Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zimní minestrone s bylinkovými krutony

Zimní minestrone s bylinkovými krutony
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zimní minestrone s bylinkovými krutony

4.2/5 Počet hodnocení: 17
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3254 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 361 g
Tuky 135 g
Vláknina 59 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vegetariánskou verzi této syté italské polévky připravíte, když slaninu nahradíte 100 g žampionů na plátky.

Suroviny

olivový olej 2 PL
nadrobno
na kostičky
mrkev 2 ks
velké, na čtvrtplátky
řapíkatý celer 2 ks
nadrobno
na kostičky
česnek 2 stroužky
drcený
vývar zeleninový 1 l
šalvěj 2 ČL
sekané, lze nahradit 1 lřžičkou sušených
zelené listy na nudličky
fazole cannellini 400 g
konzerva lze nahradit jinými drobnými bílými fazolemi
sůl mořská
petrželka 1 hrst
sekaná
Na krutony
bilý chléb např. toustový
olivový olej 3 PL
bazalkové pesto 1 PL

1 V hrnci rozehřejte olej a asi pět minut na něm do světle zlaté barvy opékejte cibuli a slaninu. Vsypte mrkev, řapíkatý celer, brambory a česnek. Dobře promíchejte a opékejte společně ještě pár minut.

2 Přidejte rajčata, vývar a šalvěj. Přiveďte k varu a občas zamíchejte. Ztlumte a nechte částečně přiklopené bublat asi půl hodiny, zhruba v polovině vaření přidejte zelí. Nakonec přimíchejte scezené a propláchnuté fazole a petrželku; případně dosolte.

3 Na krutony pokrájejte chleba na asi dvoucentimetrové kostičky. V široké zapékací nádobě je důkladně promíchejte se směsí oleje a pesta. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi deset minut dokřupava. Podávejte k polévce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/2

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč