0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krůtí sekaná

Krůtí sekaná
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Krůtí sekaná

4.6 / 5. Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2590 kcal
Bílkoviny 231 g
Sacharidy 230 g
Tuky 110 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tahle sekaná je krásně šťavnatá díky přidané zelenině opečené v másle, a pokud byste jí chtěli dodat uzenější příchuť, můžete ubrat másla a v zeleninové směsi opéct i malé kostičky špeku.

Suroviny

máslo 3 PL
cibule 2 ks
nakrájené nadrobno
paprika červená 2 ks
zbavené semínek a nakrájené nadrobno
česnek 3 stroužky
nadrobno
tymián sušený 2 ČL
nebo sušené oregano, dobře rozemnuté
krůtí maso mleté 1 kg
ideálně z horních stehen, o pokojové teplotě
strouhanka 0.5 hrnku
čerstvá
vejce 1 ks
kečup 0.75 hrnku
worcesterská omáčka 2 ČL
sůl 1 ČL
pepř 0.5 ČL
čerstvě mletý
chleba
k podávání
hořčice
k podávání
jarní cibulka
k podávání

Postup

1

V pánvi rozpusťte máslo a opékejte na něm zvolna cibuli a papriky do změknutí, asi 10 minut, potom přihoďte česnek a bylinky a ještě chvíli míchejte. Odstavte a nechte směs vychladnout
ve velké míse. Troubu předehřejte na 180°C.

2

Do vychladlé směsi přidejte krůtí maso, strouhanku, vejce, zhruba třetinu kečupu, worcesterskou omáčku, sůl a pepř. Dobře propracujte a pak z hmoty navlhčenýma rukama na plechu uplácejte šišku a uhlaďte ji tak, aby byla zvenku bez prasklin. Pokud se bojíte, že se vám sekaná bude rozpadat, můžete připravenou hmotu natlačit do formy na chlebíček a svrchu uhladit vlhkýma rukama. Ať už zvolíte klasickou šišku, nebo hranatou sekanou ve formě, vždy povrch potřete zbývajícím kečupem a pak vložte do předehřáté trouby na 50 minut až hodinu.

3

Podávejte s chlebem, jarní cibulkou a hořčicí pro dospělé a s bramborovou kaší pro děti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/11

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit