Sněhová pusinka pod názvem meringue údajně pochází ze Švýcarska, ale dá se považovat za jeden z nejtypičtějších francouzských dezertů. Stačí ji doplnit našlehanou šlehačkou a můžete se nechat vynést do sladkého nebe.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 150°C. Bílky šlehejte v suché čisté míse do pěny. Potom postupně zašlehejte cukr, vyšlehejte pevný lesklý sníh a nakonec zapracujte citronovou šťávu a škrobovou moučku.
Plech vyložte pečicím papírem a pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou nastříkejte na plech spirálky o průměru 5 cm a s vyšším okrajem jako mističky.
Plech vložte do předehřáté trouby, teplotu stáhněte na 120°C a pečte asi 45 minut. Troubu vypněte a nechte pusinky v pootevřené troubě dosušit do úplného vychladnutí.
Vychlazenou smetanu ušlehejte dotuha, nastříkejte doprostřed pusinek a ozdobte je kvítky a/nebo ovocem a kůrou z citronu.
NĚCO NAVÍC
Do hotového sněhu můžete vmíchat část levandulových květů a sníh pak nanášet na pečicí papír pomocí lžíce a tvořit malé mističky.