Středomořská miska

Středomořská miska
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Středomořská miska

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1719 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 153 g
Tuky 73 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Supervydatná snídaně, parádní oběd s sebou do krabičky nebo zdravá večeře – s miskou hojnosti budete slavit úspěch v kteroukoli denní dobu.

Suroviny

kuskus 0.5 hrnku
sůl
pepř
čerstvě mletý
cizrna 0.5 hrnku
vařená nebo konzervovaná
petrželka 1 hrst
hladkolistá + navíc na ozdobu, lze nahradit čerstvou mátou
cibule červená 1 ks
menší
rajčata cherry 250 g
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužky
cuketa 1 ks
menší, nakrájená na kostičky
chilli sušené
na posypání
okurka 1 ks
menší, nakrájená na kostičky
olivy černé 1 hrst
nejlépe kalamata
Na maso
olivový olej 2 PL
chilli sušené 0.5 ČL
římský kmín 1 ČL
mletý
paprika sladká 1 ČL
mletá
paprika uzená 0.5 ČL
mletá
kurkuma (mletá) 0.25 ČL
kajenský pepř 0.13 ČL
kuřecí prsa 2 ks

1 Na maso v misce promíchejte olej a koření. Do směsi vložte kuřecí prsa a promněte, aby se obalila. Marinujte nejlépe do druhého dne.

2 Kuskus osolte, zalijte vroucí vodou podle návodu na obalu a nechte nabobtnat. Promíchejte s cizrnou, bylinkami a červenou cibulí.

3 Rajčátka nakrájejte na čtvrtinky, do pánve vlijte olej, přidejte česnek a nechte zesklovatět, poté přisypte rajčátka, osolte, opepřete a krátce opékejte, jen aby začala pouštět šťávu.

4 Cuketu posypte chilli a krátce opékejte na oleji, jen aby změkla.

5 Marinovaná kuřecí prsa opečte na pánvi.

6 Do misek rozdělte kuskus, na něj naaranžujte okurku, cuketu, olivy a rajčátka (i se šťávou a olejem z pánve). Nakonec přidejte na plátky nakrájené kuře a zdobte bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...

Obchod Apetit