Kombinace pikantní zálivky, křupavých lístků, vláčných meruněk a voňavého masa je prostě neodolatelná.
Suroviny
Na salát
meruňky
6
ks
omyté, usušené
salát
1
rozložené na lístky
rukola
50
g
pažitka
1
nasekaná
krůtí prsa
100
g
uzené (nebo kuřecí), na plátky
vlašské ořechy
50
g
nalámané
Na zálivku
balzamikový ocet
1
PL
šalotka
1
ks
najemno
olej
3
PL
z vlašských ořechů
sůl
pepř
Postup
1
Nejdřív si připravte zálivku (až dvě hodiny předem). K octu a šalotce v misce přidejte špetku soli a pepře. Postupně přimíchávejte olej, dokud dresink trochu nenabude na objemu a nezhoustne.
2
Rozpulte a odpeckujte meruňky a rozkrájejte je na ,srpky. Vložte do mísy spolu se salátem, roketou a pažitkou a všechno zakápněte polovinou zálivky. Narovnejte salát na čtyři talíře, navrch rozložte plátky masa i oříšky a zakápněte zbytkem zálivky. Ihned podávejte.
Komentáře