Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.3/5 Počet hodnocení: 54
Více než hodinu Snadné 18 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6785 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 768 g
Tuky 344 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zamilujete se!

Suroviny

kvalitní
máslo 175 g
měkké
vejce 4 ks
vanilka 1 špetka
mletá
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
nasekané
jakákoliv

Postup

1

Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Plech o rozměrech 28 x 18 cm vymastěte a vyložte papírem na pečení.

2

100 g kvalitní čokolády a 175 g másla rozpusťte ve vodní lázni a přimíchejte 350 g krupicového cukru. 250 g měkkých karamel dejte do kastrůlku, přidejte k nim 5 lžic smetany ke šlehání a na mírném plameni je rozehřejte. Prošlehejte 4 vejce se špetkou pravé vanilky a vlijte je do čokolády. Navrch prosijte 200 g hladké mouky se lžičkou prášku do pečiva a lehce promíchejte. Přidejte 100 g nasekaných vlašských ořechů. Polovinu směsi vlijte do pekáče a potřete zhruba třemi čtvrtinami rozpuštěných karamel. Přelijte zbylou čokoládovou směsí, vložte do trouby a pečte přibližně tři čtvrtě hodiny, až bude těsto pevné na dotek. Nechte vychladnout na plechu asi dvacet minut, pak sejměte z papíru a nechte ještě dochladnout na mřížce.

3

Zatím znovu rozehřejte zbylý karamel a rozpusťte 50 g jakékoli čokolády (buď v misce nad vodní lázní, nebo v mikrovlnce). Obojí nalijte na plát těsta tak, aby vznikla efektní mřížka s cákanci.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

15.02.2022 13:29
Hrozné, normálně čokoládová buchta. Pekla jsem jenom 35 minut na horký vzduch, a to ještě nejdřív na 160, pak jsem ubrala na 150 a bylo to úplně propečené, navíc dost vysoké na uvedené rozměry plechu. Klidně mohl být plech větší a pekla bych max 20 minut. Dala jsem jenom 250g cukru a je to i tak dost sladké. Vůbec se to nepodobá brownie, příště opravdu jiný recept, těch 5 hvězdiček jako hodnocení mě zmátlo. Aspoň varování pro ostatní :)
15.07.2010 15:55
Chtěla bych se zeptat těch, kdo tento recept již připravovali.opravdu jste to pekli 45 minut?brownies by přece mělo být uvnitř vláčné, skoro tekuté a po 45 minutách z toho bude normální buchta.nebo ne? díky za radu:-)
29.05.2008 09:32
Musím uznat, že nic lepšího sladkýho jsem asi nejedla. Ten karamel a ořechy v tom jsou prostě dokonalý. Můžu jedině doporučit. Jen dávat pozor na to, aby se to nepřepeklo.
04.09.2007 21:05
Recept se nachází v č.4/06, sp.příl. Čokoláda str.8
08.06.2007 18:32
Co jsou měkké karamely? Které si mám koupit?
09.06.2007 09:26
Zkuste třeba karamelky Toffo od Orionu. 90 gramů stojí, nejsem si jista, 10-15 korun
13.07.2010 21:15
ja som použila tiež tie od Orionu a boli výborné, možno použiť aj klasické poľské krovky, tiež sa mi osvedčili, snáď najlepší recept na koláč, doporučujem všetkým ktorí chcú zapôsobiť :) na Valentína som na vrch spravila srdce z polovičiek jahôd a až na to dala karamelovú polevu, bolo to veľmi dobré a kontrast tmavej čokolády a karamelu s osviežujúcimi jahodami je neopísateľný :)

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...