Mandlové muffiny s meruňkami a broskvemi

Mandlové muffiny s meruňkami a broskvemi

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (3)
Do hodiny Velmi snadné Na cca 24 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4857 kcal
Bílkoviny 131 g
Cukr 378 g
Tuky 301 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté muffiny plné mandlí budou zaručeným hitem letošního léta. Jsou rychlé, jednoduché a neuvěřitelně skvělé. Ještě před vložením do trouby je můžete posypat drobenkou (viz recept u bleskového ovocného koláče) či mandlovými plátky. Ovoce můžete střídat podle chuti a zásob.

Suroviny

máslo 200 g
změklé
krupicový cukr 200 g
vejce 6 ks
prošlehaná
jogurt bílý 100 g
vanilkový lusk 1 ks
semínka vyškrábnutá
mouka pšeničná hladká 200 g
mouka mandlová 100 g
lze nahradit jemně mletými mandlemi
kypřicí prášek do pečiva 12 g
sůl 2 špetky
meruňky
na tenké plátky
broskve
na tenké plátky
moučkový cukr
na poprášení

1 Troubu vyhřejte na 180°C a muffinový plech vyložte papírovými košíčky.

2 Do mísy dejte máslo, přidejte cukr, vejce, jogurt a vanilkovou dřeň a důkladně prošlehejte. Vmíchejte přes sítko prosetou směs obou druhů mouky, kypřicího prášku a soli.

3 Těsto rozdělte do papírových košíčků (plňte je zhruba do 2/3 výšky). Navrch naskládejte na plátky nakrájené ovoce (vždy alespoň 2 plátky meruněk a 2 plátky broskví). Vložte do trouby a pečte zhruba 25–30 minut dozlatova. Nechte vychladnout a před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit