Středomořská miska

Středomořská miska

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1321 kcal
Bílkoviny 84 g
Cukr 139 g
Tuky 40 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Supervydatná snídaně, parádní oběd s sebou do krabičky nebo zdravá večeře – s miskou hojnosti budete slavit úspěch v kteroukoli denní dobu.

Suroviny

kuskus 0.5 hrnku
sůl
pepř
čerstvě mletý
cizrna 0.5 hrnku
vařen. (konzervovan.)
petrželka hrst
lze nahradit mátou, + na ozdobu
cibule červená 1 ks
menší
250 g
třešňová rajčátka
olivový olej 1 PL
česnek 2 stroužky
cuketa 1 ks
menší, nakrájená na kostičky
chilli sušené
na posypání
okurka 1 ks
menší, nakrájená na kostičky
olivy zelené hrst
nejlépe kalamata
Na maso
olivový olej 1 PL
chilli sušené 0.5 ČL
1 ČL
římský kmín mletý
paprika sladká 1 ČL
0.5 ČL
uzená paprika mletá
kurkuma (mletá) 0.25 ČL
kajenský pepř 0.13 ČL
kuřecí prsa 2 ks

1 Na maso v misce promíchejte olej a koření. Do směsi vložte kuřecí prsa a promněte, aby se obalila. Marinujte nejlépe do druhého dne.

2 Kuskus osolte, zalijte vroucí vodou podle návodu na obalu a nechte nabobtnat. Promíchejte s cizrnou, bylinkami a červenou cibulí.

3 Rajčátka nakrájejte na čtvrtinky, do pánve vlijte olej, přidejte česnek a nechte zesklovatět, poté přisypte rajčátka, osolte, opepřete a krátce opékejte, jen aby začala pouštět šťávu.

4 Cuketu posypte chilli a krátce opékejte na oleji, jen aby změkla.

5 Marinovaná kuřecí prsa opečte na pánvi.

6 Do misek rozdělte kuskus, na něj naaranžujte okurku, cuketu, olivy a rajčátka (i se šťávou a olejem z pánve). Nakonec přidejte na plátky nakrájené kuře a zdobte bylinkami.

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit