0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zimní minestrone s bylinkovými krutony

Zimní minestrone s bylinkovými krutony
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zimní minestrone s bylinkovými krutony

4.2 / 5. Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3254 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 361 g
Tuky 135 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vegetariánskou verzi této syté italské polévky připravíte, když slaninu nahradíte 100 g žampionů na plátky.

Suroviny

olivový olej 2 PL
cibule 1 ks
nadrobno
anglická slanina 100 g
na kostičky
mrkev 2 ks
velké, na čtvrtplátky
řapíkatý celer 2 ks
nadrobno
brambory 1 ks
na kostičky
česnek 2 stroužky
drcený
konzervovaná rajčata krájená 400 g
konzervovaná
vývar zeleninový 1 l
šalvěj 2 ČL
sekané, lze nahradit 1 lřžičkou sušených
zelené listy na nudličky
fazole cannellini 400 g
konzerva lze nahradit jinými drobnými bílými fazolemi
sůl mořská
petrželka 1 hrst
sekaná
Na krutony
toustový chléb 4 ks
bilý chléb např. toustový
olivový olej 3 PL
bazalkové pesto 1 PL

1 V hrnci rozehřejte olej a asi pět minut na něm do světle zlaté barvy opékejte cibuli a slaninu. Vsypte mrkev, řapíkatý celer, brambory a česnek. Dobře promíchejte a opékejte společně ještě pár minut.

2 Přidejte rajčata, vývar a šalvěj. Přiveďte k varu a občas zamíchejte. Ztlumte a nechte částečně přiklopené bublat asi půl hodiny, zhruba v polovině vaření přidejte zelí. Nakonec přimíchejte scezené a propláchnuté fazole a petrželku; případně dosolte.

3 Na krutony pokrájejte chleba na asi dvoucentimetrové kostičky. V široké zapékací nádobě je důkladně promíchejte se směsí oleje a pesta. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi deset minut dokřupava. Podávejte k polévce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit