Polévku na talíři ozdobte bazalkovým pestem a hoblinkami parmazánu.
Suroviny
olivový olej panenský
2
PL
cibule
1
ks
na kolečka
rajče
400
g
zralá, pokrájená
polévková zelenina
250
g
mražená
vývar zeleninový
1,5
l
fazole bílé vařené
1
konzerva
cuketa
1
ks
na plátky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bazalkové pesto
Postup
1
V hrnci na 2 lžících oleje 2 minuty opékejte cibuli, na kolečka.
2
Přidejte 400 g pokrájených zralých rajčat, 250 g mražené polévkové zeleniny a 1,5 l zeleninového vývaru.
3
Pět minut vařte, přidejte konzervu bílých fazolí, slitou, malou cuketku, na plátky, a vařte dalších 5 minut. Osolte, opepřete a ozdobte lžící pesta.