Stačí jen promíchat přísady a šoupnout pekáček do trouby. Výsledkem je luxusně nadýchaný a šťavnatý moučník. Prostě hit!
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 180°C/160°C. Vymažte máslem obdélníkovou pečicí formu o rozměrech 30 x 23 x 5 cm a vyložte ji pečicím papírem.
2 Promíchejte všechny suché přísady v robotu. Přidejte máslo, podmáslí, vejce, vanilku a citronovou kůru a několika pulzy znovu promíchejte. Přendejte do pečicí formy, uhlaďte a navrch úhledně rozložte meruňky. Pokapejte medem a posypte mandlovými lupínky. Pečte 40–45 minut, až zapíchnutá špejle vyjde čistá. Vyjměte a nechte 20 minut chladnout.
3Mezitím ušlehejte smetanu s jogurtem a medem, až směs zhoustne. Koláč nakrájejte a podávejte s kopečkem ochucené smetany.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(72 receptů)
- 20x sladké meruňky(20 receptů)
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů)
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů)
Komentáře
Jolana Typltová
31.05.2016 20:57
Výborné!! Jemná vláčná chuť
Výborné!! Jemná vláčná chuť koláče, opravdu vynikající.