Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Meruňkový koláč z podmáslí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 53
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5801 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 495 g
Tuky 341 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí jen promíchat přísady a šoupnout pekáček do trouby. Výsledkem je luxusně nadýchaný a šťavnatý moučník. Prostě hit! 

Suroviny

máslo 175 g
hodně změklé + na vymazání
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl 1 špetka
mandle 150 g
mleté
třtinový cukr 200 g
vejce 3 ks
prošlehaná
vanilkový extrakt 1 ČL
nastrouhaná z 1 citronu
zralé, přepůlené a odpeckované nebo 1 - 2 meruňkové kompoty (à 400 g)
med 2 PL
tekutý
mandle plátky 50 g
Na krém
med 4 PL
tekutý

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C/160°C. Vymažte máslem obdélníkovou pečicí formu o rozměrech 30 x 23 x 5 cm a vyložte ji pečicím papírem.

2

Promíchejte všechny suché přísady v robotu. Přidejte máslo, podmáslí, vejce, vanilku a citronovou kůru a několika pulzy znovu promíchejte. Přendejte do pečicí formy, uhlaďte a navrch úhledně rozložte meruňky. Pokapejte medem a posypte mandlovými lupínky. Pečte 40–45 minut, až zapíchnutá špejle vyjde čistá. Vyjměte a nechte 20 minut chladnout.

3

Mezitím ušlehejte smetanu s jogurtem a medem, až směs zhoustne. Koláč nakrájejte a podávejte s kopečkem ochucené smetany.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Komentáře

31.05.2016 20:57

Výborné!! Jemná vláčná chuť koláče, opravdu vynikající.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...