0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rib-eye steak s bylinkovým máslem

Rib-eye steak s bylinkovým máslem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2554 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 28 g
Tuky 198 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vysoký roštěnec v podobě steaku nemá konkurenci!

Suroviny

roštěnec 4 ks
rib-eye steak vysoké 3-4 cm
sůl mořská
nejlépe vločková
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na potření
Na bylinkové máslo
máslo 125 g
změklé
pažitka 1.5 ČL
nasekaná
estragon 1.5 ČL
nasekaný
petrželka 1.5 ČL
nasekaná
šalotka 2 ks
nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
kapary 1 PL
nasekané
sardelky 3 ks
nadrobno
worcesterská omáčka 2 ČL
citronová štáva 2 ČL
kari 0.5 ČL
práškové
paprika sladká 0.5 ČL
hranolky
domácí, k podávání

1 Dobře promíchejte přísady na bylinkové máslo a osolte a opepřete podle chuti. Zformujte váleček, zabalte ho do alobalu a dejte do chladničky.

2 Steaky potřete olivovým olejem. Rozpalte litinovou nebo grilovací pánev a steaky na ni položte. Opékejte 3–4 minuty po každé straně. Pak obraťte na první stranu, stáhněte z ohně a přiklopte. Nechte cca 10 minut dojít. Osolte, opepřete a podávejte s plátky bylinkového másla a s bramborovými hranolky.

NĚCO NAVÍC 
Na domácí hranolky oloupejte 400 g brambor (dobré jsou s červenou slupkou) a nakrájejte je na 1 cm plátky a ty pak na 1cm silné hranolky. Troubu předehřejte na maximum (230 °C). Hranolky vhoďte do vroucí osolené vody a povařte 3 minuty. Slijte a rozložte na plech v jedné vrstvě. Pokapejte arašídovým olejem a promíchejte, aby byl každý hranolek obalený. Řádně osolte a pečte 15–20 minut dozlatova, jednou či dvakrát během pečení obraťte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit