Mandlové muffiny s meruňkami a broskvemi

Mandlové muffiny s meruňkami a broskvemi

Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 (4)
Do hodiny Velmi snadné Na cca 24 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4857 kcal
Bílkoviny 131 g
Sacharidy 378 g
Tuky 301 g
Vláknina 62 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté muffiny plné mandlí budou zaručeným hitem letošního léta. Jsou rychlé, jednoduché a neuvěřitelně skvělé. Ještě před vložením do trouby je můžete posypat drobenkou (viz recept u bleskového ovocného koláče) či mandlovými plátky. Ovoce můžete střídat podle chuti a zásob.

Suroviny

máslo 200 g
změklé
krupicový cukr 200 g
vejce 6 ks
prošlehaná
jogurt bílý 100 g
vanilkový lusk 1 ks
semínka vyškrábnutá
mouka pšeničná hladká 200 g
mouka mandlová 100 g
lze nahradit jemně mletými mandlemi
kypřicí prášek do pečiva 12 g
sůl 2 špetky
meruňky
na tenké plátky
broskve
na tenké plátky
moučkový cukr
na poprášení

1 Troubu vyhřejte na 180°C a muffinový plech vyložte papírovými košíčky.

2 Do mísy dejte máslo, přidejte cukr, vejce, jogurt a vanilkovou dřeň a důkladně prošlehejte. Vmíchejte přes sítko prosetou směs obou druhů mouky, kypřicího prášku a soli.

3 Těsto rozdělte do papírových košíčků (plňte je zhruba do 2/3 výšky). Navrch naskládejte na plátky nakrájené ovoce (vždy alespoň 2 plátky meruněk a 2 plátky broskví). Vložte do trouby a pečte zhruba 25–30 minut dozlatova. Nechte vychladnout a před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...

Obchod Apetit