Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rib-eye steak s bylinkovým máslem

Vysoký roštěnec v podobě steaku nemá konkurenci!

Vydání: 2013/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
+ mražení másla , + odležení másla
PT8M
Opékání 0:08
Maso Americká

Ingredience

    • 4 rib-eye steaky (vysoké 3–4cm) 
    • mořská sůl (nejlépe vločková) 
    • čerstvě mletý pepř
    • olivový olej na potření

    NA BYLINKOVÉ MÁSLO

    • 125 g másla, změklého
    • po 1 a 1/2 lžíci nasekané pažitky, estragonu a hladkolisté petrželky
    • 2 menší šalotky, nakrájené nadrobno
    • 1 stroužek česneku, drcený
    • 1 lžíce kaparů, nasekaných
    • 3 sardelové řezy, nasekané nadrobno 
    • 2 lžičky worcesterské omáčky
    • 2 lžičky citronové šťávy
    • 1/2 lžičky jemného práškového kari 
    • 1/2 lžičky mleté sladké papriky 
    • domácí hranolky k podávání

Příprava jídla

1 Dobře promíchejte přísady na bylinkové máslo a osolte a opepřete podle chuti. Zformujte váleček, zabalte ho do alobalu a dejte do chladničky.

2 Steaky potřete olivovým olejem. Rozpalte litinovou nebo grilovací pánev a steaky na ni položte. Opékejte 3–4 minuty po každé straně. Pak obraťte na první stranu, stáhněte z ohně a přiklopte. Nechte cca 10 minut dojít. Osolte, opepřete a podávejte s plátky bylinkového másla a s bramborovými hranolky.

NĚCO NAVÍC 
Na domácí hranolky oloupejte 400 g brambor (dobré jsou s červenou slupkou) a nakrájejte je na 1 cm plátky a ty pak na 1cm silné hranolky. Troubu předehřejte na maximum (230 °C). Hranolky vhoďte do vroucí osolené vody a povařte 3 minuty. Slijte a rozložte na plech v jedné vrstvě. Pokapejte arašídovým olejem a promíchejte, aby byl každý hranolek obalený. Řádně osolte a pečte 15–20 minut dozlatova, jednou či dvakrát během pečení obraťte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pomalu pečený vysoký roštěnec

REKLAMA

Přidat komentář