Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Mexická polévka

Mexická polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1694 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 126 g
Tuky 91 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pravé Mexiko

Suroviny

kuřecí stehna 2 ks
uzená
bujon kuřecí 1 kostka
olivový olej 3 PL
zelenina 500 g
viz níže ve výčtu surovin
kukuřice
mražená
paprika zelená
proužky
cibule
nahrubo nakrájená
řapíkatý celer
mrkev
proužky
cuketa
na kostičky
rajčatové pyré 200 g
sůl
pepř
K podávání
koriandr hrst
čerstvý
čedar
strouhaný
tortilla 2 ks
nakrájené na proužky
1.  Kuřecí stehna dejte do velkého hrnce, přidejte kostku bujonu a zalijte přibližně litrem a půl vody. Přiveďte k varu, pak trochu ztlumte teplotu a nechte zhruba půl hodiny bublat.

2.  Vyjměte stehna a oberte maso; vývar slijte stranou. V hrnci rozpalte olej a vsypte do něj zeleninu. Opékejte ji deset až patnáct minut a pak ji zalijte vývarem. Přisypte obrané maso, přidejte pyré, osolte a opepřete. Polévku ještě trochu prohřejte, vmíchejte čedar – a potom už podávejte, posypané čerstvým koriandrem a s proužky tortilly.

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.7/06, str.22

Eva Boráňová

Manžel často na otázku, jakou mám uvařit polévku, odpovídal, že mexickou, vtipálek. Pak jsem narazila na tento recept a od té doby mexickou polévku opravdu vařím, je výborná. Jenom nevím, jestli mi to dnes projde bez tortily.

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit