Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Blesková minestrone
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3/5 Počet hodnocení: 22
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1403 kcal
Bílkoviny 67 g
Sacharidy 170 g
Tuky 28 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polévku na talíři ozdobte bazalkovým pestem a hoblinkami parmazánu.

Suroviny

olivový olej panenský 2 PL
na kolečka
rajče 400 g
zralá, pokrájená
polévková zelenina 250 g
mražená
vývar zeleninový 1,5 l
na plátky
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
bazalkové pesto

Postup

1

V hrnci na 2 lžících oleje 2 minuty opékejte cibuli, na kolečka.

2

Přidejte 400 g pokrájených zralých rajčat, 250 g mražené polévkové zeleniny a 1,5 l zeleninového vývaru.

3

Pět minut vařte, přidejte konzervu bílých fazolí, slitou, malou cuketku, na plátky, a vařte dalších 5 minut. Osolte, opepřete a ozdobte lžící pesta.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...