
Recepty z vydání
Krkovička pro vítanou návštěvu
Pečínku si dejte s chlebem nebo bramborami na jakýkoli způsob.
Hovězí consommé s játrovými raviolami
Poctivý a silný vývar je základ, říká šéfkuchař restaurace Amade Radek Benetka. A játrové ravioly...
Okurkový shake s chilli
Potřebujete kyselinu listovou? Vymáčkněte ji z okurky a ze špenátu.
Mrkvový nápoj s kokosem a zázvorem
Tak tohle je vitaminová pecka! Zázvor přijde vhod hlavně tehdy, když kolem řádí chřipka.
Terina z uzeného halibuta s křenem
Málo přísad, jednoduchá příprava – na terinu unikát...
Hovězí salát s křenem
Variace na ruskou klasiku. Salát nemusíte zapíjet vodkou, ale má to svůj půvab.
Telecí ragú s křenem
Telecí je měkké, zelenina trochu křupavá a chuť prostě nevídaná – sametová i pikantní. Zamilovali jsme se...
Vepřové závitky s jablky a křenem
Závitky jsem uvařila jednoho dne v redakční kuchyni, abych vyzkoušela dávkování křenu (dejte hodně!). Kolegyně to...
Šunkovo-křenové šátečky
Ideální večeře pro rodinu. A zbytek jim můžete zítra zabalit na svačinu.
Salát s výhonky a petrželkovou zálivkou
Klíčky a výhonky posunují salát i jiná jídla do jiných dimenzí, a to nejen obrazně – při svém vzniku totiž...
Omeletky s výhonky
Dáváte si vajíčka po ránu jen zřídka? Až ochutnáte tuhle superzdravou omeletu, už nebudete chtít snídat jinak!
Lehká polévka s naklíčenou čočkou
Ačkoli se zdá, že je jí hodně, k večeři ji bez problémů sníte ve dvou. Jestli chcete, přikusujte chlebové placky nebo...
Mungo burgery
Burgery a polévky jsou chutnější z naklíčených než z nenaklíčených luštěnin.
Fazulovica (čili fazolová polévka s nudlemi)
Chcete-li tuhle fazolovou polévku ohřívat, je nutné vařit nudle zvlášť.
Gerštloto paní Darinky Kizekové
Díky předpečení získají těstoviny báječnou chuť. Opečené a vychladlé je můžete skladovat ve šroubovací sklenici.
Bostonské pečené fazole
Uzené maso není potřeba předvářet, protože se bude hodinu péct.
Alsaské zelí
Tomuto pokrmu se podle kysaného zelí také říká choucroute (čti šukrut, název je od německého sauerkraut) a každá...
Bramboráčky s uzeným bůčkem a pivním sýrem
Nechceme, ale musíme se opakovat: Dejte si k tomu studené pivo!
Uzená krkovička a kuřecí paličky nadivoko
„To je, pane, ale pěkně vypečená hra!“ říkali medvědi od Kolína. A tohle je zase pěkně vypečená dobrota...
Snová kaše s uzeným a kyselými okurkami
Když jsem byla malá, babička mi kostičky masa, třeba řízku, míchala do kaše. Ještě teď se mi o té dobrotě zdává.
Marinovaný losos s koprem, fenyklem a ginem
Marinovaný losos je skandinávská specialita, do které jsme se kolektivně zamilovali.
Marinovaný losos v červené řepě
Marináda z červené řepy dodá rybě nejen skvělou chuť, ale i nádhernou barvu. Kůže na spodní straně zajistí, že marináda...
Přidat komentář