Šťavnaté muffiny plné mandlí budou zaručeným hitem letošního léta. Jsou rychlé, jednoduché a neuvěřitelně skvělé. Ještě před vložením do trouby je můžete posypat drobenkou (viz recept u bleskového ovocného koláče) či mandlovými plátky. Ovoce můžete střídat podle chuti a zásob. Jednoduchý recept na muffiny, který zvládne každý.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180 °C a muffinový plech vyložte papírovými košíčky.
Do mísy dejte máslo, přidejte cukr, vejce, jogurt a vanilkovou dřeň a důkladně prošlehejte.
Vmíchejte přes sítko prosetou směs obou druhů mouky, kypřicího prášku a soli.
Těsto rozdělte do papírových košíčků (plňte je zhruba do 2/3 výšky).
Navrch naskládejte na plátky nakrájené ovoce (vždy alespoň 2 plátky meruněk a 2 plátky broskví).
Vložte do trouby a pečte zhruba 25–30 minut dozlatova. Nechte vychladnout a před podáváním poprašte moučkovým cukrem.