Karamelové brownies s čokoládovou mřížkou

Karamelové brownies s čokoládovou mřížkou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.4 ()
Více než hodinu 18 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7146 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 579 g
Tuky 474 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Zamilujete se!

Suroviny

čokoláda 100 g
kvalitní
máslo 175 g
krupicový cukr 350 g
250 g
karamely měkké
smetana ke šlehání 5
vejce 4 ks
se špetkou pravé vanilky
mouka pšeničná hladká 200 g
se lžičkou prášku do pečiva
vlašské ořechy 100 g
nasekané
čokoláda 50 g
jakákoliv
Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Plech o rozměrech 28 x 18 cm vymastěte a vyložte papírem na pečení. 100 g kvalitní čokolády a 175 g másla rozpusťte ve vodní lázni a přimíchejte 350 g krupicového cukru. 250 g měkkých karamel dejte do kastrůlku, přidejte k nim 5 lžic smetany ke šlehání a na mírném plameni je rozehřejte. Prošlehejte 4 vejce se špetkou pravé vanilky a vlijte je do čokolády. Navrch prosijte 200 g hladké mouky se lžičkou prášku do pečiva a lehce promíchejte. Přidejte 100 g nasekaných vlašských ořechů. Polovinu směsi vlijte do pekáče a potřete zhruba třemi čtvrtinami rozpuštěných karamel. Přelijte zbylou čokoládovou směsí, vložte do trouby a pečte přibližně tři čtvrtě hodiny, až bude těsto pevné na dotek. Nechte vychladnout na plechu asi dvacet minut, pak sejměte z papíru a nechte ještě dochladnout na mřížce. Zatím znovu rozehřejte zbylý karamel a rozpusťte 50 g jakékoli čokolády (buď v misce nad vodní lázní, nebo v mikrovlnce). Obojí nalijte na plát těsta tak, aby vznikla efektní mřížka s cákanci.

Komentáře

Anonym

Co jsou měkké karamely? Které si mám koupit?

Anonym

Zkuste třeba karamelky Toffo od Orionu. 90 gramů stojí, nejsem si jista, 10-15 korun

Anonym

ja som použila tiež tie od Orionu a boli výborné, možno použiť aj klasické poľské krovky, tiež sa mi osvedčili, snáď najlepší recept na koláč, doporučujem všetkým ktorí chcú zapôsobiť :) na Valentína som na vrch spravila srdce z polovičiek jahôd a až na to dala karamelovú polevu, bolo to veľmi dobré a kontrast tmavej čokolády a karamelu s osviežujúcimi jahodami je neopísateľný :)

Anonym

Recept se nachází v č.4/06, sp.příl. Čokoláda str.8

Anonym

Musím uznat, že nic lepšího sladkýho jsem asi nejedla. Ten karamel a ořechy v tom jsou prostě dokonalý. Můžu jedině doporučit. Jen dávat pozor na to, aby se to nepřepeklo.

Anonym

Chtěla bych se zeptat těch, kdo tento recept již připravovali.opravdu jste to pekli 45 minut?brownies by přece mělo být uvnitř vláčné, skoro tekuté a po 45 minutách z toho bude normální buchta.nebo ne? díky za radu:-)

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit