Pravé Mexiko v podobě vydatné zeleninové polévky, která vás zaručeně zahřeje. Jemná chuť chilli a zeleniny v dokonalé kombinaci s kvalitním vývarem jsou základem tohoto jídla, které oceníte nejen jako polévku, ale také jako náhradu rychlého hlavního jídla.
Suroviny
Postup
Kuřecí stehna dejte do velkého hrnce, přidejte kostku bujonu a zalijte přibližně litrem a půl vody. Přiveďte k varu, pak trochu ztlumte teplotu a nechte zhruba půl hodiny bublat.
Vyjměte stehna a oberte maso; vývar slijte stranou.
V hrnci rozpalte olej a vsypte do něj zeleninu. Opékejte ji deset až patnáct minut a pak ji zalijte vývarem.
Přisypte obrané maso, přidejte pyré, osolte a opepřete. Polévku ještě trochu prohřejte, vmíchejte čedar – a potom už podávejte, posypané čerstvým koriandrem a s proužky tortilly.
Komentáře