dozlatova, jednou či dvakrát během pečení obraťte.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...
  • Tipy a triky

Jak oloupat pečené papriky

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to! ...

Obchod Apetit