Cibulové briošky

Cibulové briošky

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny Snadné 24

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1978 kcal
Bílkoviny 72 g
Cukr 276 g
Tuky 56 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Čekáte návštěvu? Za půl hodiny máte napečené pohoštění!

Suroviny

máslo 30 g
cibule 1 ks
najemno
mouka pšeničná hladká 400 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl špetka
sýr 100 g
strouhaný
mléko 125 ml
voda 125 ml

1Troubu předehřejte na 200 °C. V pánvi rozehřejte oříšek másla, přidejte cibuli a smažte, až změkne a pěkně zvláční.

2Do mísy prosejte mouku s kypřicím práškem. Vmíchejte špetku soli a sýr. Přidejte mléko, vodu i osmaženou cibuli a vařečkou zpracujte těsto. Vyklopte je na vál a ručně zpracujte tak, aby bylo pěkně hladké a vláčné. Těsto je třeba zpracovávat velmi lehce a rychle, protože dlouhým a příliš důkladným hnětením by bochánky ztěžkly a nenabyly by. Z těsta rozválejte asi dva centimetry silnou placku.

3Kulaté tvořítko o průměru 3 cm pomoučněte a vykrajujte jím z těsta kolečka. Ta dejte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte pěkně dozlatova.

Podávejte samotné nebo jako přílohu k domácí paštice či sýrům.

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit