Mrkvový dort je veselý, šťavnatý a plný čerstvé mrkve. Nadýchaný korpus jsme celý potřeli krémem z mascarpone a ozdobili očištěnými mrkvičkami s natí. Ale můžete ho ozdobit podle své fantazie. Luxusní nádech mu dodají makronky nebo sněhové pusinky v kombinaci s ovocem a lístky čerstvé máty. Nejlepší je mrkvový dort až druhý den, kdy se rozleží a chutě se propojí.
Suroviny
Pro 8 - 10 osob
Suroviny
Pro 8 - 10 osob
Na dokončení
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 6990 kcal
- Bílkoviny 145 g
- Sacharidy 485 g
- Tuky 485 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2015/4
Přidat hodnocení
Hodnocení
3,8/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2015/4
Na Velikonoce pro vás máme ty nejlepší recepty, abyste si svátky jara opravdu vychutnali. Prozradíme vám, co vařit na Zelený čtvrtek, Velikonoční neděli i čím pohostit mlsné koledníky.Konečně je tu jaro a s ním i zelené lupení vhodné k jídlu. Vychutnejte si špenát i saláty v trochu jiné formě, než jste zvyklí. Nebo se s námi pusťte do štiplavých ředkviček.K prvním jarním dnům patří neodmyslitelně také vejce. Naučte se je připravovat na všechny způsoby. S našimi recepty zvládnete jednoduché snídaňové úpravy, nadýchanou omeletu i obávané suflé.Oslaďte si život! Nejlepší větrníky, kremrole, koňakové špičky i punčové řezy si nyní můžete upéct i doma. Dezerty z českých cukráren si zamiluje každý.