Budete se cítit božsky!
Suroviny
chřest zelený
1
svazek
máslo
2
ČL
quinoa
2
hrnky
vařená
baby špenát
4
hrnky
ledový salát
2
hrnky
na nudličky
sójové boby edamame
1
hrnek
vyloupané, lze nahradit fazolemi fava (bob zahradní)
avokádo
1
ks
nakrájené na plátky
jalapeño
1
ks
na tenká kolečka
jarní cibulka
1
ks
nakrájená nadrobno
sýr feta
200
g
sůl
dle chuti
pepř
dle chuti
Na zálivku
koriandr čerstvý
1
hrnek
petrželka
¼
hrnku
česnek
1
stroužek
vinný ocet červený
½
hrnku
avokádo
1
ks
zralé
jalapeño
1
ks
paprička jalapeño menší (nemusí být)
Postup
1
Na zálivku dejte všechny ingredience do mixéru a rozmixujte je na jemný dresink, podle potřeby zřeďte vodou.
2
Chřestu odlomte nebo odkrojte dřevnaté konce. Očištěné stonky pak krátce nechte blanšírovat ve vroucí vodě, stačí 3–5 minut, aby chřest změkl tak akorát, pak ho dejte ihned do studené vody a potom krátce prohřejte na másle.
3
Do misek rozdělte uvařenou quinou, špenát, chřest, edamame, avokádo, chilli papričku, salát, cibulku a sýr. Přelijte zálivkou a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů )
- Jedeme na zelenou(42 receptů )
- Nejlepší letní saláty: Hravá lehká jídla, která v létě můžete obědvat, svačit i večeřet(12 receptů )
- Levné a rychlé obědy do práce: 30 nejlepších receptů(21 receptů )
- 37 skvělých receptů se zeleným a bílým chřestem v hlavní roli(37 receptů )