Servírovat se dá jen tak ke kávě, ale s mrkvovým dortem uděláte dojem také na jakékoliv oslavě. Hlavní surovina, tedy mrkev mu dodá nejen krásnou barvu, ale také neodolatelnou vláčnost.
Suroviny
Na 1 dort o průměru 22 cm
Suroviny
Na 1 dort o průměru 22 cm
Na krém
Na ozdobení
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 7149 kcal
- Bílkoviny 122 g
- Sacharidy 720 g
- Tuky 419 g
Postup přípravy
Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/4
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,7/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2023/4
Oslavte s dubnovým Apetitem, který vychází už 16. března, definitivní příchod jara. Duben se ponese v duchu Velikonoc, a proto nechybí trio osvědčených receptů na mazanec i čtyři nápady, jak zbylému mazanci vdechnout nový život. Přidali jsme i mrkvový dort vonící kořením, tradiční nádivku, dvě nové a neokoukané varianty beránka, ale i velikonoční sladkosti pro ty, kteří si na tradice příliš nepotrpí nebo jen hledají změnu, bufetové menu, které nasytí hladové koledníky, či lahodné jarní pečínky, jež budou ozdobou svátečního stolu. Mysleli jsme i na ty z vás, kteří se musí vyhnout lepku a přidali tři recepty na bezlepkové pečivo. Šéfredaktorka Jana pro vás sepsala vše, co možná nevíte o vejcích, a redaktorka Katka se rozhodla vypátrat recept na nejdokonalejší míchaná vejce. Darinka vás pro změnu zavede do zákulisí nové soutěže Pohlreichův souboj restaurací. Až si budete chtít od oslav vydechnout, určitě oceníte recepty na večeře pro všední dny, smoothies pro hektická rána, rubriku Skromné jídlo i ochutnávku z vegetariánské kuchařky Quick + Slow od Green Kitchen. Apetit, napsáno s chutí.