0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Meruňkový koláč z podmáslí
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 41
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 koláč

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5801 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 495 g
Tuky 341 g
Vláknina 64 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stačí jen promíchat přísady a šoupnout pekáček do trouby. Výsledkem je luxusně nadýchaný a šťavnatý moučník. Prostě hit! 

Suroviny

máslo 175 g
hodně změklé + na vymazání
mouka pšeničná hladká 200 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl 1 špetka
mandle 150 g
mleté
třtinový cukr 200 g
vejce 3 ks
prošlehaná
vanilkový extrakt 1 ČL
citronová kůra
nastrouhaná z 1 citronu
zralé, přepůlené a odpeckované nebo 1 - 2 meruňkové kompoty (à 400 g)
med 2 PL
tekutý
mandle plátky 50 g
Na krém
med 4 PL
tekutý

1 Troubu předehřejte na 180°C/160°C. Vymažte máslem obdélníkovou pečicí formu o rozměrech 30 x 23 x 5 cm a vyložte ji pečicím papírem.

2 Promíchejte všechny suché přísady v robotu. Přidejte máslo, podmáslí, vejce, vanilku a citronovou kůru a několika pulzy znovu promíchejte. Přendejte do pečicí formy, uhlaďte a navrch úhledně rozložte meruňky. Pokapejte medem a posypte mandlovými lupínky. Pečte 40–45 minut, až zapíchnutá špejle vyjde čistá. Vyjměte a nechte 20 minut chladnout.

3Mezitím ušlehejte smetanu s jogurtem a medem, až směs zhoustne. Koláč nakrájejte a podávejte s kopečkem ochucené smetany. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Komentáře

Jolana Typltová

Výborné!! Jemná vláčná chuť koláče, opravdu vynikající.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč