Salát s uzenou krůtou, meruňkami a vlašskými ořechy

Salát s uzenou krůtou, meruňkami a vlašskými ořechy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1114 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 71 g
Tuky 75 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Kombinace pikantní zálivky, křupavých lístků, vláčných meruněk a voňavého masa je prostě neodolatelná.

Suroviny

Na salát
meruňky 6 ks
omyté, usušené
salát 1
rozložené na lístky
rukola 50 g
pažitka 1
nasekané
100 g
krutí prsa uzené (nebo kuřecí), na plátky
vlašské ořechy 50 g
nalámané
Na zálivku
balzamikový ocet 1 PL
cibule 1 ks
nejlépe šalotka. Najemno
olej 3 PL
z vlašských ořechů (zdravá výživa)
sůl
pepř
1. Nejdřív si připravte zálivku (až dvě hodiny předem). K octu a šalotce v misce přidejte špetku soli a pepře. Postupně přimíchávejte olej, dokud dresink trochu nenabude na objemu a nezhoustne.
 
2. Rozpulte a odpeckujte meruňky a rozkrájejte je na ,srpky‘. Vložte do mísy spolu se salátem, roketou a pažitkou a všechno zakápněte polovinou zálivky. Narovnejte salát na čtyři talíře, navrch rozložte plátky masa i oříšky a zakápněte zbytkem zálivky. Ihned podávejte.

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit