Tak tohle je vitaminová pecka! Zázvor přijde vhod hlavně tehdy, když kolem řádí chřipka.
Suroviny
kokos
2
PL
strouhaný
mrkev
500
g
zázvor (čerstvý)
2
cm
oloupaný
pomeranč červený
3
ks
kokosové mléko
100
ml
Postup
1
Strouhaný kokos opražte nasucho na pánvi nebo na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě zahřáté na 180 °C.
2
Mrkev očistěte a omyjte. Zázvor a mrkev odšťavněte v mixéru. Z pomerančů vymačkejte šťávu, smíchejte ji s čerstvým džusem z mrkve a zázvoru a přidejte kokosové mléko a opražený kokos.
Promíchejte a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů se zimní zeleninou pro silnou imunitu(30 receptů)
- Sladké i slané recepty z mrkve: 23 nejlepších jídel(23 receptů)