Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlové muffiny s meruňkami a broskvemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 61
Do 50 minut Velmi snadné Na cca 24 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4857 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 378 g
Tuky 301 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté muffiny plné mandlí budou zaručeným hitem letošního léta. Jsou rychlé, jednoduché a neuvěřitelně skvělé. Ještě před vložením do trouby je můžete posypat drobenkou (viz recept u bleskového ovocného koláče) či mandlovými plátky. Ovoce můžete střídat podle chuti a zásob. Jednoduchý recept na muffiny, který zvládne každý.

Související recepty

Suroviny

máslo 200 g
změklé
vejce 6 ks
prošlehaná
semínka vyškrábnutá
lze nahradit jemně mletými mandlemi
kypřicí prášek do pečiva 12 g
sůl 2 špetky
na tenké plátky, mimo sezonu lze použít i mražené či kompotované, okapané
na tenké plátky, mimo sezonu lze použít i mražené či kompotované, okapané
na poprášení

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C a muffinový plech vyložte papírovými košíčky.

2

Do mísy dejte máslo, přidejte cukr, vejce, jogurt a vanilkovou dřeň a důkladně prošlehejte.

3

Vmíchejte přes sítko prosetou směs obou druhů mouky, kypřicího prášku a soli.

4

Těsto rozdělte do papírových košíčků (plňte je zhruba do 2/3 výšky).

5

Navrch naskládejte na plátky nakrájené ovoce (vždy alespoň 2 plátky meruněk a 2 plátky broskví).

6

Vložte do trouby a pečte zhruba 25–30 minut dozlatova. Nechte vychladnout a před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...