Vysoký roštěnec v podobě steaku nemá konkurenci!
Suroviny
1 Dobře promíchejte přísady na bylinkové máslo a osolte a opepřete podle chuti. Zformujte váleček, zabalte ho do alobalu a dejte do chladničky.
2 Steaky potřete olivovým olejem. Rozpalte litinovou nebo grilovací pánev a steaky na ni položte. Opékejte 3–4 minuty po každé straně. Pak obraťte na první stranu, stáhněte z ohně a přiklopte. Nechte cca 10 minut dojít. Osolte, opepřete a podávejte s plátky bylinkového másla a s bramborovými hranolky.
NĚCO NAVÍC
Na domácí hranolky oloupejte 400 g brambor (dobré jsou s červenou slupkou) a nakrájejte je na 1 cm plátky a ty pak na 1cm silné hranolky. Troubu předehřejte na maximum (230 °C). Hranolky vhoďte do vroucí osolené vody a povařte 3 minuty. Slijte a rozložte na plech v jedné vrstvě. Pokapejte arašídovým olejem a promíchejte, aby byl každý hranolek obalený. Řádně osolte a pečte 15–20 minut dozlatova, jednou či dvakrát během pečení obraťte.