Miska s lososem a nudlemi soba

Miska s lososem a nudlemi soba

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2403 kcal
Bílkoviny 92 g
Cukr 236 g
Tuky 115 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Maso, příloha a pořádná porce zeleniny – vše pěkně pohromadě v jedné misce.

Suroviny

nudle soba 200 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
losos 2 ks
(cca à 200 g)
rostlinný olej 1 PL
mražený hrášek 2 hrsti
chilli paprička 0.5 ks
nadrobno
koriandr hrst
nasekaného nahrubo
česnek 1 stroužek
menší, nadrobno
zázvor (čerstvý) 1 cm
nadrobno
chilli sušené 1 ČL
žampiony 2 hrsti
rozčtvrcených
pak čoi (čínské zelí) 2 ks
konce odkrojené a rozdělené na listy
okurka 0.5 ks
nakrájené na tenké plátky
sezamová semínka 1 ČL
nasucho opražených
1 ČL
černá sezamová semínka nasucho opražených
Na zálivku
česnek 2 stroužky
podrcené
rýžový ocet 2 PL
třtinový cukr 0.25 hrnku
rybí omáčka 0.25 hrnku
0.33 hrnku
limetková šťáva
rostlinný olej 0.33 hrnku

1 Na zálivku promíchejte všechny ingredience a dejte stranou.
2 Nudle uvařte podle návodu na obalu.
3 Lososa osolte, opepřete a opečte na oleji na pánvi, vyjměte a odložte.

4 Na uvolněné pánvi prohřejte hrášek, přesypte ho do misky a přimíchejte chilli papričku a koriandr.

5 Do pánve vložte zázvor, česnek, chilli vločky, houby, listy pak čoi a vše opečte.

6 Všechno naskládejte do misky, přidejte okurku a nakonec posypte sezamovými semínky. Podávejte se zálivkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit