Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krůtí sekaná
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 33
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2590 kcal
Bílkoviny 231 g
Sacharidy 230 g
Tuky 110 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle sekaná je krásně šťavnatá díky přidané zelenině opečené v másle, a pokud byste jí chtěli dodat uzenější příchuť, můžete ubrat másla a v zeleninové směsi opéct i malé kostičky špeku.

Suroviny

nakrájené nadrobno
zbavené semínek a nakrájené nadrobno
česnek 3 stroužky
nadrobno
tymián sušený 2 ČL
nebo sušené oregano, dobře rozemnuté
ideálně z horních stehen, o pokojové teplotě
strouhanka ½ hrnku
čerstvá
vejce 1 ks
kečup ¾ hrnku
worcesterská omáčka 2 ČL
sůl 1 ČL
pepř ½ ČL
čerstvě mletý
k podávání
hořčice
k podávání
jarní cibulka
k podávání

Postup

1

V pánvi rozpusťte máslo a opékejte na něm zvolna cibuli a papriky do změknutí, asi 10 minut, potom přihoďte česnek a bylinky a ještě chvíli míchejte. Odstavte a nechte směs vychladnout
ve velké míse. Troubu předehřejte na 180°C.

2

Do vychladlé směsi přidejte krůtí maso, strouhanku, vejce, zhruba třetinu kečupu, worcesterskou omáčku, sůl a pepř. Dobře propracujte a pak z hmoty navlhčenýma rukama na plechu uplácejte šišku a uhlaďte ji tak, aby byla zvenku bez prasklin. Pokud se bojíte, že se vám sekaná bude rozpadat, můžete připravenou hmotu natlačit do formy na chlebíček a svrchu uhladit vlhkýma rukama. Ať už zvolíte klasickou šišku, nebo hranatou sekanou ve formě, vždy povrch potřete zbývajícím kečupem a pak vložte do předehřáté trouby na 50 minut až hodinu.

3

Podávejte s chlebem, jarní cibulkou a hořčicí pro dospělé a s bramborovou kaší pro děti.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...
AD
Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás
  • Zajímavosti

Šetřete čas i peníze. Wolt+ Weeks „uvaří“ za vás

Venku je konečně krásně a nás čeká nesnadné rozhodování. Půjdeme na výlet, do bazénu nebo se jen tak natáhneme na lehátko na terase nebo zahradě? A co budeme vlastně jíst? Jenže komu by se v horku chtělo stát u sporáku. Objednejte si přesně...