Maso, příloha a pořádná porce zeleniny – vše pěkně pohromadě v jedné misce.
Suroviny
nudle soba
200
g
sůl
pepř
čerstvě mletý
losos
2
filety
kus cca à 200 g
rostlinný olej
1
PL
mražený hrášek
2
hrsti
chilli paprička
½
ks
červená, nadrobno
koriandr čerstvý
1
hrst
nasekaný nahrubo
česnek
1
stroužek
menší, nadrobno
zázvor (čerstvý)
1
cm
nadrobno
chilli sušené
1
ČL
žampiony
2
hrsti
rozčtvrcené
pak čoi
3
ks
konce odkrojené a rozdělené na listy
okurka
½
ks
na tenké plátky
sezamová semínka
1
ČL
světlá, nasucho opražená
sezamová semínka
1
ČL
černá. nasucho opražená
Na zálivku
česnek
3
stroužky
podrcené
rýžový ocet
2
PL
třtinový cukr
¼
hrnku
rybí omáčka
¼
hrnku
limetová šťáva
⅓
hrnku
rostlinný olej
⅓
hrnku
1 Na zálivku promíchejte všechny ingredience a dejte stranou.
2 Nudle uvařte podle návodu na obalu.
3 Lososa osolte, opepřete a opečte na oleji na pánvi, vyjměte a odložte.
4 Na uvolněné pánvi prohřejte hrášek, přesypte ho do misky a přimíchejte chilli papričku a koriandr.
5 Do pánve vložte zázvor, česnek, chilli vločky, houby, listy pak čoi a vše opečte.
6 Všechno naskládejte do misky, přidejte okurku a nakonec posypte sezamovými semínky. Podávejte se zálivkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Do hodiny na stole: Nejlepší recepty pro rychlou rodinnou večeři(30 receptů)
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů)