0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mušličky s ořechovou náplní
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 72
Do hodiny Velmi snadné na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4141 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 275 g
Tuky 298 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Pokaždé, když kamarád Erik přinesl na večírek krabici s cukrovím, mušličky jsem z ní vyjedla do jedné,“ svěřila se redaktorka Katka. A tak z Erikovy mámy vyloudila recept.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 250 g
+ na vál
máslo 250 g
změklé
vejce 1 ks
moučkový cukr
na obalení
Na náplň
vlašské ořechy 100 g
mleté
moučkový cukr 100 g
vejce 1 ks

Postup

1

Smíchejte mouku, máslo, vejce a 1 lžíci vody a vypracujte hladké těsto. Nechte ho aspoň půl hodiny odpočinout v ledničce. Mezitím smíchejte všechny suroviny na náplň.

2

Předehřejte troubu na 180 °C.

3

Z těsta vyválejte na pomoučněném válu plát cca 2 mm silný a z něj vykrajujte kolečka. Na každé dejte trochu náplně, kolečka přeložte na poloviny a tam, kde vznikne špička, je přitiskněte.

4

Mušličky přeneste na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10 minut do světle zlaté barvy. Ještě horké je obalujte v moučkovém cukru.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Už víte, co s nadcházející sobotou? Pojďte na Apetit piknik!
  • Lidé a jídlo

Už víte, co s nadcházející sobotou? Pojďte na Apetit piknik!

Dobře se nalaďte a ochutnávání může začít! Apetit piknik se koná už po dvanácté, i letos jsme mu vyhradili jednu celou červnovou sobotu. Přijít můžete v jakémkoli počtu, jídla a pití bude pro všechny dost. Počasí by mělo hodování pod širým...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč