0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mrkvový dort
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 330
Více než hodinu Snadné Pro 8 - 10 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6990 kcal
Bílkoviny 145 g
Sacharidy 485 g
Tuky 485 g
Vláknina 72 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Veselý, šťavnatý, plný čerstvé mrkve...

Suroviny

máslo 175 g
změklé
třtinový cukr 175 g
vejce 3 ks
žloutky a bílky odděleně
případně jogurt nebo olej
mouka pšeničná hladká 175 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
sůl ½ ČL
skořice ¾ ČL
mletá
muškátový oříšek ½ ČL
mletý
mleté
mrkev 220 g
nastrouhaná najemno
Na dokončení
např. Lučina
moučkový cukr 80 g
citronová šťáva
z jednoho až dvou citronů
mrkev 8 ks
mladé mrkvičky

Postup

1

Troubu předehřejte na 160°C.

2

Mouku, sůl, skořici, muškátový oříšek a kypřící prášek prosejte do mísy.

3

Do jiné dejte máslo, přisypte cukr a prošehejte, poté přidejte žloutky, podmáslí (jogurt či olej) a promíchejte.

4

Přidejte moučnou směs, mandle, mrkev a promíchejte.

5

Nakonec vyšlehejte bílky do tuhého sněhu a opatrně je vmíchejte do těsta. 

6

Těsto vlijte do pečicím papírem vyložené formy o průměru 20 cm a pečte asi hodinu, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.

7

Vyndejte, počkejte 10 minut, vyjměte korpus z formy a nechte vychladnout.

8

Mascarpone prošlehejte se sýrem, moučkovým cukrem a dochuťte citronovou šťávou. 

9

Korpus dvarkát podélně prokrojte (vzniknou tak 3 díly), na spodní namažte zhruba čtvrtinu krému, poté přiklopte prostředním, opět namažte čtvrtinou krému a přiklopte posledním korpusem. Celý dort potřete zbytkem krému, uhlaďte a dejte chladit (alespoň na 2 hodiny)

10

Mrkvičky očistěte, seřízněte zelenou nať na zhruba 5 cm a samotné mrkvičky na zhruba 7 cm a zapíchejte je do dortu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/4

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč