
Miska s lososem a nudlemi soba
Maso, příloha a pořádná porce zeleniny – vše pěkně pohromadě v jedné misce.
Vydání: 2018/3
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 200 g nudlí soba
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 filety z lososa (cca à 200 g)
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 hrsti mraženého hrášku
- 1/2 červené chilli papričky, nadrobno velká hrst čerstvého koriandru, nasekaného nahrubo
- 1 menší stroužek česneku, nadrobno 1cm kousek zázvoru, nadrobno
- 1 lžička chilli vloček
- 2 hrsti rozčtvrcených žampionů
- 2–3 zelíčka pak čoi, konce odkrojené a rozdělené na listy
- 1/2 okurky, nakrájené na tenké plátky po 1 lžičce světlých a černých sezamových semínek, nasucho opražených
- 2–3 stroužky česneku, podrcené
- 2 lžíce rýžového octa
- 1/4 hrnku třtinového cukru
- 1/4 hrnku rybí omáčky
- 1/3 hrnku limetkové šťávy
- 1/3 hrnku rostlinného oleje
NA ZÁLIVKU
Příprava jídla
1 Na zálivku promíchejte všechny ingredience a dejte stranou.
2 Nudle uvařte podle návodu na obalu.
3 Lososa osolte, opepřete a opečte na oleji na pánvi, vyjměte a odložte.
4 Na uvolněné pánvi prohřejte hrášek, přesypte ho do misky a přimíchejte chilli papričku a koriandr.
5 Do pánve vložte zázvor, česnek, chilli vločky, houby, listy pak čoi a vše opečte.
6 Všechno naskládejte do misky, přidejte okurku a nakonec posypte sezamovými semínky. Podávejte se zálivkou.
Přidat komentář