0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Středomořská miska
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1719 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 153 g
Tuky 73 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Supervydatná snídaně, parádní oběd s sebou do krabičky nebo zdravá večeře – s miskou hojnosti budete slavit úspěch v kteroukoli denní dobu.

Suroviny

kuskus 0.5 hrnku
sůl
pepř
čerstvě mletý
cizrna 0.5 hrnku
vařená nebo konzervovaná
petrželka 1 hrst
hladkolistá + navíc na ozdobu, lze nahradit čerstvou mátou
cibule červená 1 ks
menší
rajčata cherry 250 g
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužky
cuketa 1 ks
menší, nakrájená na kostičky
chilli sušené
na posypání
okurka 1 ks
menší, nakrájená na kostičky
olivy černé 1 hrst
nejlépe kalamata
Na maso
olivový olej 2 PL
chilli sušené 0.5 ČL
římský kmín 1 ČL
mletý
paprika mletá sladká 1 ČL
mletá
paprika mletá uzená 0.5 ČL
mletá
kurkuma (mletá) 0.25 ČL
kajenský pepř 0.13 ČL
kuřecí prsa 2 ks

1 Na maso v misce promíchejte olej a koření. Do směsi vložte kuřecí prsa a promněte, aby se obalila. Marinujte nejlépe do druhého dne.

2 Kuskus osolte, zalijte vroucí vodou podle návodu na obalu a nechte nabobtnat. Promíchejte s cizrnou, bylinkami a červenou cibulí.

3 Rajčátka nakrájejte na čtvrtinky, do pánve vlijte olej, přidejte česnek a nechte zesklovatět, poté přisypte rajčátka, osolte, opepřete a krátce opékejte, jen aby začala pouštět šťávu.

4 Cuketu posypte chilli a krátce opékejte na oleji, jen aby změkla.

5 Marinovaná kuřecí prsa opečte na pánvi.

6 Do misek rozdělte kuskus, na něj naaranžujte okurku, cuketu, olivy a rajčátka (i se šťávou a olejem z pánve). Nakonec přidejte na plátky nakrájené kuře a zdobte bylinkami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit