Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8/5 Počet hodnocení: 37
Do hodiny Velmi snadné Na 20-30 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2589 kcal
Bílkoviny 64 g
Sacharidy 220 g
Tuky 149 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pistácie snižují množství cholesterolu v krvi a zvyšují obranyschopnost, arašídy zase dokáží chránit před zubním kazem. Proto po mlsání těchto koleček nemůžete mít černé svědomí.

Suroviny

mléčná
Ledové kaštany 1 ks
tyčinka
prosátý
nesolené, mleté
pistácie 60 g
nesolené, hrubě mleté

Postup

1

Na vodní lázni rozpusťte čokoládu a čokoládovou tyčinku. Prošlehejte bílek a pak k němu přidejte cukr, arašídy, rozpuštěnou čokoládu a polovinu pistácií.

2

Hmotu rozetřete na plech vyložený pečicím papírem nebo fólií v ani ne centimetrové vrstvě. Navrch vtlačte zbývající pistácie.

3

Dejte na pár hodin do chladu (nejméně na tři), pak z hmoty vykrájejte kolečka nebo libovolné jiné tvary.

NĚCO NAVÍC
Čokoládovo-ořechová kolečka můžete nazdobit proslazovanými (,sušenými) brusinkami. Chcete-li, přidejte navrch pár cákanců čokoládovou polevou. Máte-li chuť experimentovat, zkuste to s jinými ořechy než s arašídy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...