0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Středomořská miska
ZDROJ: Apetit
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1719 kcal
Bílkoviny 87 g
Sacharidy 153 g
Tuky 73 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Supervydatná snídaně, parádní oběd s sebou do krabičky nebo zdravá večeře – s miskou hojnosti budete slavit úspěch v kteroukoli denní dobu.

Suroviny

kuskus ½ hrnku
sůl
pepř
čerstvě mletý
cizrna ½ hrnku
vařená nebo konzervovaná
petrželka 1 hrst
hladkolistá + navíc na ozdobu, lze nahradit čerstvou mátou
cibule červená 1 ks
menší
rajčata cherry 250 g
olivový olej 2 PL
česnek 2 stroužky
menší, nakrájená na kostičky
chilli sušené
na posypání
menší, nakrájená na kostičky
olivy černé 1 hrst
nejlépe kalamata
Na maso
olivový olej 2 PL
chilli sušené ½ ČL
římský kmín 1 ČL
mletý
paprika mletá sladká 1 ČL
mletá
paprika mletá uzená ½ ČL
mletá
kajenský pepř ČL

1 Na maso v misce promíchejte olej a koření. Do směsi vložte kuřecí prsa a promněte, aby se obalila. Marinujte nejlépe do druhého dne.

2 Kuskus osolte, zalijte vroucí vodou podle návodu na obalu a nechte nabobtnat. Promíchejte s cizrnou, bylinkami a červenou cibulí.

3 Rajčátka nakrájejte na čtvrtinky, do pánve vlijte olej, přidejte česnek a nechte zesklovatět, poté přisypte rajčátka, osolte, opepřete a krátce opékejte, jen aby začala pouštět šťávu.

4 Cuketu posypte chilli a krátce opékejte na oleji, jen aby změkla.

5 Marinovaná kuřecí prsa opečte na pánvi.

6 Do misek rozdělte kuskus, na něj naaranžujte okurku, cuketu, olivy a rajčátka (i se šťávou a olejem z pánve). Nakonec přidejte na plátky nakrájené kuře a zdobte bylinkami.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč