Stačí jen promíchat přísady a šoupnout pekáček do trouby. Výsledkem je luxusně nadýchaný a šťavnatý moučník. Prostě hit!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180°C/160°C. Vymažte máslem obdélníkovou pečicí formu o rozměrech 30 x 23 x 5 cm a vyložte ji pečicím papírem.
Promíchejte všechny suché přísady v robotu. Přidejte máslo, podmáslí, vejce, vanilku a citronovou kůru a několika pulzy znovu promíchejte. Přendejte do pečicí formy, uhlaďte a navrch úhledně rozložte meruňky. Pokapejte medem a posypte mandlovými lupínky. Pečte 40–45 minut, až zapíchnutá špejle vyjde čistá. Vyjměte a nechte 20 minut chladnout.
Mezitím ušlehejte smetanu s jogurtem a medem, až směs zhoustne. Koláč nakrájejte a podávejte s kopečkem ochucené smetany.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(74 receptů )
- Meruňky se v kuchyni rozhodně neztratí – připravte z nich koláč, ovocné knedlíky nebo je zavařte. V zimě jako když najdete(45 receptů )
- 45x rychlý dezert, který připravíte i na chatě nebo na chalupě(45 receptů )
- Pečte jako naše babičky: Vláčná kefírová buchta k nedělní kávě se doslova rozplývá na jazyku(21 receptů )
- Koláče na neděli: luxusní moučníky, na které bude chtít recept každý(188 receptů )
- 75+ receptů na plech! aneb Nejlepší koláče a buchty(79 receptů )
Komentáře
Výborné!! Jemná vláčná chuť koláče, opravdu vynikající.