Šťavnaté muffiny plné mandlí budou zaručeným hitem letošního léta. Jsou rychlé, jednoduché a neuvěřitelně skvělé. Ještě před vložením do trouby je můžete posypat drobenkou (viz recept u bleskového ovocného koláče) či mandlovými plátky. Ovoce můžete střídat podle chuti a zásob.
Suroviny
1 Troubu vyhřejte na 180°C a muffinový plech vyložte papírovými košíčky.
2 Do mísy dejte máslo, přidejte cukr, vejce, jogurt a vanilkovou dřeň a důkladně prošlehejte. Vmíchejte přes sítko prosetou směs obou druhů mouky, kypřicího prášku a soli.
3 Těsto rozdělte do papírových košíčků (plňte je zhruba do 2/3 výšky). Navrch naskládejte na plátky nakrájené ovoce (vždy alespoň 2 plátky meruněk a 2 plátky broskví). Vložte do trouby a pečte zhruba 25–30 minut dozlatova. Nechte vychladnout a před podáváním poprašte moučkovým cukrem.