Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2011/2

Kouřem vonící uzené
Jako křen
Jezte, pěstujte, klíčkujte!
Silný vývar z trouby podle šéfkuchaře
Srdcová záležitost

Upoutávky z Apetitu

Kouřem vonící uzené

Chodíte kolem pultu s masem, koukáte zamyšleně na lákavé kousky uzeného a říkáte si: Co s ním? Máme pro vás pár skvělých tipů.

Jako křen

Staří Řekové věřili, že křen bystří rozum. To můžeme potvrdit – jak tady při focení zavoněl, práce nám šla od ruky. Ale taky nám vhrkly slzy do očí…

Srdcová záležitost

Ať už se chystáte upéct něco své drahé polovičce, mamince, nebo dětem, srdce je ten správný tvar!

Recepty z vydání

Krkovička pro vítanou návštěvu

Pečínku si dejte s chlebem nebo bramborami na jakýkoli způsob.

Hovězí consommé s játrovými raviolami

Poctivý a silný vývar je základ, říká šéfkuchař restaurace Amade Radek Benetka. A játrové ravioly...

Okurkový shake s chilli

Potřebujete kyselinu listovou? Vymáčkněte ji z okurky a ze špenátu.

Mrkvový nápoj s kokosem a zázvorem

Tak tohle je vitaminová pecka! Zázvor přijde vhod hlavně tehdy, když kolem řádí chřipka.

Drink z papriky a řepy

Nemusíte olizovat hřebíky, v tomto drinku je železa až až.

Avokádový kefír

Vitamin E ochrání vaše cévy a kosti, tak si ho dopřejte.

Rajská vzpruha

Rajské šťávě dá gomasio úplně jiný chuťový rozměr.

Terina z uzeného halibuta s křenem

Málo přísad, jednoduchá příprava – na terinu unikát...

Hovězí salát s křenem

Variace na ruskou klasiku. Salát nemusíte zapíjet vodkou, ale má to svůj půvab.

Telecí ragú s křenem

Telecí je měkké, zelenina trochu křupavá a chuť prostě nevídaná – sametová i pikantní. Zamilovali jsme se...

Vepřové závitky s jablky a křenem

Závitky jsem uvařila jednoho dne v redakční kuchyni, abych vyzkoušela dávkování křenu (dejte hodně!). Kolegyně to...

Šunkovo-křenové šátečky

Ideální večeře pro rodinu. A zbytek jim můžete zítra zabalit na svačinu.

Salát s výhonky a petrželkovou zálivkou

Klíčky a výhonky posunují salát i jiná jídla do jiných dimenzí, a to nejen obrazně – při svém vzniku totiž...

Omeletky s výhonky

Dáváte si vajíčka po ránu jen zřídka? Až ochutnáte tuhle superzdravou omeletu, už nebudete chtít snídat jinak!

Lehká polévka s naklíčenou čočkou

Ačkoli se zdá, že je jí hodně, k večeři ji bez problémů sníte ve dvou. Jestli chcete, přikusujte chlebové placky nebo...

Mungo burgery

Burgery a polévky jsou chutnější z naklíčených než z nenaklíčených luštěnin.

Fazulovica (čili fazolová polévka s nudlemi)

Chcete-li tuhle fazolovou polévku ohřívat, je nutné vařit nudle zvlášť.

Gerštloto paní Darinky Kizekové

Díky předpečení získají těstoviny báječnou chuť. Opečené a vychladlé je můžete skladovat ve šroubovací sklenici.

Bostonské pečené fazole

Uzené maso není potřeba předvářet, protože se bude hodinu péct.

Alsaské zelí

Tomuto pokrmu se podle kysaného zelí také říká choucroute (čti šukrut, název je od německého sauerkraut) a každá...

Bramboráčky s uzeným bůčkem a pivním sýrem

Nechceme, ale musíme se opakovat: Dejte si k tomu studené pivo!

Uzená krkovička a kuřecí paličky nadivoko

„To je, pane, ale pěkně vypečená hra!“ říkali medvědi od Kolína. A tohle je zase pěkně vypečená dobrota...

Snová kaše s uzeným a kyselými okurkami

Když jsem byla malá, babička mi kostičky masa, třeba řízku, míchala do kaše. Ještě teď se mi o té dobrotě zdává.

Glazovaná uzená kotleta nebo rolka

Uzené dobře přijme i orientální půvab.

Marinovaný losos s koprem, fenyklem a ginem

Marinovaný losos je skandinávská specialita, do které jsme se kolektivně zamilovali.

Marinovaný losos v červené řepě

Marináda z červené řepy dodá rybě nejen skvělou chuť, ale i nádhernou barvu. Kůže na spodní straně zajistí, že marináda...

Křenová polévka

Čím čerstvější křen použijete, tím větší říz bude polévka mít.
REKLAMA

Přidat komentář