Meruňky a mandle, to jde báječně k sobě. V koláči jim to spolu báječně sluší. Těsto jsme připravili ze zakysané smetany, takže je nejen rychle hotové, ale především báječně šťavnaté. Abychom ještě zvýraznili aroma meruňkového koláče, přidali jsme voňavý kardamom a citronovou kůru.
Suroviny
Na 1 koláč o průměru 24 cm
Suroviny
Na 1 koláč o průměru 24 cm
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 2172 kcal
- Bílkoviny 50 g
- Sacharidy 255 g
- Tuky 95 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/7
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,4/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2022/7
Červencový Apetit (v prodeji od 16. června) je tu a léto z něj doslova čiší. Slunce, pohoda, grilování na zahradě, moučníky z čerstvě natrhaného letního ovoce, nedělní oběd jako vystřižený z návštěvy u babičky… Už jste naladění na správnou prázdninovou notu? Navrch přidáme tipy na to, co nového připravit z jahod a na co využít stále trochu opomíjenou, ale velmi všestrannou polentu, inspiraci na jednoduché večeře, které budete vařit celý červenec, dipy jako stvořené na letní party a ledové kávy na osvěžení. Chybět nebudou ani recepty z dostupných ryb, které snadno seženete i v supermarketu. Nefalšovanou cestovní horečku ve vás zaručeně vzbudí gurmánská cesta na Zadar a ochutnávka z kuchařky S chutí Chorvatska. Apetit, napsáno s chutí.