Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Roláda à la mrkvový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1/5 Počet hodnocení: 52
Více než hodinu Pro zkušené Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3221 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 356 g
Tuky 161 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roláda je vždycky efektní a tuhle koledníci ještě neochutnali! Je lehká, svěží a skrznaskrz jarní.

Suroviny

na vymazání plechu
vejce 3 ks
slunečnicový olej 2 PL
mrkev 2 ks
střední, najemno
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
skořice 1,5 ČL
mletá
mletý
kardamom ¼ ČL
mletý
na poprášení
Na krém
změklé
najemno
prosátý

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Menší plech (36 x 25 cm) vymažte máslem a vyložte pečicím papírem – část nechte mírně přesahovat, aby se vám potom roláda dobře motala.

2

V míse vyšlehejte vejce a cukr do pěny. Pak zašlehejte olej a vmíchejte nastrouhané mrkve – pokud jsou příliš mokré, vymačkejte z nich předem šťávu. V další míse rozmíchejte metličkou mouku, sůl, kypřicí prášek do pečiva, koření a postupně vmíchejte do těsta.

3

Těsto rovnoměrně rozetřete na plech stěrkou tak, aby všude byla stejně silná vrstva. Dejte do vyhřáté trouby a pečte 10–15 minut (čas pečení upravte podle vaší trouby.) Upečené těsto by mělo být pružné.

4

Zatímco se roláda peče, připravte si čistou utěrku a pomocí sítka ji po celé ploše pořádně poprašte moučkovým cukrem. Upečený plát těsta ihned vyklopte na pocukrovanou utěrku a šetrně sloupněte papír. Odkrytý vrch těsta lehce poprašte moučkovým cukrem. Těsto i s utěrkou pevně zarolujte a nechte zcela vychladnout.

5

Připravte krém. Do mísy dejte krémový sýr, změklé máslo, citronovou kůru a prosátý moučkový cukr. Společně vyšlehejte do hladkého krému. Pak přidejte trochu citronové šťávy, krém by neměl příliš zřídnout.

6

Zcela vychladlé svinuté těsto opatrně rozviňte a naneste na ně krém – nanášejte jej od středu jen na zhruba 3/4 plochy. Okraj, k němuž roládu zavinujete, nechte volný. Roládu smotejte, pevně utáhněte, zabalte do potravinářské fólie a dejte nejméně na hodinu vychladit do lednice.

7

Po vychlazení vybalte roládu z potravinářské fólie, pro dokonalý vzhled odkrojte okraje. Roládu pocukrujte moučkovým cukrem, krájejte na silnější plátky a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč