Tahle krůtí sekaná je krásně šťavnatá díky přidané zelenině opečené v másle, a pokud byste jí chtěli dodat uzenější příchuť, můžete ubrat másla a v zeleninové směsi opéct i malé kostičky špeku. Sekaná vás navíc při nakrojení potěší fantastickou mozaikou.
Suroviny
Postup
V pánvi rozpusťte máslo a opékejte na něm zvolna cibuli a papriky do změknutí, asi 10 minut, potom přihoďte česnek a bylinky a ještě chvíli míchejte. Odstavte a nechte směs vychladnout ve velké míse. Troubu předehřejte na 180 °C.
Do vychladlé směsi přidejte krůtí maso, strouhanku, vejce, zhruba třetinu kečupu, worcesterskou omáčku, sůl a pepř. Dobře propracujte a pak z hmoty navlhčenýma rukama na plechu uplácejte šišku a uhlaďte ji tak, aby byla zvenku bez prasklin. Pokud se bojíte, že se vám sekaná bude rozpadat, můžete připravenou hmotu natlačit do formy na chlebíček a svrchu uhladit vlhkýma rukama. Ať už zvolíte klasickou šišku, nebo hranatou sekanou ve formě, vždy povrch potřete zbývajícím kečupem a pak vložte do předehřáté trouby na 50 minut až hodinu.
Podávejte s chlebem, jarní cibulkou a hořčicí pro dospělé a s bramborovou kaší pro děti.