0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Roláda à la mrkvový dort

Roláda à la mrkvový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Roláda à la mrkvový dort

4.2 / 5. Počet hodnocení: 31
Více než hodinu Pro zkušené Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3221 kcal
Bílkoviny 68 g
Sacharidy 356 g
Tuky 161 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Roláda je vždycky efektní a tuhle koledníci ještě neochutnali! Je lehká, svěží a skrznaskrz jarní.

Suroviny

máslo
na vymazání plechu
vejce 3 ks
krupicový cukr 140 g
slunečnicový olej 2 PL
mrkev 2 ks
střední, najemno
mouka pšeničná hladká 100 g
prosátá
sůl 1 špetka
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
skořice 1,5 ČL
mletá
hřebíček ¼ ČL
mletý
kardamom ¼ ČL
mletý
moučkový cukr
na poprášení
Na krém
krémový sýr 230 g
máslo 85 g
změklé
citronová kůra 1 ČL
najemno
moučkový cukr 125 g
prosátý
citronová šťáva 2 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 180°C. Menší plech (36 x 25 cm) vymažte máslem a vyložte pečicím papírem – část nechte mírně přesahovat, aby se vám potom roláda dobře motala.

2

V míse vyšlehejte vejce a cukr do pěny. Pak zašlehejte olej a vmíchejte nastrouhané mrkve – pokud jsou příliš mokré, vymačkejte z nich předem šťávu. V další míse rozmíchejte metličkou mouku, sůl, kypřicí prášek do pečiva, koření a postupně vmíchejte do těsta.

3

Těsto rovnoměrně rozetřete na plech stěrkou tak, aby všude byla stejně silná vrstva. Dejte do vyhřáté trouby a pečte 10–15 minut (čas pečení upravte podle vaší trouby.) Upečené těsto by mělo být pružné.

4

Zatímco se roláda peče, připravte si čistou utěrku a pomocí sítka ji po celé ploše pořádně poprašte moučkovým cukrem. Upečený plát těsta ihned vyklopte na pocukrovanou utěrku a šetrně sloupněte papír. Odkrytý vrch těsta lehce poprašte moučkovým cukrem. Těsto i s utěrkou pevně zarolujte a nechte zcela vychladnout.

5

Připravte krém. Do mísy dejte krémový sýr, změklé máslo, citronovou kůru a prosátý moučkový cukr. Společně vyšlehejte do hladkého krému. Pak přidejte trochu citronové šťávy, krém by neměl příliš zřídnout.

6

Zcela vychladlé svinuté těsto opatrně rozviňte a naneste na ně krém – nanášejte jej od středu jen na zhruba 3/4 plochy. Okraj, k němuž roládu zavinujete, nechte volný. Roládu smotejte, pevně utáhněte, zabalte do potravinářské fólie a dejte nejméně na hodinu vychladit do lednice.

7

Po vychlazení vybalte roládu z potravinářské fólie, pro dokonalý vzhled odkrojte okraje. Roládu pocukrujte moučkovým cukrem, krájejte na silnější plátky a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč