Cibulové briošky

Cibulové briošky

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny Snadné 24 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1978 kcal
Bílkoviny 72 g
Sacharidy 276 g
Tuky 56 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čekáte návštěvu? Za půl hodiny máte napečené pohoštění!

Suroviny

máslo 30 g
cibule 1 ks
najemno
mouka pšeničná hladká 400 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl špetka
sýr 100 g
strouhaný
mléko 125 ml
voda 125 ml

1Troubu předehřejte na 200 °C. V pánvi rozehřejte oříšek másla, přidejte cibuli a smažte, až změkne a pěkně zvláční.

2Do mísy prosejte mouku s kypřicím práškem. Vmíchejte špetku soli a sýr. Přidejte mléko, vodu i osmaženou cibuli a vařečkou zpracujte těsto. Vyklopte je na vál a ručně zpracujte tak, aby bylo pěkně hladké a vláčné. Těsto je třeba zpracovávat velmi lehce a rychle, protože dlouhým a příliš důkladným hnětením by bochánky ztěžkly a nenabyly by. Z těsta rozválejte asi dva centimetry silnou placku.

3Kulaté tvořítko o průměru 3 cm pomoučněte a vykrajujte jím z těsta kolečka. Ta dejte na plech pokrytý pečicím papírem a pečte pěkně dozlatova.

Podávejte samotné nebo jako přílohu k domácí paštice či sýrům.

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit