Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Briošky s italským (vlašským) salátem

Briošky s italským (vlašským) salátem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9539 kcal
Bílkoviny 262 g
Sacharidy 703 g
Tuky 611 g
Vláknina 104 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché pečivo + oblíbený salát v původním znění = boule za ušima.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 700 g
mléko 250 ml
máslo 100 g
rozpuštěné a zchladlé
cukr 60 g
žloutek 6 ks
a 1 na pomazání
droždí 50 g
čerstvé
sůl
Na salát
šunka 250 g
či šunkový salám
jablka 2 ks
větší
brambory 300 g
vařené
okurky nakládané 10 ks
cibule 1 ks
menší, nadrobno
majonéza 400 g
vinný ocet bílý
sůl
pepř
worcesterská omáčka
na dochucení

1 Z droždí, trochy mléka a lžičky cukru a mouky připravte kvásek.

2 Až vzejde, spojte ho se zbývajícími surovinami na briošky a vypracujte těsto. Nechte ho asi hodinu kynout na dvojnásobný objem.

3 Z těsta odkrajujte kousky o hmotnosti 30 g, propracujte a vytvořte z nich malé bochánky. Ty položte na vymazaný plech, nechte ještě chvíli kynout a pak je potřete rozkvedlaným žloutkem. Nožem na nich udělejte křížek a pečte 10 až 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

4 Suroviny na salát nakrájejte na stejně velké nudličky. Okurky oloupejte a vymačkejte z nich šťávu, až pak je nakrájejte. Vše dobře promíchejte, ochuťte a naložte na překrojené briošky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/4

Komentáře

Lenka Mikynová

Briošky jsou skvělé, jen jsem dělala cca 20 gramové kousky. Také pečení při 180° trvalo trochu déle, cca 20.minut. Ale výsledek je opravdu super!

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit