Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Meringue s levandulí a smetanou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Meringue s levandulí a smetanou

4.7/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Na 16 kusů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2360 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 241 g
Tuky 132 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Sněhová pusinka pod názvem meringue údajně pochází ze Švýcarska, ale dá se považovat za jeden z nejtypičtějších francouzských dezertů. Stačí ji doplnit našlehanou šlehačkou a můžete se nechat vynést do sladkého nebe.

Související recepty

Suroviny

škrob 1 ČL
kukuřičný
Na ozdobu
levandule
kvítky
nebo jiné drobné ovoce (nemusí být)

Postup

1

Předehřejte troubu na 150°C. Bílky šlehejte v suché čisté míse do pěny. Potom postupně zašlehejte cukr, vyšlehejte pevný lesklý sníh a nakonec zapracujte citronovou šťávu a škrobovou moučku.

2

Plech vyložte pečicím papírem a pomocí cukrářského sáčku s hladkou trubičkou nastříkejte na plech spirálky o průměru 5 cm a s vyšším okrajem jako mističky.

3

Plech vložte do předehřáté trouby, teplotu stáhněte na 120°C a pečte asi 45 minut. Troubu vypněte a nechte pusinky v pootevřené troubě dosušit do úplného vychladnutí.

4

Vychlazenou smetanu ušlehejte dotuha, nastříkejte doprostřed pusinek a ozdobte je kvítky a/nebo ovocem a kůrou z citronu.

NĚCO NAVÍC
Do hotového sněhu můžete vmíchat část levandulových květů a sníh pak nanášet na pečicí papír pomocí lžíce a tvořit malé mističky.

Související články

Apetit magazín