Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9539 kcal
Bílkoviny 262 g
Sacharidy 703 g
Tuky 611 g
Vláknina 104 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché pečivo + oblíbený salát v původním znění = boule za ušima.

Suroviny

mléko 250 ml
máslo 100 g
rozpuštěné a zchladlé
cukr 60 g
a 1 na pomazání
čerstvé
sůl
Na salát
šunka 250 g
či šunkový salám
větší
vařené
menší, nadrobno
majonéza 400 g
vinný ocet bílý
sůl
pepř
worcesterská omáčka
na dochucení

Postup

1

Z droždí, trochy mléka a lžičky cukru a mouky připravte kvásek.

2

Až vzejde, spojte ho se zbývajícími surovinami na briošky a vypracujte těsto. Nechte ho asi hodinu kynout na dvojnásobný objem.

3

Z těsta odkrajujte kousky o hmotnosti 30 g, propracujte a vytvořte z nich malé bochánky. Ty položte na vymazaný plech, nechte ještě chvíli kynout a pak je potřete rozkvedlaným žloutkem. Nožem na nich udělejte křížek a pečte 10 až 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

4

Suroviny na salát nakrájejte na stejně velké nudličky. Okurky oloupejte a vymačkejte z nich šťávu, až pak je nakrájejte. Vše dobře promíchejte, ochuťte a naložte na překrojené briošky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Komentáře

01.09.2018 23:20

Briošky jsou skvělé, jen jsem dělala cca 20 gramové kousky. Také pečení při 180° trvalo trochu déle, cca 20.minut. Ale výsledek je opravdu super!

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...