Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Rib-eye steak s bylinkovým máslem

Rib-eye steak s bylinkovým máslem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2527 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 28 g
Tuky 192 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vysoký roštěnec v podobě steaku nemá konkurenci!

Suroviny

rib-eye steak vysoké 3-4 cm
sůl mořská
nejlépe vločková
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na potření
Na bylinkové máslo
máslo 125 g
změklé
pažitka 1,5 ČL
nasekaná
estragon 1,5 ČL
nasekaný
petrželka 1,5 ČL
nasekaná
nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
kapary 1 PL
nasekané
ančovičky (konzerva) 3 ks
nadrobno
worcesterská omáčka 2 ČL
kari ½ ČL
práškové
domácí, k podávání

Postup

1

Dobře promíchejte přísady na bylinkové máslo a osolte a opepřete podle chuti. Zformujte váleček, zabalte ho do alobalu a dejte do chladničky.

2

Steaky potřete olivovým olejem. Rozpalte litinovou nebo grilovací pánev a steaky na ni položte. Opékejte 3–4 minuty po každé straně. Pak obraťte na první stranu, stáhněte z ohně a přiklopte. Nechte cca 10 minut dojít. Osolte, opepřete a podávejte s plátky bylinkového másla a s bramborovými hranolky.

NĚCO NAVÍC
Na domácí hranolky oloupejte 400 g brambor (dobré jsou s červenou slupkou) a nakrájejte je na 1 cm plátky a ty pak na 1cm silné hranolky. Troubu předehřejte na maximum (230 °C). Hranolky vhoďte do vroucí osolené vody a povařte 3 minuty. Slijte a rozložte na plech v jedné vrstvě. Pokapejte arašídovým olejem a promíchejte, aby byl každý hranolek obalený. Řádně osolte a pečte 15–20 minut dozlatova, jednou či dvakrát během pečení obraťte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...