0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí sekaná

Krůtí sekaná
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krůtí sekaná

4.8/5 Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2590 kcal
Bílkoviny 231 g
Sacharidy 230 g
Tuky 110 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle sekaná je krásně šťavnatá díky přidané zelenině opečené v másle, a pokud byste jí chtěli dodat uzenější příchuť, můžete ubrat másla a v zeleninové směsi opéct i malé kostičky špeku.

Suroviny

máslo 3 PL
cibule 2 ks
nakrájené nadrobno
paprika červená 2 ks
zbavené semínek a nakrájené nadrobno
česnek 3 stroužky
nadrobno
tymián sušený 2 ČL
nebo sušené oregano, dobře rozemnuté
ideálně z horních stehen, o pokojové teplotě
strouhanka ½ hrnku
čerstvá
vejce 1 ks
kečup ¾ hrnku
worchestrová omáčka 2 ČL
sůl 1 ČL
pepř ½ ČL
čerstvě mletý
chleba
k podávání
hořčice
k podávání
jarní cibulka
k podávání

Postup

1

V pánvi rozpusťte máslo a opékejte na něm zvolna cibuli a papriky do změknutí, asi 10 minut, potom přihoďte česnek a bylinky a ještě chvíli míchejte. Odstavte a nechte směs vychladnout
ve velké míse. Troubu předehřejte na 180°C.

2

Do vychladlé směsi přidejte krůtí maso, strouhanku, vejce, zhruba třetinu kečupu, worcesterskou omáčku, sůl a pepř. Dobře propracujte a pak z hmoty navlhčenýma rukama na plechu uplácejte šišku a uhlaďte ji tak, aby byla zvenku bez prasklin. Pokud se bojíte, že se vám sekaná bude rozpadat, můžete připravenou hmotu natlačit do formy na chlebíček a svrchu uhladit vlhkýma rukama. Ať už zvolíte klasickou šišku, nebo hranatou sekanou ve formě, vždy povrch potřete zbývajícím kečupem a pak vložte do předehřáté trouby na 50 minut až hodinu.

3

Podávejte s chlebem, jarní cibulkou a hořčicí pro dospělé a s bramborovou kaší pro děti.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč