Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Miska s lososem a nudlemi soba
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2705 kcal
Bílkoviny 118 g
Sacharidy 243 g
Tuky 132 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso, příloha a pořádná porce zeleniny – vše pěkně pohromadě v jedné misce.

Suroviny

nudle soba 200 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
losos 2 filety
kus cca à 200 g
rostlinný olej 1 PL
mražený hrášek 2 hrsti
červená, nadrobno
koriandr čerstvý 1 hrst
nasekaný nahrubo
česnek 1 stroužek
menší, nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 cm
nadrobno
chilli sušené 1 ČL
žampiony 2 hrsti
rozčtvrcené
pak čoi 3 ks
konce odkrojené a rozdělené na listy
okurka ½ ks
na tenké plátky
sezamová semínka 1 ČL
světlá, nasucho opražená
sezamová semínka 1 ČL
černá. nasucho opražená
Na zálivku
česnek 3 stroužky
podrcené
rýžový ocet 2 PL
třtinový cukr ¼ hrnku
rybí omáčka ¼ hrnku
limetová šťáva hrnku
rostlinný olej hrnku

Postup

1

Na zálivku promíchejte všechny ingredience a dejte stranou.

2

Nudle uvařte podle návodu na obalu.

3

Lososa osolte, opepřete a opečte na oleji na pánvi, vyjměte a odložte.

4

Na uvolněné pánvi prohřejte hrášek, přesypte ho do misky a přimíchejte chilli papričku a koriandr.

5

Do pánve vložte zázvor, česnek, chilli vločky, houby, listy pak čoi a vše opečte.

6

Všechno naskládejte do misky, přidejte okurku a nakonec posypte sezamovými semínky. Podávejte se zálivkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...