0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rib-eye steak s bylinkovým máslem

Rib-eye steak s bylinkovým máslem

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2527 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 28 g
Tuky 192 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vysoký roštěnec v podobě steaku nemá konkurenci!

Suroviny

roštěnec 4 ks
rib-eye steak vysoké 3-4 cm
sůl mořská
nejlépe vločková
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
na potření
Na bylinkové máslo
máslo 125 g
změklé
pažitka 1,5 ČL
nasekaná
estragon 1,5 ČL
nasekaný
petrželka 1,5 ČL
nasekaná
šalotka 2 ks
nadrobno
česnek 1 stroužek
drcený
kapary 1 PL
nasekané
ančovičky (konzerva) 3 ks
nadrobno
worchestrová omáčka 2 ČL
citronová šťáva 2 ČL
kari ½ ČL
práškové
paprika mletá sladká ½ ČL
hranolky
domácí, k podávání

1 Dobře promíchejte přísady na bylinkové máslo a osolte a opepřete podle chuti. Zformujte váleček, zabalte ho do alobalu a dejte do chladničky.

2 Steaky potřete olivovým olejem. Rozpalte litinovou nebo grilovací pánev a steaky na ni položte. Opékejte 3–4 minuty po každé straně. Pak obraťte na první stranu, stáhněte z ohně a přiklopte. Nechte cca 10 minut dojít. Osolte, opepřete a podávejte s plátky bylinkového másla a s bramborovými hranolky.

NĚCO NAVÍC 
Na domácí hranolky oloupejte 400 g brambor (dobré jsou s červenou slupkou) a nakrájejte je na 1 cm plátky a ty pak na 1cm silné hranolky. Troubu předehřejte na maximum (230 °C). Hranolky vhoďte do vroucí osolené vody a povařte 3 minuty. Slijte a rozložte na plech v jedné vrstvě. Pokapejte arašídovým olejem a promíchejte, aby byl každý hranolek obalený. Řádně osolte a pečte 15–20 minut dozlatova, jednou či dvakrát během pečení obraťte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč