0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2870 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 439 g
Tuky 64 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vejce 3 ks
celá
bílek 3 ks
vanilkový cukr 24 g
lískové oříšky 24 g
strouhané
mrkev 400 g
strouhanka 5
tuk 16 g
Hera
citronová kůra
rum
kypřicí prášek do pečiva špetka

Postup

1

Omytou a oloupanou mrkev nastrouháme na jemném struhadle.

2

Žloutky utřeme s vanilkovým cukrem, přidáme lžíci vlažné vody, strouhanku smíchanou s oříšky, jemně nastrouhanou citrónovou kůru z omytého citrónu a pár kapek rumu. Směs promícháme se špetkou kypřícího prášku.

3

Ze všech bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně zamícháme do mrkvové hmoty.

4

Těsto plníme do košíčků, pečeme zvolna ve středně vyhřáté troubě. 

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: maggie27

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit