0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 50
Více než hodinu Snadné 18 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6785 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 768 g
Tuky 344 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zamilujete se!

Suroviny

kvalitní
máslo 175 g
krupicový cukr 350 g
karamelky 250 g
měkké
vejce 4 ks
vanilka 1 špetka
mletá
mouka pšeničná hladká 200 g
'
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
vlašské ořechy 100 g
nasekané
jakákoliv

1 Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Plech o rozměrech 28 x 18 cm vymastěte a vyložte papírem na pečení.

2 100 g kvalitní čokolády a 175 g másla rozpusťte ve vodní lázni a přimíchejte 350 g krupicového cukru. 250 g měkkých karamel dejte do kastrůlku, přidejte k nim 5 lžic smetany ke šlehání a na mírném plameni je rozehřejte. Prošlehejte 4 vejce se špetkou pravé vanilky a vlijte je do čokolády. Navrch prosijte 200 g hladké mouky se lžičkou prášku do pečiva a lehce promíchejte. Přidejte 100 g nasekaných vlašských ořechů. Polovinu směsi vlijte do pekáče a potřete zhruba třemi čtvrtinami rozpuštěných karamel. Přelijte zbylou čokoládovou směsí, vložte do trouby a pečte přibližně tři čtvrtě hodiny, až bude těsto pevné na dotek. Nechte vychladnout na plechu asi dvacet minut, pak sejměte z papíru a nechte ještě dochladnout na mřížce.

3 Zatím znovu rozehřejte zbylý karamel a rozpusťte 50 g jakékoli čokolády (buď v misce nad vodní lázní, nebo v mikrovlnce). Obojí nalijte na plát těsta tak, aby vznikla efektní mřížka s cákanci.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

Anonym

Co jsou měkké karamely? Které si mám koupit?

Anonym

Zkuste třeba karamelky Toffo od Orionu. 90 gramů stojí, nejsem si jista, 10-15 korun

Anonym

ja som použila tiež tie od Orionu a boli výborné, možno použiť aj klasické poľské krovky, tiež sa mi osvedčili, snáď najlepší recept na koláč, doporučujem všetkým ktorí chcú zapôsobiť :) na Valentína som na vrch spravila srdce z polovičiek jahôd a až na to dala karamelovú polevu, bolo to veľmi dobré a kontrast tmavej čokolády a karamelu s osviežujúcimi jahodami je neopísateľný :)

Anonym

Recept se nachází v č.4/06, sp.příl. Čokoláda str.8

Anonym

Musím uznat, že nic lepšího sladkýho jsem asi nejedla. Ten karamel a ořechy v tom jsou prostě dokonalý. Můžu jedině doporučit. Jen dávat pozor na to, aby se to nepřepeklo.

Anonym

Chtěla bych se zeptat těch, kdo tento recept již připravovali.opravdu jste to pekli 45 minut?brownies by přece mělo být uvnitř vláčné, skoro tekuté a po 45 minutách z toho bude normální buchta.nebo ne? díky za radu:-)

Ivana Radějová

Hrozné, normálně čokoládová buchta. Pekla jsem jenom 35 minut na horký vzduch, a to ještě nejdřív na 160, pak jsem ubrala na 150 a bylo to úplně propečené, navíc dost vysoké na uvedené rozměry plechu. Klidně mohl být plech větší a pekla bych max 20 minut. Dala jsem jenom 250g cukru a je to i tak dost sladké. Vůbec se to nepodobá brownie, příště opravdu jiný recept, těch 5 hvězdiček jako hodnocení mě zmátlo. Aspoň varování pro ostatní :)

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč