Pistácie snižují množství cholesterolu v krvi a zvyšují obranyschopnost, arašídy zase dokáží chránit před zubním kazem. Proto po mlsání těchto koleček nemůžete mít černé svědomí.
Suroviny
Postup
Na vodní lázni rozpusťte čokoládu a čokoládovou tyčinku. Prošlehejte bílek a pak k němu přidejte cukr, arašídy, rozpuštěnou čokoládu a polovinu pistácií.
Hmotu rozetřete na plech vyložený pečicím papírem nebo fólií v ani ne centimetrové vrstvě. Navrch vtlačte zbývající pistácie.
Dejte na pár hodin do chladu (nejméně na tři), pak z hmoty vykrájejte kolečka nebo libovolné jiné tvary.
NĚCO NAVÍC
Čokoládovo-ořechová kolečka můžete nazdobit proslazovanými (,sušenými) brusinkami. Chcete-li, přidejte navrch pár cákanců čokoládovou polevou. Máte-li chuť experimentovat, zkuste to s jinými ořechy než s arašídy.