Čekáte návštěvu? Za půl hodiny máte napečené pohoštění!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. V pánvi rozehřejte oříšek másla, přidejte cibuli a smažte, až změkne a pěkně zvláční.
Do mísy prosejte mouku s kypřicím práškem. Vmíchejte špetku soli a sýr. Přidejte mléko, vodu i osmaženou cibuli a vařečkou zpracujte těsto. Vyklopte je na vál a ručně zpracujte tak, aby bylo pěkně hladké a vláčné. Těsto je třeba zpracovávat velmi lehce a rychle, protože dlouhým a příliš důkladným hnětením by bochánky ztěžkly a nenabyly by. Z těsta rozválejte asi dva centimetry silnou placku.
Kulaté tvořítko o průměru 3 cm pomoučněte a vykrajujte jím z těsta kolečka. Ta dejte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte pěkně dozlatova.
Podávejte samotné nebo jako přílohu k domácí paštice či sýrům.