0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Miska Zelené bohyně

Miska Zelené bohyně
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Miska Zelené bohyně

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 9046 kcal
Bílkoviny 320 g
Sacharidy 1316 g
Tuky 125 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Budete se cítit božsky!

Suroviny

chřest zelený 1 svazek
máslo 2 ČL
quinoa 2 hrnky
vařená
ledový salát 2 hrnky
na nudličky
sójové boby edamame 1 hrnek
vyloupané, lze nahradit fazolemi fava (bob zahradní)
nakrájené na plátky
jalapeño 1 ks
na tenká kolečka
jarní cibulka 1 ks
nakrájená nadrobno
sůl
dle chuti
pepř
dle chuti
Na zálivku
koriandr čerstvý 1 hrnek
petrželka ¼ hrnku
česnek 1 stroužek
vinný ocet červený ½ hrnku
zralé
jalapeño 1 ks
paprička jalapeño menší (nemusí být)

1 Na zálivku dejte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte je na jemný dresink, podle potřeby zřeďte vodou.

2 Chřestu odlomte nebo odkrojte dřevnaté konce. Očištěné stonky pak krátce nechte blanšírovat ve vroucí vodě, stačí 3–5 minut, aby chřest změkl tak akorát, pak ho dejte ihned do studené vody a potom krátce prohřejte na másle.

3 Do misek rozdělte uvařenou quinou, špenát, chřest, edamame, avokádo, chilli papričku, salát, cibulku a sýr. Přelijte zálivkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč